Mobile08.07.2021

​OnePlus komt inderdaad met OnePlus Nord 2 5G


Wordt later gepresenteerd

Het is officieel bevestigd, OnePlus heeft inderdaad een nieuw toestel in de maak. Het gaat om OnePlus Nord 2 5G, zo schrijft het in een persbericht. Het is interessant nieuws, omdat dit de eerste smartphone is met daarin de nieuwe Mediatek Dimensity 1200 AI-processor.

Helemaal nieuw is de processor niet, maar het is wel een aangepaste versie van een processor die we vaker in apparaten hebben gezien. Hij brengt een heleboel nieuwe mogelijkheden met zich mee voor de OnePlus Nord 2. Het gaat dan vooral om verbeteringen op het gebied van het scherm, gamen en fotografie.

AI Color Boost

Het scherm wordt verbeterd dankzij de AI Color Boost-technologie van de chip. Hierbij wordt kunstmatige intelligentie gebruikt om de context te begrijpen van wat er op het beeld te zien is. Zo wordt automatisch een normaal dynamisch bereik omgezet in een hoog dynamisch bereik. Er is naast AI Color Boost ook AI Resolution Boost, dat vooral interessant is bij het gebruiken van social media. Het zet je videoresolutie op socials automatisch om naar HD. Ook wordt er rekening gehouden door de lichtomstandigheden om het display zo goed mogelijk in te zetten.

Wat betreft gaming schrijft OnePlus dat er low latency is, dus minder haperingen, een beter warmtemanagement (iets waar OnePlus-toestellen zeer gevoelig voor zijn) en een slimmer energieverbruik. Een hogere verversingssnelheid behoort bij sommige games ook tot de mogelijkheden.

OnePlus Nord 2 5G

De meest interessante vernieuwing is waarschijnlijk wat de processor kan doen voor je foto’s. Met AI Photo Enhancement worden 22 fotoscenario’s ingezet om betere kleuren en contrast te maken per foto. Video’s hebben ook zo’n soort modus, maar dan met realtime live HDR-effecten, die positieve invloed moeten hebben op de kleuren, de schaduwen en de highlights.

Het is nog onbekend wanneer OnePlus Nord 2 5G wordt onthuld of wat hij gaat kosten. In principe zijn de Nord-toestellen vaak wat lager in prijs dan de vlaggenschepen van het Chinese merk. Het is in ieder geval wel een OnePlus-toestel, dus geen Oppo, ondanks dat OnePlus enige tijd geleden heeft aangekondigd gedeeltelijk op te gaan in Oppo.

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Smartphone

Google Pixel 8a is officieel: lijkt veel op Pixel 8 en 8 Pro

Google heeft zijn nieuwe midrange-toestel Pixel 8a aangekondigd. Het toestel lijkt erg op het vlaggenschip van Google.

Mobile07.05.2024

Google Pixel 8a is officieel: lijkt veel op Pixel 8 en 8 Pro

Wanneer geef ik mijn kind zijn of haar eerste telefoon?

Je kind vraagt al even om een mobiele telefoon, de eerste klasgenootjes of oudere broer en zus hebben er al een. Waar doe je als ouder goed aan en wat is nou het juiste moment om de eerste telefoon te geven? Het is een vraag waar iedere ouder wel mee zit. 

Mobile23.04.2024

Wanneer geef ik mijn kind zijn of haar eerste telefoon?

OPPO introduceert nieuw Reno-toestel: OPPO Reno11 F 5G

OPPO's nieuwe toestel is aangekondigd: het gaat om de OPPO Reno11 F 5G en het is een midrange-toestel.

Mobile19.04.2024

OPPO introduceert nieuw Reno-toestel: OPPO Reno11 F 5G

Elektrische auto-maker Polestar komt met een smartphone

Porsche werkt al een tijdje samen met smartphone-bedrijven, zoals Huawei en Honor, maar automaker Polestar maakt zijn eigen telefoon.

Automotive18.04.2024

Elektrische auto-maker Polestar komt met een smartphone

Heineken introduceert telefoon die amper iets kan: Boring Phone

Verlang je soms terug naar die tijd van eenvoud: dat je je telefoon alleen gebruikte voor telefoneren en Snake? Die tijd kun je herbeleven: dit is de Boring Phone.

Mobile17.04.2024

Heineken introduceert telefoon die amper iets kan: Boring Phone

Dit is de nieuwe edge generatie van Motorola

Motorola kondigde vandaag 3 nieuwe toestellen aan uit het premium assortiment: de motorola edge 50 ultra, motorola edge 50 pro en motorola edge 50 fusion.

Mobile16.04.2024

Dit is de nieuwe edge generatie van Motorola

aangedreven door moto AI
10 manieren waarop Google Maps je helpt op vakantie

Vroeger moest je landkaarten mee, Lonely Planet-gidsen en liep je met een spoorboekje op zak om maar te weten hoe je ergens kwam of waar je lekker kon eten. Tegenwoordig pakken we dat anders aan, want we hebben een smart...

Online30.03.2024

10 manieren waarop Google Maps je helpt op vakantie

Sonic krijgt zijn eigen Fall Guys-achtige game: Sonic Toys Party

Fall Guys is een geweldige game, Sonic is een geweldige gamereeks: het is dus niet zo heel gek dat de makers van het aankomende spel Sonic Toys Party zich hevig hebben laten inspireren door Fall Guys. Het wordt een mobie...

Gaming26.03.2024

Sonic krijgt zijn eigen Fall Guys-achtige game: Sonic Toys Party