Wat we tot nu toe weten over de iPhone 14

Wat we tot nu toe weten over de iPhone 14

Vorig artikel Volgend artikel

Apple kondigt woensdag zijn nieuwe toestellen aan en de kans is groot dat dat iPhone 14 is. Er beloven weer meerdere toestellen te worden aangekondigd: iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro én iPhone 14 Pro Max. Die toestellen worden verwacht, met als groot nieuw kenmerk dat het scherm geen notch meer heeft en Apple -net als veel andere merken- kiest voor het perferatorgat waarin de selfiecamera dan wordt geplaatst. Tenminste, als de geruchten kloppen: dit artikel bestaat namelijk slechts uit geruchten, alle informatie is pas definitief als Apple het woensdag zegt.

iPhone 14

Apple-fans zijn in rep en roer, want in tegenstelling tot de normale dinsdag in september heeft Apple nu voor een woensdag gekozen om zijn nieuwe toestel aan te kondigen. Het is de vraag of iPhone 14 inderdaad ook snel geleverd kan worden, want er zou wat gesteggel zijn tussen twee landen die zich allebei bezighouden met de productie van de gewilde gadgets. Ook kampt de hele wereld nog met een chiptekort, al lijkt Apple hiervan tot nu toe weinig last te hebben.

Woensdag is het zover, dan wordt de nieuwe iPhone 14 aangekondigd. Er belooft een gloednieuwe A16-chip in te zitten, die het weer net even beter doet qua snelheid en prestaties dan zijn voorganger. De grootte van het toestel is 6,1 inch (de gewone en de Pro) en 6,7 inch (Pro Max of Plus, want Apple schijnt hierin een naamsverandering door te voeren). Een iPhone Mini komt dit keer niet, Apple wil het ditmaal groots aanpakken. En alleen groot dus. Het scherm zal sowieso nog groter lijken, want er is geen notch aanwezig. Of dat perferatorgat echt rond wordt, of dat er wordt gekozen voor een pilvorm met daarin twee camera’s, dat is nog even afwachten.

Hieronder zie je -nu al nostalgie- de trailer van voorganger iPhone 13.

Apple

Aan de andere kant hebben we dit gerucht vaker gehoord, dus houden we nog een slag om de arm. Verder wordt er qua uiterlijk van het toestel geen enorm grote verandering verwacht: iPhone 14 lijkt dus in vrij veel opzichten op zijn voorganger. Wel zou de camerahobbel van 14 Pro waarschijnlijk wat hoger worden en komt er een nieuwe kleur bij, namelijk paars. Ook zouden alle toestellen een langere accuduur hebben.

Verder verwachten we de standaard verbeteringen, zoals een snellere processor (vooral in de Pro-variant met zijn A16-chip) en verbeteringen aan de toch al heel goede camera’s van Apple’s smartphonelijn. Waarschijnlijk zit er ook een Snapdragon X65-chip in het toestel, met een 10-gigabet 5G-modem. Die zou moeten zorgen voor een snellere verbinding.

7 september

Daarnaast was er hoop dat de toestellen met ProMotion-schermen zouden komen, maar die droom lijkt toch niet uit te komen. Dat zou hebben betekend dat er refreshrates van 120 Hertz konden worden gehaald, maar dit gerucht is de kop ingedrukt. Wat er dan wel waar is? Dat kan alleen Apple bevestigen. We hopen dat er inderdaad verbeteringen zijn op het gebied van always-on-schermtechnologie, waarover geruchten bestaan rondom de duurdere toestellen.

7 september is het zo ver, dan zal Apple-ceo Tim Cook met zijn team de nieuwe iPhone aankondigen, naast waarschijnlijk meer Apple-gadgets

.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Behalve...