Nieuws29.10.2021

Goed nieuws: Meteorenregen, Halloween en nieuwe Toy Story-film


Het is vrijdag en we hebben een bijzonder weekend voor de deur, want de klok gaat een uur achteruit. Dat betekent een uur langer slapen. Dat is al goed nieuws, maar er is nog veel meer goed nieuws om te brengen. Denk aan mooie kiekjes, spannende series, een nieuwe Toy Story-film en dat er 2,5 miljard jaar geleden al leven op aarde was.

Prachtige Perseid op de gevoelige plaat

Elk jaar komt de Perseid meteorenregen weer terug en hoewel het al een tijdje geleden is dat hij plaatsvond, is er een foto verschenen die zo mooi is, dat we hem gewoon alsnog plaatsen: Uros Fink ging voor de bijzondere ruimteregen naar een berg in Slovenië om kiekjes te schieten. Om precies te zijn Mangart Saddle. Hij wist het bijzondere verschijnsel perfect op de gevoelige plaat te leggen. Hij is dan ook een echte Perseid-fan en dat verbaast ons niets: de meteorenregen wordt gezien als de mooiste van het jaar.

Griezelen tijdens Halloween

Dit weekend is het Halloween. Hoewel het vooral in de Verenigde Staten echt een ‘ding’ is, wordt het ook in Nederland steeds vaker gevierd. Halloween betekent trouwens ‘de avond voor Allerheiligen’, een avond waarop de doden worden herdacht. Vroeger gebeurde dat vooral op het kerkhof, wat een tikje ‘creepy’ kon zijn. In de VS verkleden kinderen zich op Halloween en bellen in het donker aan bij huizen en roepen ‘Trick or Treat’. Tijdens Halloween feesten is het de bedoeling dat je verkleed komt, liefst zo origineel mogelijk. Ook in Hollywood weten de grote sterren elk jaar weer te verschijnen in de meest spectaculaire outfits. Onder andere Heidi Klum staat bekend om haar originele en angstaanjagende looks tijdens Halloween. Meer zin in een enge film? Check onze tips voor enge films om te kijken tijdens Halloween!

Leven gevonden op robijn van 2,5 miljard jaar oud

Onderzoekers hebben leven gevonden op een robijn die 2,5 miljard jaar oud is. Dat leven komt in de vorm van micro-organismen die ervoor hebben gezorgd dat de edelsteen zijn vorm kreeg. Onderzoekers van de University of Waterloo bestudeerden hoe robijnen hun vorm krijgen en kwamen daarbij residu tegen van een micro-organisme. Het gesteente komt uit Groenland, een bekende locatie voor kleurrijke edelstenen en mineralen. Waarschijnlijk gaat het om een alg of een bacterie, die ervoor heeft gezorgd dat de steen ondanks dat er weinig zuurstof was toen hij werd gevormd, toch nog prachtig is geworden.

Nu op Amazon Prime Video: Maradona Blessed Dream

Ben je dol op de voetballer Maradona, of de unieke man die achter de voetballer schuilgaat? Dan staat er nu een biografische serie op Amazon Prime Video die je moet zien. In de serie spelen Nazareno Casero, Juan Palomino en Nicolas Goldschmidt de hoofdrollen van Diego Armando Maradona tijdens zijn leven. Van het kleine stadje Fiorito in Argentinië tot zijn carrière in Barcelona en Napoli. De serie bestaat uit 10 afleveringen van elk een uur, met daarin alle belangrijke momenten uit het leven van de legendarische voetbalster.

Fotograaf laat zien hoe Rusland er echt uitziet

Rusland is een fascinerend land. Niet alleen omdat het een gigantische omvang heeft, de cultuur verschilt op veel punten nogal met die van ons. Fotograaf Alexander Petrosyan laat op zijn social media-accounts zien hoe Rusland er écht uitziet. De mensen, prachtige steden, bijzondere situaties: hij brengt alles in beeld. Scroll door de tijdlijn voor de mooie foto’s en leer meer over de bijzondere tradities van de Russen.

Nieuwe Pixar-animatiefilm met Buzz Lightyear

In de nieuwe Buzz Lightyear-animatiefilm verschijnt in de zomer van 2022. Dat is natuurlijk goed nieuws voor iedereen die fan is van Toy Story. In de gloednieuwe film gaan we Buzz Lightyear nog beter leren kennen, zien we meer over zijn verleden en ontdekken we hoe hij een Space Ranger is geworden. De Amerikaanse acteur Chris Evans spreekt de stem in van Buzz.

Fotocredits: Dumitrus

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.