Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.
Inmiddels maken 600.000.000 mensen gebruik van WhatsApp. Tel daar het aantal mensen die Facebook messenger gebruikt bij op, en rond het af met het aantal mensen die gewoon een SMS-je stuurt. Dan heb je veel, heel veel mensen die elkaar dagelijks berichten sturen. Tja en dan kan het zo maar gebeuren dat je een berichtje verstuurde dat je liever niet had willen versturen. De risicofactor neemt toe naarmate het later op de dag wordt, als je een borrel teveel op hebt of gewoon even te snel wilt reageren.
Inmiddels is er gelukkig een App voor dit probleem waarmee je berichtjes van andermans telefoon kunt laten verwijderen. De App heet Ansa en er is deze week een nieuwe versie gelanceerd. Echt bekend is de app nog niet terwijl hij best handig is en je een hoop problemen kunt voorkomen als het echt een keertje fout gaat, het OMG moment.
Ansa is bedacht door de 23-jarige Natalie Bryla en wordt in de markt gezet als “de veiligste plek om jezelf te laten gaan en jezelf te zijn met vrienden.” Net als bij Snapchat kunnen berichten verstuurd met Ansa na een bepaalde tijd verdwijnen. Ansa gaat alleen nog een stapje verder en biedt je tevens de mogelijkheid berichten, foto’s, video’s op een later tijdstip van andermans toestel verwijderen.
Ansa biedt je 3 mogelijkehden:
Met off-the-record kun je berichtjen sturen die binnen tien seconden worden verwijderd.
Self-Destructing Media doet wat het zegt en net als bij Snapchat worden nu foto’s en andere media binnen enkele seconden van de telefoon verwijderd.
Synced Deletion is echter de heavy-stuff waarmee je op een later tijdstip berichten op een ander zijn telefoon kunt laten verwijderen. Tijdens het sturen van je berichten kun je aangeven dat ze niet meteen verwijderd hoeven te worden. Belangrijk is wel dat meer mensen de App gaan gebruiken anders blijft het sturen van een Appje om 3 uur ’s nachts met teveel bier op altijd een risico.
Vraag is, waarom bouwt WhatsApp deze functie eigenlijk niet gewoon na in haar applicatie, daar zouden wel een paar mensen mee geholpen zijn. Maar misschien mikt Ansa op een snelle overname, Facebook heeft nog wel een paar dollars op de bank staan.
Ansa is gratis te downloaden en zowel voor Android als IOS beschikbaar!
Bron afbeelding: Ansa
Verder lezen over Messenger
Social Media24.11.2023
Deze functie willen we heel graag op WhatsApp
Online06.11.2023
Tijdmachine: wat was jouw ICQ-nummer?
Social Media20.09.2023
Hè hè, WhatsApp komt eindelijk met zijn iPad-app
Social Media25.08.2023
Meta stopt met Messenger Lite
Online21.07.2023
WhatsApp nu een nummer dat niet in je telefoon staat
Social Media27.06.2023
Telegram begint meer op anderen te lijken: krijgt Stories
Social Media05.06.2023
WhatsApp-alternatief Signal weg uit NL als EU beleid aanneemt
Social Media30.05.2023
Je kunt binnenkort een gebruikersnaam kiezen voor WhatsApp
Verder lezen over WhatsApp
Social Media13.09.2024
Signal: We gaan helemaal niet in zee met WhatsApp
Online09.09.2024
Dit zijn de apps waarvan je straks berichten kunt lezen in WhatsApp
Social Media20.08.2024
WhatsApp gaat iets doen tegen stalkers
Social Media30.07.2024
Meta opent AI Studio zodat iedereen eigen AI-chatbot kan maken
Social Media11.07.2024
WhatsApp laat je weten wie je aan de groep heeft toegevoegd
Social Media02.07.2024
Straks heb je elke dag een originele profielfoto op WhatsApp
Mobile22.05.2024
WhatsApp helpt je in de strijd tegen veel te veel meldingen
Social Media01.05.2024