Nieuws10.07.2017

De DC Daily van 10 juli 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, maandag 10 juli 2017.

Techies boarden Hackatrain naar Berlijn

Na de succesvolle eerste editie in 2015 stond Hackatrain vanmorgen weer op de rails. Om stipt 09.00 uur is de tweede Hackatrain vanuit Amsterdam vertrokken. Eindstation is het vierdaagse technologiefestival Tech Open Air in Berlijn. 63 techtalenten reizen mee, waaronder studenten Media Technology en Data Science tot aan internetbureaus en jonge professionals op het gebied van innovatie, ICT en design.

Het gezelschap gaat de uitdaging aan om binnen 24 uur met een innovatieve oplossing te komen die de reiservaring van internationale treinreizigers moet verbeteren. De deelnemers hebben van NS, ProRail en het CBS openbare data en API’s gekregen zodat ze de hele reis kunnen doorwerken.

<i>(foto: Marieke Peerenboom-Hoeben)</i>
(foto: Marieke Peerenboom-Hoeben)

Audi eerste Duitse autofabrikant in de Formule E

Audi wordt de eerste Duitse autofabrikant in de Formule E. Het merk met de vier ringen neemt op de grid de plaats van ABT Sportsline over. Dat team rijdt al sinds het begin van de Formule E met veel succes mee in het ‘elektrische’ kampioenschap en wordt verantwoordelijk voor de inzet van de Audi-racewagens.

Audi Sport ABT Schaeffler zal begin december voor het eerst in actie komen. Dan gaat in Hong Kong het vierde Formule E-seizoen van start.

audi
audi

De engste horrorfilm ooit?

Annabelle was een budget-horrorfilm uit 2014 die veertig keer het budget wist te verdienen (240 miljoen) maar wel veel kritiek kreeg over de kwaliteit. Het vervolg, of beter gezegd de prequel, laat zien hoe Annabelle (de pop) is geboren. De critici zijn unaniem lovend over deze film, dus dan kan een mega-succes niet uitblijven zou je denken. 10 augustus is ‘ie bij ons te zien. Als je durft.

Daniel Craig toch nog één keer Bond?

Hij zou het niet meer doen, James Bond spelen. Daniel Craig was klaar. Maar nu komt het Engelse The Sun toch met het verhaal dat Craig voor de vijfde keer heeft bijgetekend voor de 007-rol. Jammer voor de fans van Idris Elba (die een hele goede Bond zou zijn wat ons betreft) maar goed nieuws voor iedereen die helemaal gewend is aan Craig als Bond.

Producente Barbara Broccoli is degene die je mag bedanken, want zij heeft schijnbaar alles op alles gezet om Craig nog even te behouden voor de 25e Bondfilm. Ze gaat trouwens hetzelfde doen om Adele weer te strikken voor het titelnummer!

james-bond-craig
james-bond-craig

Maak je eigen chatstickers met Sticky AI

De makers van het bekende Prisma hebben een nieuwe app: Sticky AI. Daarmee kun je selfies veranderen in stickers die je daarna kunt gebruiken in bijvoorbeeld iMessage (daar werkt het het beste) of andere applicaties. Het is vrij simpel, alleen nog beschikbaar voor iOS en het crasht ook nog af en toe, maar het zit ook nog in de testfase dus dan krijg je dat. De resultaten zijn wel leuk!

Surprise videoclip

Macklemore’s nieuwe clip voor zijn nummer Glorious is erg leuk: hij verraste zijn 100-jarige oma Helen voor haar verjaardag en filmde de hele dag die hij met haar gespendeerd heeft. Schoenen kopen, karaoke, naar een arcade, een supermarkt, even een tattoo van oma en daarna een heus feest thuis. Heel charmant en met een lief einde. Het nummer is ook niet vervelend trouwens!