​Google Wallet in Nederland: dit kun je ermee

​Google Wallet in Nederland: dit kun je ermee

Vorig artikel Volgend artikel

Google had het beloofd en maakt het nu waar: Google Wallet is beschikbaar in Nederland. Klinkt als een portemonnee en dat is het ook, in alle denkbare vormen. Zo kun je er niet alleen mee betalen, je kunt er ook pasjes in opbergen.

Google Wallet

De Google Wallet is de manier waar je betaalpassen bij elkaar komen. Je kunt er kaarten inzetten, zoals je pinpas of een creditcard. Dit hoeft dus niet van dezelfde bank te zijn: het mooie is dat het juist allemaal samenkomt in deze app. Heb je daarnaast nog een klantenkaart van de HEMA, een cadeaukaart van de supermarkt of je OV-chipkaart, dan kun je die ook allemaal in de app kwijt. De volgende keer dat je ze nodig hebt, kun je dan Google Wallet gebruiken om ze tevoorschijn te halen en te gebruiken.

Dat scheelt je sowieso in het aantal apps dat je nodig hebt. Zo hoef je in principe niet meer van alle bedrijven waarvan je een klantenkaart hebt de app op je telefoon te hebben. Je mist dan mogelijk wel extra aanbiedingen en sommige klantenpassen moeten eerst nog in de winkel specifieke app ‘geladen’ worden met een bepaalde aanbieding, maar er zijn ook veel bedrijven waarbij dat gelukkig niet nodig is, waardoor je een iets schonere telefoon hebt.

Digitale portemonnee

Als je iets wil toevoegen aan de Google Wallet, dan hoef je alleen op de knop ‘Toevoegen aan Wallet’ te tikken die je rechtsonderin kunt vinden. Je kunt dan kiezen voor het type kaart dat je wil toevoegen en of je al dan niet schermvergrendeling wil inschakelen. Wil je bijvoorbeeld een kaart van je bank toevoegen, dan is het bijvoorbeeld mogelijk om dit direct via je internetbankieren te doen. Google maakt het dus best makkelijk om Google Wallet te gebruiken. Je kunt er zelfs treinkaartjes, concertkaartjes en een digitale ID aan toevoegen, maar op dit moment is de focus vooral betalen.

Wil je weten of je ergens met Google Wallet kunt betalen, dan moet je letten op het icoontje van Google Wallet, of het algemene contactloos betalen logootje, want daarmee werkt Wallet ook prima. Vergeet niet om je NFC aan te zetten. Wat betreft de OV-chipkaart: die werkt niet in alle vormen van openbaar vervoer op deze wijze, dus check hiervoor bijvoorbeeld de website van de vervoerder.

Google Pay

Wel heb je een Google-account nodig om de Wallet te kunnen gebruiken. Daarnaast moet je minimaal 16 jaar oud zijn en een Android-telefoon gebruiken met NFC-ondersteuning. Google Wallet is een aparte app die je kunt vinden in de Play Store. In eerste instantie heette deze app Google Pay, dus mogelijk heb je hem zelfs al op je telefoon staan. Het kan daarbij ook betekenen dat er dus al een paar passen in je app staan. Niet schrikken, die heb je namelijk eerder al zelf toegevoegd aan Google Pay.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...