​Realme: snelst ladende telefoon ter wereld komt naar Nederland

​Realme: snelst ladende telefoon ter wereld komt naar Nederland

Vorig artikel Volgend artikel

Belt een vriend of je spontaan mee gaat naar een voetbalwedstrijd, maar is je telefoon bijna leeg? Als je de Realme GT3 hebt, dan is dat helemaal niet zo erg. Terwijl jij even onder de douche springt/een broodje smeert/je Netflix-serie afkijkt voor je weggaat, laadt dat toestel namelijk in een mum van tijd (of: wat is kleiner nog dan een mum?) helemaal op. Realme heeft vandaag aangekondigd dat het deze ultra-mega-supersnel ladende telefoon naar Europa haalt.

Realme GT3

Realme GT3 is met 240 Watt opladen (bedraad) de snelst ladende telefoon die we op onze planeet kennen. Hij heeft minder dan 10 minuten nodig om op de volle 100 procent te laden. Geen telefoon meer die de hele nacht op je nachtkastje zijn batterij ligt te vernaggelen aan het stroom: gewoon een telefoon die je af en toe even tien minuten oplaadt wanneer het jou uitkomt, zodat je de batterij goed houdt. Overigens is het niet meer helemaal de snelst ladende telefoon op de wereld: Redmi claimt er nu een te hebben die in 5 minuten volledig oplaadt, maar die is nog niet commercieel beschikbaar.

Of je nou met de 240 Watt van Realme oplaadt of ooit misschien wel met de 300 Watt van Redmi: mocht je nou wel op een festival staan en helemaal geen juice meer hebben, dan weet je dat je alleen even een stopcontact hoeft te vinden en maximaal 10 minuten er even naast hoeft te blijven staan om toch weer op volle kracht vooruit te kunnen. Dat scheelt je weer een telefoon in een lader achterlaten bij de bar, met alle kans dat je die vergeet. Heb je nog korter de tijd? Na een halve minuut laden kun je al twee uur vooruit. Precies genoeg tijd voor nog een paar drankjes en dan de taxi naar huis.

Realme GT3 Telefoon

Supersnel laden

Het is heel goed dat deze telefoon zo rap kan laden, maar er worden wel vraagtekens gezet bij de invloed ervan op de batterij zelf. Snelladen zorgt dat je batterij warmer wordt (meer energie betekent immers meer warmte). In een batterij betekent warmte slijtage. Met die flinke 240 Watt energie die er in het toestel wordt gepompt, kun je je afvragen hoe lang zo’n batterij dan meegaat.

Realme (dochterbedrijf van Oppo) belooft dat je meer dan 4 jaar vooruit kunt met het toestel: na 1.600 laadsessies tot 100 procent is de batterij nog op 80 procent van zijn kunnen. Dat lijkt wel mee te vallen, maar de vraag is natuurlijk hoe het is na 800 laadsessies, of na 400. Zijn dan de eerste ‘scheurtjes’ in de batterijcapaciteit al te zien? De batterij is niet enorm groot trouwens: die is een vrij normale 4.600 mAh.

Midrange smartphone

Dat is niet vreemd, want deze smartphone schaart zich niet onder de high end toestellen als Xiaomi 13, Samsung Galaxy S23 Ultra en iPhone 14 Pro. Deze smartphone heeft een heel bescheiden prijs van 649 dollar (een europrijs is nog niet bekend). Mocht hij je trouwens bekend voorkomen, dat kan kloppen: hij kwam eerder in China uit onder de naam Realme GT Neo 5.

Realme GT3 valt op door zijn achterkant met RGB-verlichting. Een beetje zoals de Nothing Phone (1), maar dan met kleuren die je ook nog eens zelf naar smaak kunt instellen. Verder heeft Realme GT3 een 6,74 inch AMOLED-scherm, een Snapdragon 8+ Gen 1 en een 50 megapixel-hoofdcamera. En, dat is helemaal geen slechte deal voor een toestel met zo’n midrange-prijs.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...