Bitcoin bereikt nieuwe recordhoogte van boven 63.000 dollar

Bitcoin bereikt nieuwe recordhoogte van boven 63.000 dollar

Vorig artikel Volgend artikel

Bitcoin stijgt tot boven de 60 duizend dollar. CNBC schrijft dat de prijs van Bitcoin in de afgelopen 24 uur met 5% gestegen tot 63.171 dollar. Direct daarna daalde het iets tot ongeveer 62.653 dollar. Ethereum, de op een na meest waardevolle digitale munt na Bitcoin, vestigde ook een nieuw record en steeg naar 2.222 dollar.

Bitcoin zit nog steeds in de lift

Bitcoin is sinds het begin van dit jaar meer dan verdubbeld in prijs. Dat komt volgens CNBC omdat reguliere beleggers naar crypto valuta zijn overgestapt. Grote bedrijven als Tesla beginnen te geloven in de crypto munt. Tesla heeft onlangs 1,5 miljard geïnvesteerd in Bitcoin. Ook zijn de elektrische auto's van Elon Musk te koop met de digitale munt.

Daarnaast willen Wall Street-giganten zoals Goldman Sachs en Morgan Stanley ook met bitcoin aan de gang.

Woensdag 14 april D-day voor Cryptovaluta

Bitcoin heeft zijn nieuwe all-time high. Maar hoe zal dat morgen zijn. Want van woensdag zijn de aandelen van cryptobeurs Coinbase openbaar verhandelbaar op de Nasdaq. Bitcoin heeft vandaag zijn nieuwe record, de vraag is dus wat er morgen gaat gebeuren. De vraag naar het aandeel COIN is nu al hoog (ook in Nederland).

En dat kan ook zomaar nog een extra boost geven aan bitcoin en andere crypto valuta. Vanaf 15:30 uur (GMT) gaan we dat zien. D-day dus..

Hoe kun je zelf cryptocurrency kopen?

Het makkelijkste is om een app voor je telefoon te gebruiken. BLOX is een gratis, Nederlandse app voor iPhone en voor Android. Met BLOX koop je de bekendste digitale muntjes zoals Bitcoin, Dogecoin, Cardano en veel meer.

Dat doe je door geld over te maken met iDEAL, een cryptocurrency te kiezen en op kopen te drukken. Binnen een paar seconden is het geregeld.

En ben je tevreden met je winst? Met hetzelfde gemak verkoop je je coins binnen de app en laat je het geld overmaken naar je bankrekening. Ook belangrijk, stel dat je telefoon wordt gestolen, dan is je geld veilig. Je winst kan alleen naar je eigen, gekoppelde bankrekening worden overgemaakt.

Inmiddels wordt BLOX door honderdduizenden Nederlanders gebruikt om simpel, snel en veilig cryptocurrency te kopen.

[foto: Worldspectrum from Pexels]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...