Mobile12.12.2012

SayWhat: app die je helpt de beller te beantwoorden voordat je opneemt


saywhat-app-die-je-helpt-de-beller-te-be.jpg
saywhat-app-die-je-helpt-de-beller-te-be.jpg

Wanneer je dacht dat er al genoeg mobiele communicatiemiddelen waren – zoals bellen, sms’jes, instant messaging en sociale netwerken – dan heb je het goed mis.

Een Israëlische ontwikkelaar ontdekte dat er nog ruimte was voor een andere manier waarop berichten en telefoontjes ontvangen kunnen worden, door het combineren van het belang van een telefoontje met de handigheid van tekst.

Met de Android-app SayWhat is het mogelijk om antwoord te geven op een inkomend gesprek door een tekstbericht of een smiley te versturen, in plaats van het beantwoorden van het telefoontje. Daarnaast kan de app bepalen wat je normaliter zou antwoorden naar de beller, gebaseerd op eerdere gegevens op de telefoon.

Het idee hierachter is dat je niet altijd tijd hebt om een gesprek te beantwoorden, maar dat het wel noodzakelijk is om antwoord te geven, wat ook op een andere manier kan. Antwoorden kunnen heel gedetailleerd gegeven worden door middel van standaardzinnen als ‘Hi, what’s up?’ of ‘Ik bel je zo terug’. Maar je kunt ook aangeven dat je aan het werk bent of dat je bij je geliefde bent. Wanneer je geliefde zelf belt, is dit ook snel te zien, zodat er aangepaste antwoorden verschijnen die je normaliter ook naar de persoon in kwestie zou gaan sturen.

“The SayWhat app adds a completely new dimension for the recipient. While you can text back with a response through a reject with a call text option, until now, you had to answer the call to find out what it’s about. The biggest value add of the app is for the recipient who now can see what the call is about before they answer it, helping to set the agenda (similar to an email subject line),” vertelt de ontwikkelaar. “The use cases for the app are endless. (Just think how many times are you in a meeting and the phone keeps ringing and ringing and you don’t know whether it’s an emergency or if your husband is just calling to see what’s for dinner). SayWhat answers that critical question of why someone is calling.” 

De persoon die je belt, hoeft SayWhat niet geïnstalleerd te hebben om je berichten te zien. Wanneer ze de app niet geïnstalleerd hebben, verschijnt je reactie als sms’je op hun telefoon. Gekke symbolen zullen echter niet als sms verstuurd worden; hier hebben ze toch echt de applicatie voor nodig. “The best user experience is achieved when both sides have the app,” vertelt de CEO aan TechCrunch.

In onderstaande video is te zien hoe SayWhat precies werkt, mocht het na bovenstaand artikel nog niet helemaal duidelijk zijn. De app is gratis te downloaden via de Google Play Store.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.

Verder lezen over App

Dyson wil je met AR-app laten zien welke plekjes je bent vergeten

Dyson komt met een app om je te wijzen op de plekjes waar je hebt vergeten te stofzuigen. Heel confronterend, maar er zijn nog vragen.

Technology12.04.2024

Dyson wil je met AR-app laten zien welke plekjes je bent vergeten

Uber nu ook beschikbaar in Zwolle

Taxichauffeurs uit Zwolle kunnen sinds een week de Uber app gebruiken om passagiers te vinden die op zoek zijn naar een rit.

Online10.04.2024

Uber nu ook beschikbaar in Zwolle

​Waarom je gedreven blijft om Duo Lingo of Candy Crush te doen

Sommige spelletjes of apps begin je mee, maar laat je na een paar dagen al links liggen. Anderen doe je elke dag, alsof het een religie is. Helemaal als de klok bijna 12 uur slaat ‘s nachts, dan breekt het zweet je uit...

Mobile18.03.2024

​Waarom je gedreven blijft om Duo Lingo of Candy Crush te doen

Signal heeft meer dan 1 miljoen Nederlandse gebruikers

WhatsApp mag zich binnenkort dan openstellen voor meer ander appverkeer, er zijn nog steeds altnernatieven voor de app die flink in opkomst zijn. Zo schijnt Signal het in Nederland enorm goed te doen: er zijn 1 miljoen N...

Online07.02.2024

Signal heeft meer dan 1 miljoen Nederlandse gebruikers

WhatsApp-alternatief boert goed
​Zo kun je een WhatsApp-kanaal starten en beheren

WhatsApp heeft het sinds kort mogelijk gemaakt om een kanaal te volgen. En je kunt nu ook zelf een kanaal starten. Op die manier kun je als je bijvoorbeeld een bedrijf hebt, of een fanclub runt, je klanten of medefans op...

Social Media26.01.2024

​Zo kun je een WhatsApp-kanaal starten en beheren

CES: volledig offline gegevens overdragen kan nu met de LiveDrop app

Door het scannen van een speciale bewegende digitale code op de CES in Las Vegas kon Constantijn van Oranje als eerste een bestand volledig offline ontvangen op zijn telefoon. De technologie voor deze offline manier van...

Startups11.01.2024

CES: volledig offline gegevens overdragen kan nu met de LiveDrop app

In 2023 hebben we ruim 6,6 miljard euro betaald met Tikkies

De populariteit van "stuur je ff een Tikkie" is ook in 2023 verder toegenomen. In totaal is dit jaar al voor ruim 6,6 miljard euro aan Tikkies verrekend. Het record van vorig jaar - 5,5 miljard euro - is dus opnieuw verb...

Mobile28.12.2023

In 2023 hebben we ruim 6,6 miljard euro betaald met Tikkies

​Nieuw jaarrecord
Gepersonaliseerde waarschuwingen voor spookrijders krijgen via app

Uit onderzoek in 2022 kwam naar buiten dat de Nederlandse politie jaarlijks te maken krijgt met zo'n 375 spookrij-incidenten. Nieuws en updates over eventuele spookrijders hoor je vaak via de radio. Maar met apps als Spo...

Automotive13.12.2023

Gepersonaliseerde waarschuwingen voor spookrijders krijgen via app

Vlaanderen pioniert!