Nieuws10.02.2017

De DC Daily van 10 februari 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, vrijdag 10 februari 2017.

Voorspelt Black Mirror ook de toekomst?

Het derde seizoen van Black Mirror staat alweer even op Netflix. Zes afleveringen over de mogelijke impact van tech op onze toekomst. Maar het lijkt erop dat deze toch ietwat ‘scary tech future’ eerder realiteit zal worden dan we ons voor kunnen stellen.

Onderzoekers in Japan hebben mini-insect drones gemaakt die helpen bij het bestuiven van planten. En waar hebben we dat eerder gezien…

Vooralsnog worden ze alleen indoor gebruikt, maar in de toekomst zal een combinatie van AI, GPS en een hoge-resolutie camera ervoor zorgen dat ze volledig autonoom worden.

Parijs: #MadeForSharing

Op 13 september 2017 zal er tijdens de 130e International Olympic Committee Session in Lima, Peru bekendgemaakt worden wie de Olympische Spelen van 2024 zal hosten.

Naast Budapest (Hongarije) en Los Angeles (VS) is Parijs een van de kanshebbers. In samenwerking met BETC Paris komen ze nu met de slogan en film voor het 2024 Olympics Games bid.

Samsung S8 volgende maand aangekondigd in New York?

Volgens de WSJ zal er eind volgende maand een lancering plaatsvinden van de nieuwe Samsung Galaxy S8. Duidelijk was al dat ze dit niet tijdens het aanstaande Mobile World Congres gingen doen.

Samsung hoopt dat met een nieuw gestroomlijnd design en een nieuwe virtuele assistent de nieuwe flagship smartphone consumenten alle heisa rondom de Galaxy Note 7 doet vergeten.

galaxy-s8-930x775
galaxy-s8-930x775

Ricky gaat hot hot hot

Het is niet de heetste video die vandaag rond gaat, maar Ricky Gervais (normaliter het type ‘niet pittig’) gaat voor een website die zich daarin specialiseert even de heetste hotwings proeven en terwijl hij kapot gaat heeft ‘ie toch nog tijd om wat opmerkelijke uitspraken te doen die niet eindigen in ‘auw’. Lekker pittig.

Bang & Olufsen werkt samen met Origin Acoustics

Bang & Olufsen werkt sinds kort samen met Origin Acoustics om het productaanbod uit te breiden. Dat doen ze nu met de best-in-class passieve luidsprekeroplossingen voor wand- en plafondinbouw; de Celestial plafondinbouwluidsprekers en de Palatial wandinbouwluidsprekers.

<em>palatial<\/em>
palatial

Prince draait zich om in zijn graf

De kans is vrij groot, want TAFKAP heeft zich tijdens zijn leven altijd verzet tegen streaming muziekdiensten als Spotify. Vanaf zondag is het echter vette pech voor TAWSHPIIHW (de artiest die het in zijn testament had moeten zetten) want alle albums tussen 1978 en 1996 zijn dan gewoon te beluisteren. De nalatenschap van Prince was enorm: niet alleen waren er voor bijna 1000 nummers aan materiaal in de kluis, er kwam ook nog een belastingschuld van een paar miljoen bovendrijven. En dus zijn er allerlei dealtjes gesloten. Stream ze!