​Samsung onthult de Samsung Galaxy S23 Ultra met 200 MP-camera

​Samsung onthult de Samsung Galaxy S23 Ultra met 200 MP-camera

Vorig artikel Volgend artikel

Samsungs nieuwe telefoon de Samsung Galaxy S23 Ultra heeft 200 megapixel-camera. Het Koreaanse techbedrijf heeft zijn nieuwe line-up aan vlaggenschip-smartphones vandaag onthuld, met daarin een gewone Galaxy S23, een Galaxy S23+ en de Galaxy S23 Ultra.

Nightography

Samsung zet vooral hoog in op fotografie. Samsungs Ultra-variant heeft die 200 megapixel-camera waarmee je zulke scherpe foto’s kunt maken dat ze niet zouden misstaan in een bushalte-abri. Dat is mede te danken aan de ISOCELL HP2-sensor, want die is 1/1,3 inch. De foto’s van de camera zijn 12,5 MP, maar wil je liever 50 MP, dat kan dat ook. Wil je echt abri-foto’s maken, dan is die 200 MP dus ook een optie, al moet je er dan wel rekening mee houden dat je dan vrij grote bestandsgroottes hebt.

Daarnaast spreekt het over ‘nightography’. Het idee is dat je daarmee foto’s kunt maken op plekken waar minder licht is. Als het wat schemerig is, worden de pixels met elkaar gecombineerd om een betere fotokwaliteit te bewerkstelligen. Voor betere selfies wordt er een super HDR-selfiecamera aan het toestel toegevoegd die van 30fps naar 60fps gaat, zodat je ook in selfiestand betere video’s kunt schieten.

Samsung Galaxy S23 telefoon

Samsung S23 Ultra

Ook zit er een gif-remastermogelijkheid op, waarmee je gifjes, ook als die van anderen komen, een soort visuele upgrade kunt geven. Astrofotografie is een mogelijkheid waarmee je beter de sterrenhemel kunt vastleggen. De fotografie-opties van het toestel zijn voorzien van kunstmatige intelligentie om foto’s te corrigeren. Hierdoor zijn de kleuren bijvoorbeeld beter en kan er meer detail worden weergegeven. Het is ook mogelijk foto’s in Expert RAW-kwaliteit te schieten. De camera heeft een nieuwe optische beeldstabilisator om schokken in video’s tegen te gaan en het is mogelijk om 8K-video te schieten op 30 frames per seconde. Op de S23 en S23+ zit geen 200 megapixel-camera, maar wel een 50 MP hoofdcamera, een 12 MP groothoeklens en een 10 MP telelens.

Qua uiterlijk bouwen de toestellen voort op de ontwerptaal die we kennen van de vorige telefoons. Alle Samsung Galaxy S23 toestellen zijn verkrijgbaar in vier matte tinten: Black, Cream, Green en Lavender. Op S23+ en de gewone S23 zien we dat de contourbehuizing weg is bij de camera. Het scherm van Galaxy S23 Ultra is 6,8 inch en kan verversen op 120 Hz. Het is het meest heldere scherm van een smartphone op dit moment, met 2.200 nits. Het is een edge-model, wat betekent dat het geen ronde hoekjes heeft. De andere toestellen hebben wel ronde hoekjes en meten 6,1 inch (S23) en 6,6 inch (S23+). Het toestel is gemaakt met Gorilla Glass 8 dat minder breekbaar is, mocht je een ongelukje hebben met je toestel.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Galaxy S23 Ultra heeft een accu van 5.000mAh waarmee volgens Samsung meer dan 20 procent langere accuduur kan worden bewerkstelligd.De andere twee toestellen hebben een accu van 4.700 op de plus en 3.900 op de gewone S23. Voor gamers is de Ultra-variant ook interessant: er zit namelijk real-time ray tracing op, wat zorgt voor veel realistischer licht om je nog beter in de game te trekken. Om het hoofd koel te houden zit er een speciale vapor cooling-kamer in.

De telefoons zijn gemaakt met volop gerecycled materiaal, maar de duurzaamheid zit hem vooral in de updates. Samsung belooft 4 jaar Android-updates en 5 jaar beveiligingsupdates op alledrie de toestellen.

De Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+ en Galaxy S23. De Galaxy 23 is verkrijgbaar vanaf €949,-, de Galaxy S23+ vanaf €1.199,- en de Galaxy S23 Ultra vanaf €1.399,-.. Alle toestellen zijn per direct verkrijgbaar.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digtial content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Behalve...