​Metaverse-tokens doen het lekker: dit is wat het inhoudt

​Metaverse-tokens doen het lekker: dit is wat het inhoudt

Vorig artikel Volgend artikel

Terwijl het met vele cryptomunten niet altijd even lekker gaat, lijkt het erop dat metaverse-tokens juist lekker gaan. Maar, wat zijn metaverse-tokens eigenlijk en zijn ze de moeite waard om in te investeren?


Mark Zuckerberg

Het metaverse is zeker niet alleen maar een ‘wereld aan werelden’ die wordt geschapen door Mark Zuckerberg en zijn mensen. Roblox is ook een voorbeeld van een metaverse. Daarnaast heb je metaverse tokens: cryptovaluta die alles te maken hebben met dat metaverse. Maar wat dan precies?

Het geldt niet voor alle metaverses, maar er zijn metaverses die worden gebouwd met de blockchain. De blockchain is een soort aaneenschakeling van computers over de hele wereld, die samen een sterke band vormen. Elke computer is een schakel en elke verandering in de ketting, de chain, die wordt vastgelegd in blocks. Elke schakel binnen de blockchain weet exact wat er gebeurt.

Cryptovaluta dan. Ook die maken gebruik van zo’n blockchain om op die manier op een gedecentraliseerde, maar toch veilige manier te bieden om transacties vast te leggen. Hierbij hoeft er geen tussen-organisatie zoals een bank bij te komen kijken en zijn de transacties anoniem.

Metaverse-token

Waar crypto en het metaverse onder andere samen (kunnen) komen, dat is in de wereld van non-fungible tokens. NFT’s zijn een soort eigendomsbewijzen voor virtuele objecten, zoals een YouTube-video, een plaatje van een aap of ja, eigenlijk wat er ook maar virtueel wordt aangeboden. NFT’s worden verhandeld voor cryptovaluta, waarbij vooral Ethereum een belangrijke speler is.

Ethereum is echter geen metaverse-token. Een metaverse-token is een token die speciaal is gemaakt voor het metaverse. Een voorbeeld daarvan is mana, de cryptovaluta die de scepter zwaait in Decentraland. Decentraland is het metaverse waar dit bestaat, maar je kunt de valuta ook kopen buiten dit metaverse.

Er wordt door sommige crypto-experts voorspeld dat die metaverse-tokens straks het enige betaalmiddel zijn in menig metaverse en dat het daarom verstandig is om hierin te investeren. Sand is inmiddels één van de meest bekende en succesvolle metaverse-crypto.

Metaverse

Het idee is uiteindelijk dat die metaverses een valuta nodig hebben: als er een nieuwe digitale wereld wordt gecreëerd, dan hoort daar een economie bij. Een economie die kan zorgen voor snelle transacties en voor vrijheid. En dat is in veel mensen hun ogen niet een betaalmanier zoals we die doorgaans kennen. Het is een metaverse-token die speciaal bij een bepaald metaverse past.

Meta zou ook werken aan een eigen token voor in zijn metaverse. Dat Mark Zuckerberg eerder deze week bij een investeerderscall heef gezegd dat hij voor de volle 100 procent voor het metaverse gaat. Met dat op poten, is het vertrouwen van mensen in de crypto hieromtrent ook groter geworden. Elke keer als er positief nieuws is over de VR-bril van Apple dan zien we ook dat menig metaverse-token wat opleeft.

Het is allemaal toekomstmuziek, maar je kunt maar beter weten wat wat is en misschien wat aankopen, als je daarvoor geld over hebt. Hoe makkelijk veel crypto kopen ook is, het kost een beste studie om deze uitgebreide wereld echt van Apecoin tot Zookeeper te kennen.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...