Nieuws13.08.2021

Goed nieuws: Harry Potter-winkel in Rotterdam, de heides staan in bloei en Grand Theft Auto 3-remasters


Welkom bij een nieuwe editie van onze rubriek vol goed nieuws. Het is weer vrijdag, de zon schijnt en dat kunnen we nu wel extra waarderen. Want de zomer is in niets te vergelijken met die van vorig jaar. Wat ook voordelen heeft, want het is overal hartstikke groen en de heides staan al bijna in bloei. We weten natuurlijk niet of je die weleens hebt gezien, maar ze zijn prachtig. Plan maar snel een tripje! Verder lees je onder andere meer over de nieuwe Harry Potter-winkel in Rotterdam en de mogelijkheid op remasters van Grand Theft Auto 3.

Harry Potter-winkel opent in Rotterdam

Vorige week hadden we het over LEGO van Harry Potter, deze week hebben we nog beter nieuws over de wereldberoemde fictieve tovenaar. Het nieuws lekte deze week uit via een Vlaamse krant. In België hebbende al een aantal fanstores en nu is Nederland aan de beurt. Waarschijnlijk opent in Rotterdam de eerste en volgt Amsterdam snel. Je kunt in The Wizard Store allerlei gadgets en goodies kopen. Denk aan toverstoffen, smekkies in alle smaken, t-shirts, behang, boterbriefjes en tovenaarsgewaden. De openingsdatum is nog niet bekend, maar we houden het in de gaten! Hopelijk wordt het net zo’n mooie winkel als die in New York eerder dit jaar werd geopend.

De bloeiende heide

De heide staat altijd maar tijdelijk in bloei en dit jaar nog iets eerder dan andere jaren. Toch nog iets positiefs aan zo’n natte zomer. Op verschillende plekken in ons land loont het de moeite om er een kijkje te gaan nemen. Want zo’n paars veld is schitterend om te zien. De intense kleur verdwijnt begin september al, dus plan even snel een tripje. Op de site van natuurmonumenten krijg je tips voor de beste plekken om die natuurpracht te bewonderen. Fotograaf Thomas van der Laan schoot alvast wat plaatjes van de heide die nu begint te bloeien:

In the spotlight: Randa Haddadin

Grote kans dat je nog nooit van Randa hebt gehoord, maar ze verdient wat ons betreft wel wat credits. Deze kunstenaresse heeft een bijzondere eigen stijl. Wat het zo bijzonder maakt? Haar canvas is haar eigen lichaam. Ze tekent namelijk op haar dijbeen en legt die creaties vast om ze te delen op haar instagramaccount. Ze zijn uniek en heel gedetailleerd. En het is tijdelijke inkt, want tatoeëren doet Randa niet. Toch zouden sommige plaatjes prima inspiratie kunnen zijn voor een tattoo.

Er is een nieuw soort glasmateriaal ontdekt

Kunnen we binnenkort rekenen op betere OLED-schermen? Als het aan onderzoeker Zahra Fakhraai ligt, dan lijkt dat er wel op. Ze heeft ontdekt dat glas een vloeibare fase kent die tot nu toe onbekend was. Materie kan zich blijkbaar in meer toestanden bevinden dan vast, vloeibaar en gas, want er is ook nog een glasfase. Dat is niet vloeibaar, maar wat het wel is, dat is onduidelijk. Het kan zijn dat het nieuwe glasmateriaal dat is ontdekt meer bloot kan geven over glasfysica: een wereld die tot dusver vrij onbereikbaar was voor wetenschappers. Het team van Fakhraai zorgde ervoor dat vloeistof niet werd gekoeld om glas te maken, maar er met dampafzetting werd gewerkt. Hierdoor bleek er een onbekende vloeistoffase op te treden, die alleen is waargenomen in films onder 50 nanometer. Een compleet nieuwe fase dus, die ons misschien veel meer kan leren over glas én ons een nieuw materiaal biedt.

Kijktip: Marvel’s What If biedt een inkijkje in hoe het kon zijn

Wat als het niet Captain America was, maar Captain Carter? In de nieuwe modern geanimeerde cartoonreeks Marvel’s What If op Disney+ krijg je antwoord op hypothetische vragen over onze Marvel-helden. De bekende acteurs uit de Avengers- en andere Marvel-films hebben hun stemmen geleend aan deze serie, die in de eerste aflevering alvast inzoomt op de vraag wat er zou hebben kunnen gebeuren als Agent Carter het serum om supersoldaat te worden nam. Het grappige is dat er ook allerlei anderen zaken uit het Marvel-universum in zowel heden als verleden met elkaar worden vervlochten, waardoor je zelfs in een half uurtje tijd al diverse malen wordt verrast.

Grand Theft Auto 3-remasters komen waarschijnlijk dit jaar

Hoewel we vooral wachten op Grand Theft Auto 6 (uberhaupt een aankondiging ervan, die moet wel dit jaar komen, toch?), is Rockstar mogelijk ook met een heel ander project bezig. De verwachting is namelijk dat het met remasters komt van de Grand Theft Auto 3-reeks. Ze zouden eind oktober naar de vorige gen- en de next gen-consoles komen (plus PC, Google Stadia en mobile) en dus niet alleen bestaan uit GTA 3, maar ook Vice City en San Andreas. De remaster zou een combo tussen nieuwe en oude graphics zijn, want ons alleen maar meer doet snakken naar een teaser of trailer om daar alvast een glimpje van op te vangen. Hieronder zie je een verjaardagstrailer van toen GTA 3 tien jaar bestond, en daarin zie je duidelijk dat een remaster het spel in 2021 goed nieuw leven in kan blazen.

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Entertainment

Waarom mensen zo bezeten zijn van Funko Pop!

Je ziet ze heel veel en sommigen vinden ze 'makkelijk geld verdienen', maar Funko Pop!'s zijn wel iets meer dan dat. Dit is wat Funko-poppetjes zijn en waarom ze zo populair zijn.

Gadgets17.04.2024

Waarom mensen zo bezeten zijn van Funko Pop!

4 redenen om Fallout te kijken op Prime Video

Op zoek naar iets tofs om te kijken dit weekend? We zetten bij dezen Fallout op je watchlist. Dit is waarom.

Entertainment12.04.2024

4 redenen om Fallout te kijken op Prime Video

3 dingen die we al weten over Dune 3

Dune 2 verliep heel anders dan we hadden verwacht, maar wat is het een sterke film. Een film die bovendien naar meer smaakt. Er zijn immers nog heel wat open eindjes en we hopen natuurlijk dat bepaalde mensen al wormrijd...

Entertainment08.04.2024

3 dingen die we al weten over Dune 3

Disney+ verbiedt het straks ook om accounts te delen

Helaas, Netflix heeft een trend gezet in de wereld van streaming waar we niet zo op zitten te wachten: de strijd tegen accounts delen is er eentje die Netflix van zijn kijkers heeft gewonnen en waarmee het andere streami...

Entertainment05.04.2024

Disney+ verbiedt het straks ook om accounts te delen

Japan sluit toch wel zijn bottenbrekende rollercoaster

Als je wel eens in de rij staat bij een achtbaan, dan ken je de bordjes wel: niet in deze attractie gaan als je zwanger bent, als je rugklachten hebt, een pacemaker draagt.. Waarschijnlijk was het aantal waarschuwingsbor...

Entertainment30.03.2024

Japan sluit toch wel zijn bottenbrekende rollercoaster

​Toch niet met pensioen: Bad Boys 4: Ride or Die is een feit

Will Smith en Martin Lawrence zijn al jaren een geweldig duo. Als agenten Mike Lowrey en Marcus Burnett hebben ze al vele criminele zaken opgelost in de Bad Boys-films. En bovendien gezorgd voor wat leuke memes die nog s...

Entertainment28.03.2024

​Toch niet met pensioen: Bad Boys 4: Ride or Die is een feit

Watcha gonna do?
Er komt een Dragon Ball-pretpark, maar niet waar je denkt

Enkele weken geleden is de bedenker van Dragon Ball op de leeftijd van 68 jaar overleden. Nu is er een eerbetoon aan hem, Akira Toriyama, aangekondigd. Eentje waar de fans van kunnen genieten: een Dragon Ball-pretpark. M...

Entertainment22.03.2024

Er komt een Dragon Ball-pretpark, maar niet waar je denkt

​Er komt een film van The Sims: dit weten we tot nu toe

Margot Robbie speelde vorig jaar de sterren van de hemel in Barbie, maar eerder zagen we haar ook in geweldige rollen zoals Harley Quinn, Kayla Popisil, Tonya en natuurlijk Naomi Lapaglia. Ze is een zeer geliefde actrice...

Gaming21.03.2024

​Er komt een film van The Sims: dit weten we tot nu toe

Sul sul!

Verder lezen over Game

The Witcher op Netflix stopt ermee na seizoen 5

Netflix trekt de stekker uit de serie van The Witcher. Opvallend, want er komt nog even een nieuwe acteur als Geralt. Heel even dus.

Entertainment18.04.2024

The Witcher op Netflix stopt ermee na seizoen 5

Toss a coin to... straks niemand meer
Twitch kopieert van social media: komt met TikTok-achtige feed

Twitch gaat de social media kant op. Het kopieert een functie van TikTok waarmee je waarschijnlijk aanzienlijk meer streams ontdekt.

Social Media18.04.2024

Twitch kopieert van social media: komt met TikTok-achtige feed

Wordt Fallout net zo’n succes als The Last of Us?

Fallout en The Last of Us. Als het om series gaat is de vergelijking snel gemaakt. Beide series zijn gebaseerd op videogames. The Last of Us is al een doorslaand succes is en Fallout lijkt in zich te hebben dat ook te worden.

Entertainment17.04.2024

Wordt Fallout net zo’n succes als The Last of Us?

Wat hoor je als je het telefoonnummer uit de Fallout-serie belt?

Fallout gekeken? Dan heb je misschien wel de behoefte gevoeld om dat nummer te bellen dat in de zesde aflevering voorbij komt. Niet doen: dat is al voor je gedaan en dat scheelt weer belkosten.

Entertainment16.04.2024

Wat hoor je als je het telefoonnummer uit de Fallout-serie belt?

Het nieuwe gamingmeubel van IKEA klap je gewoon weg

IKEA heeft een nieuwe doelgroep op het oog: gamers. En een van zijn nieuwe Brannboll-meubels klap je snel weg als er iemand komt.

Gaming16.04.2024

Het nieuwe gamingmeubel van IKEA klap je gewoon weg

Grappig: AI toont hoe gamepersonages eruitzien als ze bejaard zijn

Heb je er wel eens bij stilgestaan dat Mario al meer dan 40 jaar exact dezelfde leeftijd heeft? Wat als dat niet zo was? AI weet het.

Gaming14.04.2024

Grappig: AI toont hoe gamepersonages eruitzien als ze bejaard zijn

4 redenen om Fallout te kijken op Prime Video

Op zoek naar iets tofs om te kijken dit weekend? We zetten bij dezen Fallout op je watchlist. Dit is waarom.

Entertainment12.04.2024

4 redenen om Fallout te kijken op Prime Video

Fortnite en TikTok tegelijk: straks kan het

TikTokken tijdens het Fortniten? Waarschijnlijk kan het binnenkort. Tegelijk. Er zou een Picture-in-Picture-modus naar de game komen.

Gaming11.04.2024

Fortnite en TikTok tegelijk: straks kan het

Verder lezen over Wetenschap

Grote schoonmaak? Meer slapen ruimt je bovenkamer op

Slapen: het is zo belangrijk, maar het is pas echt essentieel voor je brein, zo blijkt uit nieuw onderzoek. Het zou zelfs iets kunnen helpen tegen Alzheimer.

Nieuws16.04.2024

Grote schoonmaak? Meer slapen ruimt je bovenkamer op

​Sommige mensen zien de wereld echt in een andere framerate

Wetenschappelijk onderzoek bewijst dat sommige mensen de wereld echt in een andere framerate zien. Het zou specifiek bij gamers zelfs een kleine voorsprong geven, stellen de onderzoekers.

Nieuws03.04.2024

​Sommige mensen zien de wereld echt in een andere framerate

Sneller zien
Pacemaker-batterijen nooit meer vervangen dankzij je eigen lijf

Als je een pacemaker hebt, dan ben je niet na één operatie klaar. Je moet regelmatig opnieuw onder het mes, namelijk om de batterij van het essentiële apparaat te vervangen. Daar komt in de toekomst mogelijk veranderi...

Technology01.04.2024

Pacemaker-batterijen nooit meer vervangen dankzij je eigen lijf

Het nieuwe plastic-alternatief komt van dit verrassende materiaal

Er wordt nog steeds volop gezocht naar alternatieven voor plastic. We hebben bijvoorbeeld in de supermarkt al geen weggooibordjes meer van plastic, maar alleen van karton. Weggooi-messen? Die zijn van hout. Bomen geven o...

Nieuws29.03.2024

Het nieuwe plastic-alternatief komt van dit verrassende materiaal

​Bizar: mensen geven meer virussen aan dieren dan andersom

Mensen geven dieren meer virussen dan andersom. Ze zeggen vaak dat je niet met je kat of hond in bed moet slapen, omdat het ziekteverwekkers zouden zijn. De darmbacteriën van je dier komen zo veel te dichtbij en je kunt...

Nieuws26.03.2024

​Bizar: mensen geven meer virussen aan dieren dan andersom

​Eerste mens met Neuralink gamet uren achtereen met zijn brein

Hij is volledig verlamd, maar kan schaakstukken verplaatsen via de computer zonder een muis of scherm aan te raken. Het is de 29-jarige Noland Arbaugh, een naam die geschiedenis heeft geschreven. Niet helemaal door zijn...

Technology21.03.2024

​Eerste mens met Neuralink gamet uren achtereen met zijn brein

​Waarom je gedreven blijft om Duo Lingo of Candy Crush te doen

Sommige spelletjes of apps begin je mee, maar laat je na een paar dagen al links liggen. Anderen doe je elke dag, alsof het een religie is. Helemaal als de klok bijna 12 uur slaat ‘s nachts, dan breekt het zweet je uit...

Mobile18.03.2024

​Waarom je gedreven blijft om Duo Lingo of Candy Crush te doen

​James Webb-ruimtetelescoop spot iets lekkers voor in de cola

De ruimtetelescoop James Webb maakt nog steeds veel foto’s en laat wetenschappers grote ontdekkingen doen, maar de laatste tijd lijkt het wel wat stiller rondom het gevaarte. Tot nu, want de ruimtetelescoop heeft een i...

Technology15.03.2024

​James Webb-ruimtetelescoop spot iets lekkers voor in de cola