Nieuws29.09.2014

Bedenkers van anonieme app ‘Secret’ onthullen nieuwe app ‘Ping’


Bij de Ping app draait het vooral om gemak

De bedenkers van de Secret app waarbij gebruikers anonieme berichten op social media kunnen plaatsen, had kort geleden een hackathon. Hierbij lag de nadruk op gemak. Uit deze hackathon die een weekend duurde is een nieuwe app voortgekomen, Ping. Bij Ping draait het om gemak. Voor de app hoeven gebruikers zich niet op te geven of andere handelingen te verrichten. Het draait alleen om content.

De Ping app wordt geactiveerd als het smartphone scherm op slot staat. De navigatie binnen de app werkt eenvoudig. In de rechterbovenhoek zit een puntje wat je met je vinger naar beneden kunt trekken om een volgende scherm te openen wat vervolgens weer nieuwe content toont.

Nadat gebruikers Ping hebben gedownload, kunnen er onderwerpen aangevinkt worden waar de interesses liggen. Vervolgens licht Ping de gebruikers in bij nieuws over de onderwerpen. Onderstaand een korte sneak preview van de app. 

In een discussie op Product Hung zei David Byttow, een van de oprichters van Secret: ‘Degenen die beslissen om Ping op hun smartphone te laten, zullen later nog meer worden verrast’. Wat hij daarmee nu precies bedoeld is onduidelijk maar blijkbaar zit er meer functionaliteit aan te komen.

Dat de app wat in zijn mars heeft is duidelijk. De Secret app had begin dit jaar veel media aandacht. Het bedrijf heeft in twee investeringsrondes inmiddels 25 miljoen dollar opgehaald.

Byttow heeft gezegd dat Ping niet verbonden is aan Secret. De app staat op zichzelf en past zich in de loop van de tijd aan de wensen van de gebruiker. De app is gratis te downloaden via iTunes.

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Verder lezen over App

Dyson wil je met AR-app laten zien welke plekjes je bent vergeten

Dyson komt met een app om je te wijzen op de plekjes waar je hebt vergeten te stofzuigen. Heel confronterend, maar er zijn nog vragen.

Technology12.04.2024

Dyson wil je met AR-app laten zien welke plekjes je bent vergeten

Uber nu ook beschikbaar in Zwolle

Taxichauffeurs uit Zwolle kunnen sinds een week de Uber app gebruiken om passagiers te vinden die op zoek zijn naar een rit.

Online10.04.2024

Uber nu ook beschikbaar in Zwolle

​Waarom je gedreven blijft om Duo Lingo of Candy Crush te doen

Sommige spelletjes of apps begin je mee, maar laat je na een paar dagen al links liggen. Anderen doe je elke dag, alsof het een religie is. Helemaal als de klok bijna 12 uur slaat ‘s nachts, dan breekt het zweet je uit...

Mobile18.03.2024

​Waarom je gedreven blijft om Duo Lingo of Candy Crush te doen

Signal heeft meer dan 1 miljoen Nederlandse gebruikers

WhatsApp mag zich binnenkort dan openstellen voor meer ander appverkeer, er zijn nog steeds altnernatieven voor de app die flink in opkomst zijn. Zo schijnt Signal het in Nederland enorm goed te doen: er zijn 1 miljoen N...

Online07.02.2024

Signal heeft meer dan 1 miljoen Nederlandse gebruikers

WhatsApp-alternatief boert goed
​Zo kun je een WhatsApp-kanaal starten en beheren

WhatsApp heeft het sinds kort mogelijk gemaakt om een kanaal te volgen. En je kunt nu ook zelf een kanaal starten. Op die manier kun je als je bijvoorbeeld een bedrijf hebt, of een fanclub runt, je klanten of medefans op...

Social Media26.01.2024

​Zo kun je een WhatsApp-kanaal starten en beheren

CES: volledig offline gegevens overdragen kan nu met de LiveDrop app

Door het scannen van een speciale bewegende digitale code op de CES in Las Vegas kon Constantijn van Oranje als eerste een bestand volledig offline ontvangen op zijn telefoon. De technologie voor deze offline manier van...

Startups11.01.2024

CES: volledig offline gegevens overdragen kan nu met de LiveDrop app

In 2023 hebben we ruim 6,6 miljard euro betaald met Tikkies

De populariteit van "stuur je ff een Tikkie" is ook in 2023 verder toegenomen. In totaal is dit jaar al voor ruim 6,6 miljard euro aan Tikkies verrekend. Het record van vorig jaar - 5,5 miljard euro - is dus opnieuw verb...

Mobile28.12.2023

In 2023 hebben we ruim 6,6 miljard euro betaald met Tikkies

​Nieuw jaarrecord
Gepersonaliseerde waarschuwingen voor spookrijders krijgen via app

Uit onderzoek in 2022 kwam naar buiten dat de Nederlandse politie jaarlijks te maken krijgt met zo'n 375 spookrij-incidenten. Nieuws en updates over eventuele spookrijders hoor je vaak via de radio. Maar met apps als Spo...

Automotive13.12.2023

Gepersonaliseerde waarschuwingen voor spookrijders krijgen via app

Vlaanderen pioniert!