Komt er een opvouwbare Galaxy Note?

Komt er een opvouwbare Galaxy Note?

Samsung patent voor S-Pen in Fold is voer voor wishful thinking

Vorig artikel Volgend artikel

De Galaxy Note van Samsung was ooit de eerste smartphone (van importantie) met een scherm dat de 5 inch oversteeg. Waar velen, onder wie ik zelf, dat destijds – we hebben het over 2011 – een dergelijk groot scherm nog als totaal overbodig zagen, bleek dat al gauw een onterecht oordeel te zijn. De Galaxy Note werd de zakelijke smartphone bij uitstek. Een heuse opvolger dan de PalmPilot en PDA’s van eind jaren negentig tot het midden van de zero’s. Die eer dankte de Galaxy Note overigens niet alleen aan zijn grote scherm, maar vooral ook aan de stylus pen die standaard met het toestel meegeleverd werd, en in de rand zat.

Galaxy Note stierf een plotselinge dood

Het einde van de Galaxy Note kwam vrij abrupt. Ten eerste werden standaard smartphones ook steeds groter. Ten tweede werd de noodzaak van een stylus steeds kleiner door nieuwe, en beter met vingers te bedienen, apps. Maar de definitieve nagel aan de doodskist van de Note was ‘explode gate’.

Door een constructiefout in de accu van de Galaxy Note 7 (uit 2016, foto boven) kon die spontaan ontbranden. De Note 7 werd binnen enkele weken na zijn lancering uit de handel gehaald. Daarna heeft Samsung nog wel geprobeerd de Note-series levende te houden, maar zonder succes. Tot verdriet van veel, inmiddels, verstokte Galaxy Note gebruikers.

Stylus-Fold-Patent
Samsung denkt aan het integreren van een S-Pen stylus in een foldable smartphone. Galaxy Note revival?

Galaxy Note revival als foldable?

Deze week is iets gebeurd dat het hart van deze Galaxy Note adepten waarschijnlijk harder doet slaan. Online is namelijk een patent (pdf) opgedoken van een nieuwe S-Pen stylus in een Samsung toestel. Het is nog niet veel meer dan een tekening, maar als de Koreaanse fabrikant met het idee speelt om de stylus terug te brengen in de smartphone, waarom zou dat dan niet ook kunnen betekenen dat de Galaxy Note nieuw leven ingeblazen wordt? Ik weet, het is misschien wishful thinking, maar toch.


Overigens is het S-Pen stylus concept dat op de afbeelding te zien is, verwerkt in een opvouwbare smartphone. Ik zeg, laat maar komen, die Galaxy Note Fold, toch? We gaan het wel zien. Vooralsnog zijn het onbevestigde geruchten, voer voor speculatie en niets meer dan dat.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...