Nieuws15.02.2017

De DC Daily van 15 februari 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, woensdag 15 februari 2017.

‘That time of the year’ in Yosemite

Het is een van de mooiste nationale parken ter wereld, het Yosemite National Park in Californië. En als je er in deze tijd van het jaar komt heb je ook nog kans op een bijzonder natuurverschijnsel. De Horsetail waterval, die maar enkelen maanden per jaar stroomt, verandert bij de juiste lichtinval in een soort vuurval. En dat zorgt voor prachtige plaatjes. Bucketlist materiaal.

Zo werkt fake nieuws

Veel verspreiders van fake nieuws boeit het niet of Trump de verkiezingen zou gaan winnen of verliezen. Het is ze alleen maar om het geld te doen. Maar de gevolgen hebben de wereld wakker geschud. Wired legt in deze video uit hoe dit fake nieuws in zijn werk gaat en hoe we het ook tegen kunnen gaan.

Wil je een privé-jet van Mercedes-Benz?

Mercedes-Benz wil graag vliegtuigen maken. Om te kijken hoe ze dat gaan aanpakken is het bedrijf in samenwerking met Lufthansa Technik bezig om een privé-jet te ontwerpen, zo melden ze op hun eigen site. Als je de plaatjes ziet van hoe het er moet komen uit te zien lijkt het meer een superdeluxe appartement dan een vliegtuig. Mercedes heeft het zelf over een Lounge-style space, en dat past wel.

mercedes-benz-prive-jet
mercedes-benz-prive-jet

Afdalen van een actieve vulkaan

Sam Smoothy, Victor de le Rue en Xavier de le Rue hebben wintersporten naar een ander niveau gebracht. Ze reisden namelijk naar Vanuatu, een eiland in de Stille Oceaan, om de actieve vulkaan Yasur af te dalen op hun ski’s en snowboards.

Nederland aan de bewapende drones?

Wel als het CDA-leider Buma het voor het zeggen zou hebben. Hij wil honderden miljoenen euro’s gaan besteden voor de aanschaf van deze onbemande vliegtuigen, die er vooral om bekend staan ook bombardementen uit te kunnen voeren. Zo heeft hij laten weten tegenover de NOS. Het bombarderen met drones is overigens erg omstreden.

Boxershorts met een diepe zak, speciaal voor carnaval

Volgende week start in het zuiden van het land het jaarlijkse feest der feesten! Iedereen kan er wat van vinden maar als echte Brabander begint het een week vooraf al aardig te kriebelen.

Het klinkt simpel en vrij overzichtelijk. Desondanks zijn er ook problemen en uitdagingen met carnaval. Bijvoorbeeld waar laat je je telefoon en je geld tijdens carnaval? De carnavalsoutfits hebben vaak geen zakken. Zo stoppen de dames het geld vaak in hun BH en de telefoon vaak in een laars of schoen. Maar wij als mannen?

kangoo-onderbroek
kangoo-onderbroek