Mobile28.02.2023

OnePlus foldable komt na de zomer


Toen Pete Lau en Carl Pei tien jaar geleden OnePlus startten, was hun doen het maken van een high-end smartphone met een mid-range prijskaartje. De OnePlus One was daar het eerste lichtende voorbeeld van. Inmiddels is de smartphone maker met de OnePlus 11 al aanbeland in de ‘dubbele cijfers’. Tijd om ook mee concurrenten als Samsung en Oppo en hun pogingen om de opvouwbare smartphone tot een hype te maken.

OnePlus foldable komt later dit jaar

Ja, OnePlus zal dit jaar een opvouwbare smartphone gaan lanceren. Tijdens de presentatie van de OnePlus 11 werd daar al over gespeculeerd. De fabrikant beloofde later dit jaar met iets fenomenaals te komen. Op het MWC heeft de COO van de smartphone fabrikant, Kinder Liu, bevestigd dat de opvouwbare OnePlus in de tweede helft van dit jaar het daglicht zal zien.

Hoe dat toestel er uit gaat zien en wat de onderscheidende specificaties worden, daarover hult Liu zich nog in stilzwijgen. “Het wordt ook een vlaggenschiptelefoon. De reden waarom we de afgelopen jaren nog geen opvouwbare telefoons hebben uitgebracht? Omdat we de beste foldable op de markt willen zetten”, aldus Liu. We zijn nu al benieuwd.

Betaalbaar, maar inmiddels bijna drie keer zo duur

Betaalbaar zijn de toestellen van OnePlus nog steeds, al is dat tegenwoordig een relatief begrip. Ten tijde van de eerste OnePlus, die 300 tot 350 euro kostte, lang de prijs van een vlaggenschip smartphone van Samsung of Apple tussen de 600 en 900 euro.

Tegenwoordig is dat ruim meer dan het dubbele. Dat geldt ook voor OnePlus. De ‘11’ is zelfs bijna drie keer zo duur. Toegegeven, met de Nord hebben ze nog steeds ook echte voordelige toestellen, maar ja, dat zijn dan ook concurrenten van de eveneens veel voordeligere Galaxy A-series van Samsung. Hoe dan ook, OnePlus heeft, net als alle concurrenten, het licht van ‘upselling’ en upgrading gezien. In dat opzicht is het merk niet meer zo onderscheidend als het ooit beloofde te zijn, en blijven.

Dat geldt ook voor haar user interface. Hoe vaak hebben we niet geschreven over de bloatware van Samsung en het feit dat nieuwe merken, zoals OnePlus, het veel beter deden zonder al die vertragende en overbodige software. Dat is nu, tien jaar later, wel anders.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist, blogger en tekstschrijver. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan. De Mobile Cowboys is back! Met lasso en zweep in de aanslag om de ingeslapen telecommarkt weer eens goed wakker te schudden en met scherp te schieten!

Verder lezen over Smartphone

WhatsApp helpt je in de strijd tegen veel te veel meldingen

WhatsApp heeft een nieuwe functie om het wat rustiger voor je te maken wanneer je de app opent. Een beetje rust.

Mobile22.05.2024

WhatsApp helpt je in de strijd tegen veel te veel meldingen

Er komt eindelijk een app van Winamp

Mediaspeler Winamp krijgt een app. De retro-tool voor PC's maakt binnenkort de overstap naar smartphones. Ook de PC-tool wordt verbeterd.

Mobile20.05.2024

Er komt eindelijk een app van Winamp

Google Pixel 8a is officieel: lijkt veel op Pixel 8 en 8 Pro

Google heeft zijn nieuwe midrange-toestel Pixel 8a aangekondigd. Het toestel lijkt erg op het vlaggenschip van Google.

Mobile07.05.2024

Google Pixel 8a is officieel: lijkt veel op Pixel 8 en 8 Pro

Wanneer geef ik mijn kind zijn of haar eerste telefoon?

Je kind vraagt al even om een mobiele telefoon, de eerste klasgenootjes of oudere broer en zus hebben er al een. Waar doe je als ouder goed aan en wat is nou het juiste moment om de eerste telefoon te geven? Het is een vraag waar iedere ouder wel mee zit. 

Mobile23.04.2024

Wanneer geef ik mijn kind zijn of haar eerste telefoon?

OPPO introduceert nieuw Reno-toestel: OPPO Reno11 F 5G

OPPO's nieuwe toestel is aangekondigd: het gaat om de OPPO Reno11 F 5G en het is een midrange-toestel.

Mobile19.04.2024

OPPO introduceert nieuw Reno-toestel: OPPO Reno11 F 5G

Elektrische auto-maker Polestar komt met een smartphone

Porsche werkt al een tijdje samen met smartphone-bedrijven, zoals Huawei en Honor, maar automaker Polestar maakt zijn eigen telefoon.

Automotive18.04.2024

Elektrische auto-maker Polestar komt met een smartphone

Heineken introduceert telefoon die amper iets kan: Boring Phone

Verlang je soms terug naar die tijd van eenvoud: dat je je telefoon alleen gebruikte voor telefoneren en Snake? Die tijd kun je herbeleven: dit is de Boring Phone.

Mobile17.04.2024

Heineken introduceert telefoon die amper iets kan: Boring Phone

Dit is de nieuwe edge generatie van Motorola

Motorola kondigde vandaag 3 nieuwe toestellen aan uit het premium assortiment: de motorola edge 50 ultra, motorola edge 50 pro en motorola edge 50 fusion.

Mobile16.04.2024

Dit is de nieuwe edge generatie van Motorola

aangedreven door moto AI