Nieuws07.07.2017

De DC Daily van 7 juli 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, vrijdag 7 juli 2017.

Tijn is overleden

Hij heeft ieders hart gestolen tijdens serious request, kleine Tijn met zijn nagellak. De zesjarige held met hersenstamkanker lakte de nagels van de bekendste mensen en na het ontstellende succes van de actie die 2,6 miljoen euro opleverde was het nog niet afgelopen.

‘Lak Door Tijn’ werd opgezet en ook dat was een groot succes, want gisteren is die actie afgelopen met een opbrengst van één miljoen euro. Vanmorgen kwam echter het bericht dat Tijn overleden is. Het is zo’n bericht waarvan je weet dat het ooit moet komen, maar het komt dan toch altijd te snel. We zullen hem niet snel vergeten.

Dopingschandaal op Netflix

Het is één van de meest uitgebreide dopingschandalen in de historie van sport. Niet één sport, maar alle. In de documentaire Icarus wordt getoond wat er allemaal komt kijken bij het drogeren van een half land en het verbergen daarvan. En wat er gebeurt als je uit de school klapt. De trailer is al onwijs spannend, dus dat belooft wel wat voor de uiteindelijke documentaire die we vanaf 4 augustus kunnen gaan zien.

Hoe druk is het op Schiphol?

Het is wel handig om te weten hoe druk het op Schiphol is als je nog op vakantie moet gaan en dus vermoedelijk in de rij moet gaan staan. Want eerlijk is eerlijk, het is leuk dat reiswebsite Voyago naar ’s lands grootste vliegveld gaat om poolshoogte te nemen, maar we weten toch eigenlijk al wat het antwoord is: heel druk. Het is vakantie.

Kerncentrales gehackt?

Nou, dat valt wel mee. We weten inmiddels allemaal dat hackers de hele tijd proberen om binnen te dringen in infrastructuur om op die manier chaos te kunnen veroorzaken of veel geld te vangen door daarmee te dreigen. De New York Times meldde opeens dat Amerikaanse kerncentrales onder vuur lagen, maar uiteindelijk bleek dat meer een verkenning te zijn van hackers die net zo ver zijn gekomen. Vals alarm dus.

Foto: Chunking\/Fotolia
Foto: Chunking/Fotolia

Alle leugens van Trump

Ze zijn nog voorzichtig geweest bij de New York times, maar ze hebben alle bevestigde leugens die Donald Trump heeft verkondigd op een rij gezet. Als je ze allemaal wil lezen, dan ga er maar even voor zitten, want het is nogal een lijst. Er zijn zelfs grafieken over wanneer hij het meest heeft gelogen. Als ze deze lijst volhouden, heb je over vier jaar (als het zo lang duurt) een lijst die je spierpijn aan je scrollvinger geeft voordat je aan het einde bent…

trump-privacy-act-eu-data
trump-privacy-act-eu-data