​Het Dynamic Island van Apple komt ook naar Android

​Het Dynamic Island van Apple komt ook naar Android

Vorig artikel Volgend artikel

Apple heeft het niet zelf gemaakt, maar er is een mogelijkheid om op je Android-telefoon ook zo’n tof Dynamic Island te krijgen. Het ‘dynamische eiland’ heeft de show gestolen tijdens de iPhone 14-aankondiging en sommige Android-gebruikers waren jaloers. Nu is er een oplossing.

Dynamic Island

Apple was er laat mee, het laten verdwijnen van de notch. Hoewel veel mensen geneigd zijn om alsnog te denken dat het een notch is, is het toch echt een notchloos apparaat. Het Dynamic Island is echter heel tof: je kunt er meldingen in zien van apps en deze ook meteen openen. Het ziet er gaaf uit en hoewel Apple extreem laat is met zijn notchloze telefoon, is de oplossing die het heeft bedacht wel weer zo mooi dat concurrenten het spontaan willen na-apen.

Xiaomi en Realme hebben het er zelfs al over gehad om een eigen Dynamic Island te ontwikkelen, maar een bepaalde appmaker is ze voor. In de Play Store van Google prijkt namelijk nu een nieuwe app die dat probleem al oplost. Het heet DynamicSpot en je kunt er een soort Dynamic Island mee maken op je Android-telefoon. Overigens zullen Xiaomi en Realme waarschijnlijk alsnog die oplossing zelf ook maken, met mogelijk wat betere integraties.

DynamicSpot

De app is gemaakt door studio Jawomo en het noemt het een mini-multitasking pp waarmee je makkelijker recente meldingen of aanpassingen in je telefoonstatus kunt bekijken. Het ziet eruit zoals we op iPhone 14 Pro hebben gezien: Het is een zwarte balk rond de camera aan de voorkant waarin je meldingen ziet. Je kunt erop tikken om er meer van te zien. Het werkt precies zoals Apple het ook heeft gemaakt, maar dan ook weer niet helemaal. Het heeft namelijk niet alle meldingen beschikbaar.

Wel heeft het een andere troef, namelijk de mogelijkheid om zelf te kiezen hoe groot dat eiland mag zijn. Mag het Australië-grootte zijn, of toch liever Texel? DynamicSpot werkt op bijna alle Android-telefoons. Het maakt ook niet uit waar je perferatorgat zit, oftewel; je selfiecamera.

De app DynamicSpot is gratis te downloaden in de Play Store, maar er zijn wel in-app aankopen.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...