​Tesla heeft voor $1,5 miljard in Bitcoin geïnvesteerd

​Tesla heeft voor $1,5 miljard in Bitcoin geïnvesteerd

Vorig artikel Volgend artikel

Het hoge woord is er uit. De aankondiging waar de cryptowereld op heeft gewacht is wereldkundig gemaakt: Tesla heeft geïnvesteerd in bitcoin. Dat staat in de recent uitgebrachte jaarrekening van de autofabrikant.

Mega bedrag geïnvesteerd in Bitcoin

Tesla heeft $1,5 miljard in Bitcoin geïnvesteerd en verwacht de cryptocurrency als betaling te accepteren, melden diverse Amerikaanse media. Bitcoin is uitgevonden in 2009 door een aantal mensen onder de schuilnaam Satoshi Nakamoto. Bitcoin is een virtuele currency, om het simpel te zeggen een stukje computercode met een waarde.

De prijzen voor het digitale geld stegen na het nieuws naar een record van meer dan $ 43.000. Deze aanschaf van cryptomunten door Tesla is voor zover bekend de grootste ooit. Het bedrijf kocht de bitcoins, omdat het verwacht dat binnenkort auto’s in bitcoin worden afgerekend.

Musk hield de laatste dagen een rookgordijn op: De Tesla-oprichter zei onlangs op Twitter: 'Hoewel ik een beetje laat op het feest ben, ben ik een bitcoin-supporter.'

[foto: Worldspectrum from Pexels]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...