Technology11.02.2020

​Samsung Galaxy S20 aangekondigd, maakt gebruik van 5G


Samsung heeft tijdens haar Unpacked-evenement de Samsung Galaxy S20-serie aangekondigd. Het gaat om een serie toestellen die onder andere 5G-ondersteuning hebben. Ook was er aandacht voor Samsung Galaxy Z Flip, de vouwtelefoon die zich tot een vierkant make-updoosje van 4 inch kan inklappen.

Samsung Galaxy S20

De volgende telefoons zijn aangekondigd in de Galaxy S20-serie: de Galaxy S20, Galaxy S20 + en Galaxy S20 Ultra. Het is voor het eerst dat een grote, commercieel beschikbare telefoon van het merk van 5G-ondersteuning wordt voorzien. Ook de camera’s zijn innovatief. In de Galaxy S20 Ultra vind je aan de achterkant een 108MP-camera. BIj Galaxy S20 en S20+ is dat 64MP. Met de Ultra is het volgens Samsung bovendien mogelijk om goede opnamen te maken bij weinig licht, onder andere door pixelfusietechnologie.

Er zit ook een zoom op de telefoons, namelijk Space Zoom van 3x op de Samsung Galaxy S20 en S20+ en eentje van 10x op de S20 Ultra. Die laatste kan ook door kunstmatige intelligentie nog eens 10 keer digitaal zoomen, waarmee je uiteindelijk 100 keer kunt zoomen op de Ultra-Samsung. Je kunt ook video’s in 8K opnemen, hoewel er momenteel niet veel mensen zijn die daar direct iets aan hebben.

Samsung zet hiernaast in op mobiel gamen. Het 120hz-scherm en de snelle processor gecombineerd met 12GB RAM moeten zorgen voor goede prestaties van het toestel. De toestellen zijn allemaal voorzien van snellaadopties (een snellader van 25W, waarbij de Ultra ook 45W kan Super Fast-opladen. Aan opslag kun je het volgende verwachten: 128 GB voor S20; 128 GB, 256 GB en 512 GB voor Galaxy S20 + en S20 Ultra). 13 maart 2020 zijn de toestellen verkrijgbaar.

Galaxy Buds

Er zijn ook nieuwe Samsung Galaxy Buds+ aangekondigd, die op één keer opladen wel 11 uur meekunnen. Deze komen naar Nederland in de kleuren zwart, wit en blauw en voor een prijs van 169 euro. De Samsung Galaxy S20 komt in Cosmic Grey, Cloud Blue en Cloud Pink. S20+ is er in Cosmic Grey, Cloud Blue en Cosmic Black en Ultra komt in Cosmic Grey en Cosmic Black. De prijzen zijn als volgt (verkoopadviesprijs):

  • Galaxy S20: 128GB LTE voor €899 en 128GB 5G voor €999
  • Galaxy S20+: 128GB 5G voor €1099
  • Galaxy S20 Ultra: 128GB voor €1349 en 512GB voor €1549

Samsung Galaxy Z Flip

Nieuw aangekondigd is ook de vouwtelefoon Samsung Galaxy Z Flip, die in Nederland verschijnt op 21 maart in de kleuren blauw en zwart (de gouden variant wordt hier overgeslagen). Het gaat om spiegelende kleuren, waardoor je in de toch al make-updoos-achtig aanvoelende telefoon kunt kijken hoe je eruit ziet. De telefoon heeft een scherm van 6,7 inch en wanneer je hem in de speciale Flex Mode gebruikt, zijn beide schermen 4 inch. Op elk scherm kun je iets anders doen: denk aan bellen en YouTuben of Spotify’en en WhatsAppen.

Het toestel bevat een buigbaar AMOLED-scherm dat is voorzien van Ultra Thin Glass, wat het toestel in combinatie met het scharnier goed buigzaam moet houden. Er zit aan de achterkant een tweetal camera’s van 12MP en binnenin een camera van 10MP. Er zit 265 GB opslaggeheugen in, met 8 GB RAM. Je betaalt er wel voor: het toestel kost 1.500 euro. Daarbij geeft Samsung je één jaar lidmaatschap op Samsung Care+, mocht je problemen krijgen met het scherm.

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Samsung

Samsung maakt Shortcut Sneaker: schoenen om mee te bellen

Samsung heeft sneakers gemaakt in samenwerking met de Nederlandse ontwerper Roel van Hoff. Je kunt ze alleen winnen, en alleen in Nederland.

Gadgets13.06.2024

Samsung maakt Shortcut Sneaker: schoenen om mee te bellen

Samsung klaagt bij voorbaat grootste slimme ringfabrikant Oura aan

Samsung is verdacht open over zijn aankomende gadget, de slimme ring. Het laat het juist heel bewust weten om Oura voor te zijn.

Gadgets04.06.2024

Samsung klaagt bij voorbaat grootste slimme ringfabrikant Oura aan

5 dingen die we al weten over de Samsung Galaxy Ring

Er wordt verwacht dat Samsung Galaxy Ring aankondigt in juli, samen met nieuwe slimme horloges, foldables en oordopjes. Wat kan-ie?

Gadgets30.05.2024

5 dingen die we al weten over de Samsung Galaxy Ring

Keukenhof en Samsung samen voor magische ‘Night at Keukenhof’

Ondertussen is Keukenhof tijdelijk gesloten, maar wij mochten een laatste magische night meemaken: A night at Keukenhof. Klinkt als een horrorfilm, is het verre van. Samen met de Samsung Galaxy S24 gingen we op pad, nachtfoto’s maken.

Mobile30.05.2024

Keukenhof en Samsung samen voor magische ‘Night at Keukenhof’

Samsung maakt van zijn Galaxy Ring een dieetcoach

Samsung staat op het punt om een geheel nieuwe tak van sport aan te boren: slimme ringen. Helemaal nieuw is het niet, want het apparaat lijkt erg op een smartwatch, maar dan in een kleinere vorm, maar het is wel een nieu...

Gadgets21.03.2024

Samsung maakt van zijn Galaxy Ring een dieetcoach

​Zijn er telefoons die beter zijn dan de iPhone 15 Pro?

De telefoons van Apple worden vaak gezien als een soort heilige graal van telefonie. Hoewel de toestellen zeker hun voordelen hebben, is het niet per definitie zo dat Android-toestellen minder goed zijn. Regelmatig hebbe...

Mobile07.03.2024

​Zijn er telefoons die beter zijn dan de iPhone 15 Pro?

Samsung Galaxy S24 Ultra review: AI is een heel gave bijzaak

Samsung Galaxy S24 Ultra is de ultieme telefoon van Samsung. Dat is tenminste wel wat het als vlaggenschip zou moeten zijn. Is Samsung erin geslaagd om inderdaad met een toestel te komen dat zowel iets nieuws brengt als...

Mobile29.02.2024

Samsung Galaxy S24 Ultra review: AI is een heel gave bijzaak

Samsung Galaxy S24-serie verbreekt verkooprecords

De Samsung Galaxy S24 Ultra, de Galaxy S24+ en de Galaxy S24 zijn sinds 25 januari verkrijgbaar in de winkels. De grote populariteit van deze nieuwe toestellen blijkt uit de eerste cijfers, met een opvallende groei van 5...

Mobile02.02.2024

Samsung Galaxy S24-serie verbreekt verkooprecords