Goed Nieuws: Mads in de nieuwe Indiana Jones, Van Gogh-nieuws en The One op Netflix

Goed Nieuws: Mads in de nieuwe Indiana Jones, Van Gogh-nieuws en The One op Netflix

Vorig artikel Volgend artikel

Het is weer vrijdag en dat betekent op DutchCowboys dat we stilstaan bij het goede nieuws. Dat is er gelukkig wederom volop te vinden. Wat dacht je van nieuws over de schilder Van Gogh? Of een bekende acteur die zich voegt bij een van de meest populaire filmfranchises ooit? En de intrigerende serie The One op Netflix? Of een mysterieus dier dat een croissant bleek te zijn? Lees erover in deze nieuwe Goed Nieuws!

Mads Mikkelsen en Phoebe Waller-Bridge zitten in de nieuwe Indiana Jones

Natuurlijk zit Harrison Ford erin, maar wist je dat Mads Mikkelsen en Phoebe Waller-Bridge zich deze week hebben aangesloten bij de nieuwe Indiana Jones-film? De film die wordt gemaakt door James Mangold en Steven Spielberg moet het drama dat de vierde Indiana Jones-film was goedmaken. Iets wat met zo’n cast ook echt wel moet lukken. We hopen dat Mads Mikkelsen voor de schurkenrol gaat, want die staat de Deen zo goed.

Resident Evil 4 VR komt eraan

Hopelijk heb je een Oculus-VR-bril en ben je horrorfan, want dan is dit Goede Nieuws perfect voor je. De immens spannende game Resident Evil 4 krijgt de VR-behandeling en wordt geport naar Oculus. Wanneer het spel precies op de bril beschikbaar is, dat is nog onbekend, maar wij hebben zoveel zin om pal tussen de geïnfecteerden te staan. En natuurlijk ze een kopje kleiner te schieten, wat een intense belevenis is in virtual reality.

Kunsthistorici ontdekken exacte plek waar Van Gogh z’n laatste schilderij maakte

Hij stief in 1890 als een vrij arme kunstenaar, maar Van Gogh moest eens weten hoe rijk hij nu is. Voor zijn dood maakte hij een schilderij met de wortels van bomen. Het schilderij is te vinden in het Van Gogh, maar inmiddels is ook gevonden waar de kunstenaar precies stond toen hij het meesterwerk creëerde. Wouter van der Veen van het Van Gogh-instituut heeft een ansichtkaart gevonden uit begin vorige eeuw en daarop is een wel heel bekend tafereel te zien. Experts van het Van Gogh-museum zagen de kaart en hebben met Wouter ontdekt dat Tree Roots inderdaad wel geschilderd moet zijn bij het kasteel van Auvers (om precies te zijn: 150 meter bij Auberge Ravoux vandaan, waar hij zijn laatste maanden sleet). Toch best speciaal, weten waar Van Gogh zijn laatste schilderij op baseerde.

TikTok-ster vraagt welke domme dingen Amerikanen hebben gezegd tegen niet-Amerikanen

Ja, dit is een lange titel, maar het is wel een introductie naar een hilarisch lijstje. Een Australische TikTok-ster vroeg zijn volgers 'Wat is het domste dat een Amerikaan ooit tegen je heeft gezegd?'. En de antwoorden zijn hilarisch. We weten allemaal dat sommige Amerikanen een nogal vertekend beeld hebben van de rest van onze aardbol. De antwoorden op de vraag zijn hilarisch. Denk aan 'spreekt u Europees?' of 'Oh, je komt uit Egypte, wonen jullie in die piramides?' Nog een mooi antwoord: "Toen ik werd gevraagd of we elektriciteit hebben in Duitsland, antwoordde ik dat we in Duitsland onze gigantische hamsterwielen in moeten rennen om stroom op te wekken." Deze is ook leuk: "Ik heb een buitenlandse identiteitskaart en mijn geboortedatum is geschreven als 18/04/95 en iemand vroeg me eens "hebben jullie 18 maanden in jullie land?"

Enfin, bekijk ze vooral lekker zelf, de antwoorden zijn hilarisch! En misschien een beetje herkenbaar?

Netflix-tip: The One

Waarschijnlijk heb je The One al eens voorbij zien komen, dit is al even een van de best bekeken series op Netflix in Nederland. Sinds 12 maart staat de Britse serie op de streamingdienst en wij begrijpen wel waarop The One steeds opduikt in de top-10 lijst. Het is niet per se de beste thriller die we ooit hebben gezien, fascinerend is de serie wel. Alles draait om het vinden van de perfecte match, The One (de ware) via je DNA. Jij levert een hoofdhaar aan, het bedrijf The One vindt jouw match. Aan het hoofd van dit bedrijf staat een narcistische vrouw die alles doet voor macht, terwijl ze zelf haar ware begint te verliezen en verborgen moet houden. Gaat dat zien, het is intrigerend en spannend!

Gevaarlijk dier blijkt croissant te zijn

Het was een mooi nieuwsbericht gisteren: in de Poolse stad Krakau was een vrouw in paniek vanwege een vreemd, mysterieus dier dat in een boom zat. Ze belde de dierenbescherming omdat zij en haar buren bang waren dat het 'dier' naar binnen zou kruipen als ze een raam open deden. Het gevaarlijke beest was in werkelijkheid een compleet ongevaarlijke croissant. We zijn nu vooral benieuwd naar het verhaal hierachter. Voor de duidelijkheid voegen we de originele post van de Poolse dierenbescherming toe.