Nieuws09.04.2021

Goed Nieuws: Jurassic Park in het echt, Cruella-trailer en nieuwste hilarische meme-trend


Een gloednieuwe trailer van de enorm gehypete film Cruella maakt de hype alleen maar groter, een Neuralink-collega van Elon Musk kan met wat rijke vrienden een echt Jurassic Park starten, er is weer een hilarische me-trend. Taylor Swift komt met een oud album in een nieuw jasje en nog meer vind je in deze editie van Goed Nieuws. Sit back, relax and enjoy! En we wensen je ook nog graag een heel fijn weekend!

De nieuwe Cruella-trailer is heerlijk

Emma Stone. Je zou het niet verwachten, maar de actrice is ondanks haar normaal zo vriendelijke gezicht met rossig haar stiekem een geweldig duivelse Cruella. De slechterik uit 101 Dalmatiërs krijgt haar eigen live-action-film van Disney en daarvan hebben we al een trailer gezien. De tweede is nu uit en ook die belooft wat. 28 mei verschijnt de film.

Een echte Jurassic Park, het is niet onmogelijk

We wilden schrijven ‘een moderne Jurassic Park’, maar de film was natuurlijk wel levensecht, maar niet echt… Toch zou het best kunnen dat er in de toekomst een echt dinosauruspark wordt gebouwd. Max Hodak, de mede-oprichter van Neuralink (een bedrijf waar Elon Musk ook mede-oprichter van is) zegt dat het niet onmogelijk is, als ze het tenminste zouden willen. Miljardairs zijn er 27 jaar na dato ein-de-lijk over begonnen, de mogelijkheid van een echt Jurassic Park.

Hopelijk loopt het daarmee niet zo af als in de film(s), maar het idee dat rijke mensen er nu blijkbaar gezamenlijk over nadenken om de biodiversiteit op aarde te vergroten door t-rexen en brachiosaurussen toe te voegen is interessant. Overigens zei Hodak niet dat hij het echt van plan was, maar wel dat het op zich zou kunnen dat rijke mensen hierin hun geld zouden steken. Of dat geëxperimenteer met dieren zo slim is om te benadrukken nadat Musk sprak over hoe ze cyborg-aapjes maken bij Neuralink, dat is een tweede, maar stiekem is het natuurlijk een droom om dinosauriërs echt te kunnen terughalen.

Nieuwste meme-trend is hilarisch

Als je de afgelopen dagen op Twitter en Instagram hebt gezeten dan is de kans groot dat je de nieuwste meme trend al voorbij hebt zien komen. Foto’s van beroemdheden worden omgezet in zwart-wit en sepiakleuren en voorzien van een bijschrift, waardoor je de indruk wekt dat dit je ouders of grootouders van vroeger zijn. Het klinkt misschien wat ingewikkeld, dus geven we gewoon een aantal hilarische voorbeelden. Want ze zijn leuk!

De Capcom-band Cap-Jams speelt lekker Street Fighter-deuntje

Tijdens de Street Fighter V lente-update vonden ze het bij Capcom niet alleen een leuke verrassing om de vechter Oro in het zonnetje te zetten, ze hebben ook nog een band bereid gevonden om een geweldige cover te spelen. Het is een cover van de soundtrack van Street Fighter Alpha en het klinkt heel goed:

Taylor Swift lanceert oud album in nieuw jasje

Singer-songwriter Taylor Swift komt met iets nieuws en verrassends. De ster zette donderdagavond een heropname van haar album uit 2008 opnieuw online: het succesvolle album ‘Fearless’. Dat doet ze niet voor niks. De komende tijd brengt ze haar eerste zes albums opnieuw uit. Taylor heeft namelijk niet alle rechten van de nummers die ze nota bene zelf schreef. Door de muziek opnieuw op te nemen kan ze in ieder geval voorkomen dat haar oude platenlabel nog veel aan haar verdient. Een strategische zet dus en heel begrijpelijk. Ze heeft natuurlijk groot gelijk, want anderen krijgen nog steeds veel credits voor haar eigen werk. Naaste de nummers die al op het album stonden, is er ook nieuwe muziek uit dezelfde periode. Op Spotify staat nu achter het album ‘Taylor’s version’. Luister daar dus vooral naar en ontdek meteen de nieuwe muziek.

In the spotlight: opa’s outfits (Gramps)

Vandaag delen we weer een Instagram volgtip. Dit keer gaat het om een 75-jaar oude man met de nickname Gramps. Zijn kleinzoon, Jannik Diefenbach, zet zijn opa regelmatig voor de camera en niet voor niks. ‘Gramps’ houdt namelijk enorm van ‘streetwear’ en hij vindt het heerlijk om de outfits van beroemdheden na te bootsen. De foto’s van zijn creaties vind je op het account van kleinzoon Jannik, onder de naam Jaadiee. Lekker om op een verloren moment even doorheen te bladeren!

Verder lezen over Instagram

Meta gaat de strijd aan met Yahoo Boys en sluit duizenden accounts

Meta treedt harder op tegen Yahoo Boys en andere kwaadwillenden op Facebook en Instagram om meer slachtoffers te voorkomen.

Online25.07.2024

Meta gaat de strijd aan met Yahoo Boys en sluit duizenden accounts

Kun je Facebook wel gratis noemen? De EU vindt van niet

Het internet lijkt wel gratis, maar dat is het eigenlijk nooit. Vaak moet je naar advertenties kijken, gegevens invoeren, klikken, liken, enzovoorts.

Social Media22.07.2024

Kun je Facebook wel gratis noemen? De EU vindt van niet

Deze Week Viral: rockversies van popnummers, Vierdaagse malaise en meer

De Nijmeegse Vierdaagse zorgde voor grote feesten en grote tranen en dan was er nog iets anders nats. Welkom in de Deze Week Viral!

Social Media21.07.2024

Deze Week Viral: rockversies van popnummers, Vierdaagse malaise en meer

Instagram krijgt nieuwe zwevende reacties met houdbaarheidsdatum

Gebruik jij de Notities op Instagram wel eens? Je kunt straks zo’n Note achterlaten als reactie op een post.

Social Media18.07.2024

Instagram krijgt nieuwe zwevende reacties met houdbaarheidsdatum

Deze Week Viral: bitcoin omhoog door Trump, spaghetti-mation en Messi

Gelukkig zijn er ook positievere zaken die deze week volledig viral gingen.

Social Media14.07.2024

Deze Week Viral: bitcoin omhoog door Trump, spaghetti-mation en Messi

Deze week viral: nieuwe Golf GTI, Zuck op de surf en dj-prank

Deze week hebben we de meest vreemde zaken voorbij zien komen op social media. Zuckerberg die aan het surfen is (wel/niet op het internet...) en een deejay die haar feestgangers de stuipen op het lijf jaagt. Kijk mee:

Social Media07.07.2024

Deze week viral: nieuwe Golf GTI, Zuck op de surf en dj-prank

5 dingen die leuk zijn aan Threads

Wat zorgt er toch voor dat Threads zo’n succesverhaal is geworden? Waarschijnlijk ligt dat aan deze vijf dingen.

Social Media05.07.2024

5 dingen die leuk zijn aan Threads

Instagram noemt zijn AI-labels anders door boosheid gebruikers

Meta labelde allerlei posts die niet AI waren wel als kunstmatige intelligentie. Daar waren de daadwerkelijke fotografen niet over te spreken.

Social Media02.07.2024

Instagram noemt zijn AI-labels anders door boosheid gebruikers

Verder lezen over Music

Apple stelt dat Spotify niet meer innoveert

Eén van die concurrenten is Apple en dat zegt nu ook: “Waar anderen met audioboeken en podcasts aan de slag gaan, zijn wij gericht op muziek met Apple Music.”

Online19.07.2024

Apple stelt dat Spotify niet meer innoveert

In drie stappen een Winner Man op festivals

Het is zomer en dat betekent dat het festivalseizoen in volle gang is. Na week in, week uit op je werk te hebben gezeten -en dat heeft natuurlijk ook zijn charme-, is het nu eindelijk tijd om het beest los te laten. In het weekend die feestganger, doordeweeks netjes achter het bureau. Niks mis mee. Deze zomer worden festivals nog leuker, want je wordt toch echt uit de tent gelokt om even helemaal los te gaan, Winner Man.

Entertainment27.06.2024

In drie stappen een Winner Man op festivals

Platenmaatschappijen gaan achter AI-muzieksoftware aan

Drake wordt enorm vaak nagedaan door AI. Het is echter nog steeds zoeken hoe dat toch zit met door AI-gegenereerde muziek: wordt er copyright door geschaad of niet?

Online25.06.2024

Platenmaatschappijen gaan achter AI-muzieksoftware aan

Vaderdag giftguide 2024: toffe gadgets en cadeau’s om te geven

Op zondag 16 juni is het dit jaar weer vaderdag. De feestdag ter ere van alle papa’s en vaders in Nederland. Een dag waarbij het vaderschap en de invloed van vaders in de samenleving wordt gevierd.

Gadgets07.06.2024

Vaderdag giftguide 2024: toffe gadgets en cadeau’s om te geven

Een nieuwe editie van het Sprints & Sneakers Festival

Het Sprints & Sneakers Festival is terug voor zijn derde opeenvolgende jaar van succes, op 30 augustus 2024 in Thuishaven, Amsterdam. Na twee achtereenvolgende edities, breidt het thema van dit jaar ‘A New Definition of Growth' de grenzen van groei en impact verder uit.

Events30.05.2024

Een nieuwe editie van het Sprints & Sneakers Festival

A New Definition of Growth
Mogelijk hack bij Ticketmaster: honderden miljoenen gegevens buitgemaakt

Ticketmaster heeft als grootste ticketbedrijf enorm veel invloed, maar ook enorm veel klantgegevens. En die schijnen nu op straat te liggen.

Cybercrime30.05.2024

Mogelijk hack bij Ticketmaster: honderden miljoenen gegevens buitgemaakt

Spotify zegt dat mensen Car Thing moeten weggooien

Het stopte na 5 maanden met de productie ervan, maar nu zegt Spotify zelfs dat je het apparaat beter in de prullenbak kunt gooien: Car Thing.

Gadgets23.05.2024

Spotify zegt dat mensen Car Thing moeten weggooien

Spotify ziet er anders uit: dit is wat er is veranderd

Spotify ziet er binnenkort een tikkeltje anders uit. Betekent dat er verder ook veel is veranderd? Nee. De streamingdienst heeft eigenlijk maar één detail aangepast.

Mobile23.05.2024

Spotify ziet er anders uit: dit is wat er is veranderd