Nieuws13.08.2021

Goed nieuws: Harry Potter-winkel in Rotterdam, de heides staan in bloei en Grand Theft Auto 3-remasters


Welkom bij een nieuwe editie van onze rubriek vol goed nieuws. Het is weer vrijdag, de zon schijnt en dat kunnen we nu wel extra waarderen. Want de zomer is in niets te vergelijken met die van vorig jaar. Wat ook voordelen heeft, want het is overal hartstikke groen en de heides staan al bijna in bloei. We weten natuurlijk niet of je die weleens hebt gezien, maar ze zijn prachtig. Plan maar snel een tripje! Verder lees je onder andere meer over de nieuwe Harry Potter-winkel in Rotterdam en de mogelijkheid op remasters van Grand Theft Auto 3.

Harry Potter-winkel opent in Rotterdam

Vorige week hadden we het over LEGO van Harry Potter, deze week hebben we nog beter nieuws over de wereldberoemde fictieve tovenaar. Het nieuws lekte deze week uit via een Vlaamse krant. In België hebbende al een aantal fanstores en nu is Nederland aan de beurt. Waarschijnlijk opent in Rotterdam de eerste en volgt Amsterdam snel. Je kunt in The Wizard Store allerlei gadgets en goodies kopen. Denk aan toverstoffen, smekkies in alle smaken, t-shirts, behang, boterbriefjes en tovenaarsgewaden. De openingsdatum is nog niet bekend, maar we houden het in de gaten! Hopelijk wordt het net zo’n mooie winkel als die in New York eerder dit jaar werd geopend.

De bloeiende heide

De heide staat altijd maar tijdelijk in bloei en dit jaar nog iets eerder dan andere jaren. Toch nog iets positiefs aan zo’n natte zomer. Op verschillende plekken in ons land loont het de moeite om er een kijkje te gaan nemen. Want zo’n paars veld is schitterend om te zien. De intense kleur verdwijnt begin september al, dus plan even snel een tripje. Op de site van natuurmonumenten krijg je tips voor de beste plekken om die natuurpracht te bewonderen. Fotograaf Thomas van der Laan schoot alvast wat plaatjes van de heide die nu begint te bloeien:

In the spotlight: Randa Haddadin

Grote kans dat je nog nooit van Randa hebt gehoord, maar ze verdient wat ons betreft wel wat credits. Deze kunstenaresse heeft een bijzondere eigen stijl. Wat het zo bijzonder maakt? Haar canvas is haar eigen lichaam. Ze tekent namelijk op haar dijbeen en legt die creaties vast om ze te delen op haar instagramaccount. Ze zijn uniek en heel gedetailleerd. En het is tijdelijke inkt, want tatoeëren doet Randa niet. Toch zouden sommige plaatjes prima inspiratie kunnen zijn voor een tattoo.

Er is een nieuw soort glasmateriaal ontdekt

Kunnen we binnenkort rekenen op betere OLED-schermen? Als het aan onderzoeker Zahra Fakhraai ligt, dan lijkt dat er wel op. Ze heeft ontdekt dat glas een vloeibare fase kent die tot nu toe onbekend was. Materie kan zich blijkbaar in meer toestanden bevinden dan vast, vloeibaar en gas, want er is ook nog een glasfase. Dat is niet vloeibaar, maar wat het wel is, dat is onduidelijk. Het kan zijn dat het nieuwe glasmateriaal dat is ontdekt meer bloot kan geven over glasfysica: een wereld die tot dusver vrij onbereikbaar was voor wetenschappers. Het team van Fakhraai zorgde ervoor dat vloeistof niet werd gekoeld om glas te maken, maar er met dampafzetting werd gewerkt. Hierdoor bleek er een onbekende vloeistoffase op te treden, die alleen is waargenomen in films onder 50 nanometer. Een compleet nieuwe fase dus, die ons misschien veel meer kan leren over glas én ons een nieuw materiaal biedt.

Kijktip: Marvel’s What If biedt een inkijkje in hoe het kon zijn

Wat als het niet Captain America was, maar Captain Carter? In de nieuwe modern geanimeerde cartoonreeks Marvel’s What If op Disney+ krijg je antwoord op hypothetische vragen over onze Marvel-helden. De bekende acteurs uit de Avengers- en andere Marvel-films hebben hun stemmen geleend aan deze serie, die in de eerste aflevering alvast inzoomt op de vraag wat er zou hebben kunnen gebeuren als Agent Carter het serum om supersoldaat te worden nam. Het grappige is dat er ook allerlei anderen zaken uit het Marvel-universum in zowel heden als verleden met elkaar worden vervlochten, waardoor je zelfs in een half uurtje tijd al diverse malen wordt verrast.

Grand Theft Auto 3-remasters komen waarschijnlijk dit jaar

Hoewel we vooral wachten op Grand Theft Auto 6 (uberhaupt een aankondiging ervan, die moet wel dit jaar komen, toch?), is Rockstar mogelijk ook met een heel ander project bezig. De verwachting is namelijk dat het met remasters komt van de Grand Theft Auto 3-reeks. Ze zouden eind oktober naar de vorige gen- en de next gen-consoles komen (plus PC, Google Stadia en mobile) en dus niet alleen bestaan uit GTA 3, maar ook Vice City en San Andreas. De remaster zou een combo tussen nieuwe en oude graphics zijn, want ons alleen maar meer doet snakken naar een teaser of trailer om daar alvast een glimpje van op te vangen. Hieronder zie je een verjaardagstrailer van toen GTA 3 tien jaar bestond, en daarin zie je duidelijk dat een remaster het spel in 2021 goed nieuw leven in kan blazen.

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Entertainment

Stranger Things seizoen 5: dit is het eerste beeld

Seizoen 5 van Stranger Things is in de maak. Het is het laatste en we zijn er eigenlijk nog niet klaar voor om afscheid te nemen van Hawkins.

Entertainment16.07.2024

Stranger Things seizoen 5: dit is het eerste beeld

Paramount fuseert met Skydance à 8 miljard dollar

Een grote overname in de wereld van film: Paramount neemt Skydance over voor een bedrag van 8 miljard dollar.

Entertainment09.07.2024

Paramount fuseert met Skydance à 8 miljard dollar

 10 indrukwekkende True Crime-series op Netflix om te kijken

Welke True Crime-series zijn er recenter verschenen op Netflix? En welke daarvan zijn echt de moeite waard? We noemen er 10. 

Entertainment03.07.2024

 10 indrukwekkende True Crime-series op Netflix om te kijken

Netflix stopt waarschijnlijk met zijn Basic-abonnement

De streamingdienst stopt in meerdere landen met het aanbieden van dit goedkoopste Basic-abonnement. Misschien ook in Nederland.

Entertainment03.07.2024

Netflix stopt waarschijnlijk met zijn Basic-abonnement

Het is klaar met The Boys op Amazon Prime Video

The Boys op Amazon is een prachtserie, met zijn superhelden, zijn duisternis en zijn toch zeer graphic content. Maar aan alles komt een einde: seizoen 5 wordt het laatste van The Boys.

Entertainment12.06.2024

Het is klaar met The Boys op Amazon Prime Video

De 3 Body Problem gaat verder: Netflix krijgt een vervolg

De 3 Body Problem op Netflix is nog niet klaar. De serie krijgt een vervolg, al is nog onduidelijk wat dat precies betekent.

Entertainment20.05.2024

De 3 Body Problem gaat verder: Netflix krijgt een vervolg

Goed nieuws: er komen nog twee seizoenen van Shōgun

Het is een van de visueel mooiste series die we in jaren hebben gezien en nu komt er in ieder geval nog een seizoen 2 en 3: Shōgun.

Entertainment20.05.2024

Goed nieuws: er komen nog twee seizoenen van Shōgun

Dit is het eerste beeld van The Last of Us seizoen 2

Als een soort hongerige wolven springen we op alles wat voortkomt uit de productie van seizoen 2 van The Last of Us, zo ook de eerste beelden waarop we Joel en Ellie beiden zien.

Entertainment18.05.2024

Dit is het eerste beeld van The Last of Us seizoen 2

Verder lezen over Game

Cozy Grove: Camp Spirit is de zomervakantiegame op Netflix Games

Zoek je een leuke game om je zomervakantie mee te vullen? Ook als je gewoon moet werken? Deze game is perfect om af en toe te spelen.

Gaming25.07.2024

Cozy Grove: Camp Spirit is de zomervakantiegame op Netflix Games

De lama van Fortnite is er nu als wannahave LEGO-set

LEGO Fortnite wordt uitgebreid met fysieke sets. Goed dat LEGO hierin investeert, want het waren wel heel veel grote bouwwerken de laatste tijd.

Gaming24.07.2024

De lama van Fortnite is er nu als wannahave LEGO-set

Nintendo biedt je straks een officiële Joy-Con-oplader

Het voelt een beetje als een ‘nu pas’, maar het is goed dat het er eindelijk is. Een oplader voor Joy-Cons die luistert naar de naam Two Way. 

Gaming18.07.2024

Nintendo biedt je straks een officiële Joy-Con-oplader

Microsofts nieuwe Xbox-controller is de kont van Deadpool

We dachten dat de popcornbak gek was, maar er is nu zelfs een Xbox-controller in de vorm van de kont van Deadpool. 

Gaming17.07.2024

Microsofts nieuwe Xbox-controller is de kont van Deadpool

E-bikemerk Cowboy stopt onder druk Amsterdam met zijn racespel voor de fiets

Hoe leuk het ook is om te racen, is dat op sommige plekken niet het beste idee. Cowboy heeft onder druk van de Gemeente Amsterdam besloten om te stoppen met zijn net geïntroduceerde racespel.

Gaming15.07.2024

E-bikemerk Cowboy stopt onder druk Amsterdam met zijn racespel voor de fiets

Xbox Game Pass wordt duurder én goedkoper tegelijk

Een duurder én een goedkoper abonnement voor Xbox Game Pass: je moet gaan kiezen.

Gaming10.07.2024

Xbox Game Pass wordt duurder én goedkoper tegelijk

E-bikemerk Cowboy laat je gamen op de fiets

In de app van je Cowboy-fiets is een nieuw gedeelte te vinden dat In-Ride Games heet en hierdoor kun je het al fietsend opnemen tegen anderen.

Gaming04.07.2024

E-bikemerk Cowboy laat je gamen op de fiets

Dit zijn de meest gespeelde Steam Deck-games van dit moment

Valve maakt dagelijks de meest gespeelde Steam-games bekend. Het is blijkbaar voor Valve geen geheim wat het meest gespeeld wordt.

Gaming28.06.2024

Dit zijn de meest gespeelde Steam Deck-games van dit moment

Verder lezen over Wetenschap

5 redenen waarom je goed moet slapen en 5 tips hoe

Het is een eeuwenoud cliché dat je goed moet slapen, maar net als dat beweging essentieel is, is slaap dat absoluut ook.

Nieuws24.07.2024

5 redenen waarom je goed moet slapen en 5 tips hoe

De ruimte ruikt naar… rotte eieren?

We hebben het vaak over de oneindigheid van de ruimte, de temperatuur en natuurlijk het feit dat er geen geluid bestaat. Maar wat we ons misschien niet vaak genoeg hebben afgevraagd is: hoe ruikt de ruimte eigenlijk?

Technology09.07.2024

De ruimte ruikt naar… rotte eieren?

Witte daken zijn ruim een graad koeler dan andere kleuren

Nu is dat vooral omdat een kunstenaar dit eist, maar wist je dat een wit dak bijvoorbeeld echt een verschil maakt in temperatuur?

Nieuws05.07.2024

Witte daken zijn ruim een graad koeler dan andere kleuren

Zijn zelfrijdende auto’s inderdaad veiliger dan menselijke chauffeurs?

Er zijn dan minder ongelukken en je komt sneller op je bestemming aan met een zelfrijdende auto. Klopt dat?

Automotive20.06.2024

Zijn zelfrijdende auto’s inderdaad veiliger dan menselijke chauffeurs?

We hebben geen idee wanneer we met een robot praten

Jij denkt dat je op de chat de robot er altijd uitpikt? Vergeet het maar, we blijken gesprekken te hebben met robots zonder dat we het weten.

Online20.06.2024

We hebben geen idee wanneer we met een robot praten

NASA’s ruimtesonde Voyager 1 verricht een klein wonder

Voyager 1 is weer helemaal up and running nadat de knappe koppen van NASA het op tientallen miljarden kilometers hebben gefikst.

Technology17.06.2024

NASA’s ruimtesonde Voyager 1 verricht een klein wonder

Mag je van ruimtetoeristen verwachten dat ze aan onderzoek meedoen?

Er is meer onderzoek nodig naar het menselijk lichaam in de ruimte en ruimtetoerisme. Maar in hoeverre mag je dat verwachten?

Technology14.06.2024

Mag je van ruimtetoeristen verwachten dat ze aan onderzoek meedoen?

De kern van de aarde remt af

De kern van de aarde doet het steeds wat rustiger aan. Hoe beïnvloedt dat ons? En: hoe weten wetenschappers dit?

Nieuws13.06.2024

De kern van de aarde remt af