Musk op Twitter: 'Tesla vanaf nu te koop met Bitcoin'

Musk op Twitter: 'Tesla vanaf nu te koop met Bitcoin'

Vorig artikel Volgend artikel

Het zat er al even aan te komen maar nu is het dan echt zover. Als je überhaupt een Tesla kan betalen kan dat vanaf nu ook met Bitcoin. De baas van Tesla of zoals hij tegenwoordig zelf genoemd wil worden; ‘Technoking of Tesla’ heeft dat in een tweetje bekend gemaakt. Betalen met Bitcoin kan nu al in Amerika en later dit jaar ook in Europa.

Musk op Twitter: Tesla vanaf nu te koop met Bitcoin

"Je kunt nu een Tesla kopen met bitcoin", was de tekst in de tweet van Elon Musk. Daarnaast zei hij dit: "Bitcoin die aan Tesla wordt betaald, wordt behouden als Bitcoin, niet omgezet in andere valuta."

Vorige maand heeft Tesla 1,5 miljard dollar in Bitcoin geïnvesteerd. Bitcoin is uitgevonden in 2009 door een aantal mensen onder de schuilnaam Satoshi Nakamoto. Bitcoin is een virtuele currency, om het simpel te zeggen een stukje computercode met een waarde.

Deze aanschaf van cryptomunten door Tesla was voor zover bekend de grootste ooit. Het bedrijf kocht de bitcoins, omdat het verwacht dat binnenkort auto’s in Bitcoin worden afgerekend. Dat is nu dus realiteit.

Elon Musk heeft liever Bitcoin dan cash

Elon Musk is sowieso fan van Bitcoin. Hij zei een tijdje terug in een tweet dat het bezitten van de cryptomunt beter is dan het hebben van contant geld. In die tweets verdedigde Elon Musk, de CEO van Tesla ook de mega aankoop van bitcoin door de autofabrikant.

[foto's: Worldspectrum from Pexels, Priscilla Du Preez on Unsplash]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...