Wat zijn Google Points en waar kun je ze voor gebruiken?

Wat zijn Google Points en waar kun je ze voor gebruiken?

Vorig artikel Volgend artikel

Google Play Points: waarschijnlijk heb je niet door dat ze bestaan, maar je kunt er veel voordeel uithalen. Dit is wat je met deze Google-punten kunt doen, hoe je ze verdient en waar je ze aan kunt uitgeven.

Google Points zijn beschikbaar sinds januari 2021. Je vindt ze op één plek, namelijk de Play Store. Play Store is de online winkel van Google waarin je de apps voor je Android-telefoon kunt vinden. Je verdient Google Play Points met alles wat je koopt en tijdens speciale puntenevenementen wordt dat zelfs nog meer. Vervolgens kun je de punten inzetten om extra items in games te kopen of Google Play-tegoed te kopen. Ze zijn de laatste tijd veelvuldig in het nieuws, omdat mensen die hun Stadia-aankopen kregen teruggestort merkten dat hun Google Points-account werd verlaagd. Inmiddels is dat rechtgezet.

Google Points

Je hebt verschillende niveaus binnen de Points, die alles te maken hebben met hoeveel je er hebt. Je kunt een Brons-status hebben, maar ook Zilver, Goud en Platinum. Hoe hoger je status, hoe meer punten je krijgt per euro die je uitgeeft. Daarnaast krijg je extra’s op basis van je status: bij Brons krijg je toegang tot in-gamepunten-evenementen en verdubbelaars op boeken.

Je krijgt dat bij de andere niveaus ook, maar bij zilver komt daar nog een wekelijkse prijs bij voor zilverstatushouders, bij goud voor goudstatushouders en bij platinum voor platinumstatushouders. Bovendien kun je met jouw status ook rekenen op een betere ondersteuning als je de klantenservice van Google nodig hebt.

In-game premium aanschaffen

Je kunt alleen van Google Points gebruikmaken als je een Google-account gebruikt en een betaalmiddel hebt gelinkt, zoals Paypal. Het tegoed dat je verdient in het spaarprogramma kun je inzetten om apps, boeken, games, films en abonnementen met korting te kopen of helemaal gratis. Het is ook veel gebruikt om in-app premium aan te schaffen, zodat je bijvoorbeeld geen advertenties meer hoeft te zien in een app.

Het voordeel van de Google Points is dat je ze zowel verdient met apps in de appwinkel, als kunt uitgeven aan apps. Het is dus niet zo dat je er toegang mee krijgt tot een paar dingen en that’s it: je kunt het precies gebruiken voor zaken die je toch al doet in de Play Store. Je hoeft dus geen apps te kopen met je punten, tenzij je dat echt zelf wil. Op die manier haal je veel waarde uit dit programma.

Check je punten

Wil je weten hoe jouw Google Points ervoor staan, ga dan naar je profiel rechtsbovenin en tik op ‘Google Points’. Doe je nog niet mee, dan kun je daarvoor ‘deelnemen’ kiezen. Doe je al mee, dan zie je daar je status en het aantal Google Points dat je inmiddels hebt verzameld.

Wil je je punten uitgeven, check dan even het ‘Verdienen’-gedeelte binnen het Google Points-menu om te bekijken of er tijdelijke acties zijn die interessant zijn voor je. Wil je ze aan iets anders uitgeven, dan kan dat ook: dat doe je door te kijken bij ‘Gebruiken’ onder Google Points.

Heb je geen idee wat je moet kiezen, dan kun je ook gaan voor een Google Play-tegoedbon. Daarmee kun je bijvoorbeeld weer films betalen, of boeken of games. Genoeg te doen dus en die Google Points zijn gratis te sparen, dus je hebt er helemaal geen omkijken naar tot je er voordeel uit kunt halen. Veel plezier!

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...