Nieuws03.09.2021

Goed nieuws: ABBA comeback en Camp Nou van LEGO


Welkom bij weer een nieuwe vrijdag. Een zonnig weekend staat voor de deur en wij trappen weer af met een artikel vol goed nieuws. We trappen af met misschien wel het best goede nieuws van dit jaar: de comeback van ABBA. Verder lees je deze week onder andere meer over Camp Nou van LEGO, een nieuw seizoen van Boer Zoekt Vrouw en de redding van de roze leguaan. Fijn weekend!

ABBA maakt comeback

De legendarische Zweedse popgroep ABBA keert na 40 (!) jaar terug. Benny, Bjorn, Frida en Agnetha zijn na al die jaren nog steeds wereldberoemd. Hoewel de band nooit officieel is gestopt of uit elkaar is gegaan, besloten de 4 artiesten eind 1982 om hun eigen ding te gaan doen. Dat is dus al zo’n 40 jaar geleden inmiddels. De laatste succesvolle single was The Day Before You Came. Hoewel er in de afgelopen 40 jaar vaak over een reunie werd gesproken, leek het er niet op dat deze er nog van zou komen. Tot deze week. ABBA komt met nieuwe muziek, een heel album zelfs (Voyage), en gaat optreden. Weliswaar als hologrammen, maar toch. Wat een goed nieuws! De eerste twee singles van het album zijn nu te beluisteren: I Still Have Faith In You en Don’t Shut Me Down. Vooral die laatste is behoorlijk aanstekelijk én heeft de herkenbare ABBA-sound. Luister en oordeel zelf!

Nieuw seizoen Boer Zoekt Vrouw

Boer Zoekt Vrouw, één van de best bekeken tv-programma’s en misschien wel de succesvolste datingshow, keert eindelijk terug! De 10 boeren van dit seizoen werden afgelopen zondag gepresenteerd en er kan geschreven worden! Je moet wel een beetje snel zijn, want je inzending moet uiterlijk 12 september binnen zijn. Onze voorspelling? Boer Jouke, de Friese melkveehouder, krijgt de meeste brieven. Aan de reacties op Twitter te lezen, valt deze boer bij kijkers behoorlijk in de smaak. Nog een paar maanden geduld, dan gaan we de zoektocht naar liefde van de boeren volgen. We kunnen niet wachten!

<em>De boeren van dit seizoenFoto credits: Linelle Deunk<\/em>
De boeren van dit seizoenFoto credits: Linelle Deunk

In the picture: Helga Stentzel

We zetten graag leuke, grappige, mooie en onderscheidende Instagrampagina’s in de schijnwerpers. Dit keer is de beurt aan Helga Stentzel. Een Russische kunstenaressen die in Londen woont. Ze maakt bijzondere kunst met en over huishoudelijke voorwerpen en eten. ‘De magie van het alledaagse’ noemt Helga het en ze hoopt dat volwassenen hierdoor hun innerlijke kind opnieuw ontdekken.

Nickelodeon All-Stars Brawl laat je vechten als SpongeBob

De releasedatum van Nickelodeon All-Stars Brawl is gelekt: het Nintendo Switch-spel schijnt op 5 oktober uit te komen en als je hem uit de eshop downloadt, dan ben je 2,9 GB aan ruimte kwijt. Nickelodeon All-Stars Brawl is een soort Super Mario-Brawl, maar dan met personages uit bekende Nickelodeon-franchises. Denk aan SpongeBob, Hey Arnold, The Wild Thornberry’s, CatDog en April O’Neil. Hilarisch dus:

De roze leguaan kan nog gered worden

Als je zegt Galapagos-eilanden, dan zeg je: hagedissen, toch? Nou voor één reptielensoort is dat misschien voorbij: het gaat slecht met de roze leguaan. Hij is enstig bedreigd en leeft alleen maar op Isabela-eiland. Hun favoriete verblijfplaats zijn zo’n duizend hectare aan onbegaanbare natuur. 30 wetenschappers en een heleboel camera’s hebben het voor elkaar gekregen in beeld te brengen hoeveel roze landleguanen er nog over zijn. Ze hebben tenminste 53 exemplaren vastgelegd. Dat is goed nieuws, maar het wordt wel een flinke uitdaging om te zorgen dat er meer leguanen komen van dit type: ze maken pas nesten als ze 1700 meter boven zeeniveau zijn, in de schaduw en in temperaturen van 37 graden. Op dit moment werken honderden knappe koppen aan een plan om deze bijzondere beesten te redden.

LEGO onthult Barcelona-stadion Camp Nou

Voetbalfans, LEGO-fans en allebei kunnen een LEGO-set verwachten naar hun hart: er staat in de LEGO-winkel een Barcelona Camp Nou-set te koop, waarin je het stadion van de populaire voetbalploeg FC Barcelona kunt nabouwen. Hij lijkt op de Manchester United-set, maar is natuurlijk voorzien van een aantal verschillen. Sowieso ben je wel even aan het bouwen, want met 5509 onderdelen is dit een langere build dan de gemiddelde voetbalwedstrijd. Het bouwwerk is 20 centimeter hoog, 46 centimeter breed en 49 centimeter lang en kost 329,99 euro. Er zitten geen mini-figs bij. De set is nu te bestellen via de officiële LEGO-shop.

Irene Boskma

Irene is tekstschrijver en blogger. Naast schrijven vindt ze het leuk om hard te lopen en de wereld rond te reizen. Of dat nu korte of lange trips zijn, een verre reis of een bestemming in eigen land. Ze leest dan ook veel reisverhalen om inspiratie op te doen en schrijft graag haar eigen belevenissen op. Omdat ze vindt dat elke plek iets bijzonders heeft, reist ze voor Travelvalley overal naartoe. Ook in haar vrije tijd ontdekt ze graag de wereld en af en toe gaat ze een tijdje weg om als digital nomad vanaf de andere kant van de wereld te werken.

Verder lezen over Entertainment

Stranger Things seizoen 5: dit is het eerste beeld

Seizoen 5 van Stranger Things is in de maak. Het is het laatste en we zijn er eigenlijk nog niet klaar voor om afscheid te nemen van Hawkins.

Entertainment16.07.2024

Stranger Things seizoen 5: dit is het eerste beeld

Paramount fuseert met Skydance à 8 miljard dollar

Een grote overname in de wereld van film: Paramount neemt Skydance over voor een bedrag van 8 miljard dollar.

Entertainment09.07.2024

Paramount fuseert met Skydance à 8 miljard dollar

 10 indrukwekkende True Crime-series op Netflix om te kijken

Welke True Crime-series zijn er recenter verschenen op Netflix? En welke daarvan zijn echt de moeite waard? We noemen er 10. 

Entertainment03.07.2024

 10 indrukwekkende True Crime-series op Netflix om te kijken

Netflix stopt waarschijnlijk met zijn Basic-abonnement

De streamingdienst stopt in meerdere landen met het aanbieden van dit goedkoopste Basic-abonnement. Misschien ook in Nederland.

Entertainment03.07.2024

Netflix stopt waarschijnlijk met zijn Basic-abonnement

Het is klaar met The Boys op Amazon Prime Video

The Boys op Amazon is een prachtserie, met zijn superhelden, zijn duisternis en zijn toch zeer graphic content. Maar aan alles komt een einde: seizoen 5 wordt het laatste van The Boys.

Entertainment12.06.2024

Het is klaar met The Boys op Amazon Prime Video

De 3 Body Problem gaat verder: Netflix krijgt een vervolg

De 3 Body Problem op Netflix is nog niet klaar. De serie krijgt een vervolg, al is nog onduidelijk wat dat precies betekent.

Entertainment20.05.2024

De 3 Body Problem gaat verder: Netflix krijgt een vervolg

Goed nieuws: er komen nog twee seizoenen van Shōgun

Het is een van de visueel mooiste series die we in jaren hebben gezien en nu komt er in ieder geval nog een seizoen 2 en 3: Shōgun.

Entertainment20.05.2024

Goed nieuws: er komen nog twee seizoenen van Shōgun

Dit is het eerste beeld van The Last of Us seizoen 2

Als een soort hongerige wolven springen we op alles wat voortkomt uit de productie van seizoen 2 van The Last of Us, zo ook de eerste beelden waarop we Joel en Ellie beiden zien.

Entertainment18.05.2024

Dit is het eerste beeld van The Last of Us seizoen 2

Verder lezen over LEGO

LEGO’s nieuwe Mario-set van Super Mario World heeft heel dikke pixels

Het is een bijzonder LEGO-bouwwerk dat net een vreemde Photoshop lijkt, maar dat komt door zijn pixelated uiterlijk.

Gaming25.07.2024

LEGO’s nieuwe Mario-set van Super Mario World heeft heel dikke pixels

De lama van Fortnite is er nu als wannahave LEGO-set

LEGO Fortnite wordt uitgebreid met fysieke sets. Goed dat LEGO hierin investeert, want het waren wel heel veel grote bouwwerken de laatste tijd.

Gaming24.07.2024

De lama van Fortnite is er nu als wannahave LEGO-set

ESA’s bewijs om op de maan te bouwen is een LEGO-steentje

Het ziet er bijna uit alsof het uit een 3D-printer komt rollen. En een kleine spoiler: zo ziet het er niet alleen uit, het is ook zo. 

Technology05.07.2024

ESA’s bewijs om op de maan te bouwen is een LEGO-steentje

Die iconische scène uit JAWS is nu een LEGO-set

LEGO komt met een nieuwe JAWS set, geïnspireerd op de iconische scène uit de film JAWS (1975). De set, ontworpen door LEGO fan Johnny Campbell via het LEGO Ideas platform, is een reconstructie van de beroemde filmscène en zal vanaf 3 augustus te koop zijn via de LEGO winkels en LEGO.com voor de adviesprijs van €149.99.

Gadgets04.07.2024

Die iconische scène uit JAWS is nu een LEGO-set

Nieuwe robot Pixelbot 3000 maakt van AI-prompt LEGO-mozaieken van alles

Je zou kunnen zeggen dat deze printer LEGO print. Het is een apparaat dat mozaïeken maakt met bestaande LEGO-blokjes met AI.

Gadgets18.06.2024

Nieuwe robot Pixelbot 3000 maakt van AI-prompt LEGO-mozaieken van alles

Millennium Falcon zoekt de dark side op: nieuwe LEGO-set in de maak

Millennium Falcon goes dark. Dark Falcon wordt vergezeld door meer Star Wars-LEGO, namelijk nieuwe X-Fighters en Tie-Wings.

Entertainment18.06.2024

Millennium Falcon zoekt de dark side op: nieuwe LEGO-set in de maak

Vaderdag giftguide 2024: toffe gadgets en cadeau’s om te geven

Op zondag 16 juni is het dit jaar weer vaderdag. De feestdag ter ere van alle papa’s en vaders in Nederland. Een dag waarbij het vaderschap en de invloed van vaders in de samenleving wordt gevierd.

Gadgets07.06.2024

Vaderdag giftguide 2024: toffe gadgets en cadeau’s om te geven

LEGO komt met kleurrijke eerste Zelda-set: Great Deku Tree

LEGO introduceert de eerste, officiële Zelda-set. Bouw je de Great Deku Tree met groene bladeren zoals in Breath of the Wild of in roze-beige zoals in Ocarina of Time?

Gadgets28.05.2024

LEGO komt met kleurrijke eerste Zelda-set: Great Deku Tree