Burger King hint op vegetarische burger als het nieuwe normaal

Burger King hint op vegetarische burger als het nieuwe normaal

Vorig artikel Volgend artikel

Als vleesliefhebber – ik weet dat je daar eigenlijk niet meer openlijk voor uit mag komen, maar ik doe het toch - kreeg ik het hier wel even benauwd van. In Oostenrijk heeft Burger King een video gemaakt waarin klanten die bij de fastfoodketen een burger bestellen gevraagd wordt of ze een ‘normale’ burger willen of een met vlees. Het moge duidelijk zijn dat dit nogal wat verbaasde reacties teweegbrengt.

Vegaburger het nieuwe normaal?

De video werd gemaakt in een zogenoemd popup restaurant, speciaal voor de promotie van het feit dat alle Burger King burgers nu ook een vegetarische variant hebben. Sterker nog, in dat restaurant zijn alleen maar vegan producten te koop. Prima, voor iedereen die dat om welke reden dan ook lekker(der) of (milieu)bewuster vindt. Maar het ‘nieuwe normaal’? Los van het feit dat die uitdrukking zo langzamerhand een behoorlijk uitgeknepen dooddoener geworden is, laat de video wel zien dat de ‘vegaburger’ die status nog niet heeft. Kijk en geniet.

Op zich is er natuurlijk niets mis met het promoten van vleesvervangers. Het is ook niks nieuws, maar de actie van Burger King laat ook wel zien dat veel mensen er nog niet klaar voor zijn. Nog los van de betutteling, zoals het idee voor een leeftijdsgrens voor Fastfood, die erbij komt kijken. Ik zeg, laat iedereen lekker zelf bepalen wat hij of zij eet, toch?

En ja, ook ik weet dat eten bij een fastfood restaurant niet bepaald heel erg gezond is (ahum). Daar zal het vervangen van vlees door iets van de 'Vegetarische Slager' weinig aan veranderen, maar dit ter zijde.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...