Marketing06.09.2023

HubSpot komt met HubSpot AI: generatieve AI voor MKB’s


HubSpot heeft tijdens zijn jaarlijkse evenement Inbound onthuld AI-functonaliteit toe te voegen aan zijn software. Er komt een speciaal HubSpot AI-gedeelte waarin allerlei functionaliteiten met kunstmatige intelligentie worden toegevoegd. Het hoopt hiermee MKB’s te helpen groeien door de productiviteit van teams te verbeteren.

HubSpot
HubSpot

HubSpot AI

HubSpot is software waarmee je klanten beter van dienst kunt zijn en wordt gebruikt door onder andere bekende merken als Reddit, Eventbrite en Tumblr. Je kunt er ‘klantkaarten’ in aanmaken, maar het is meer dan een CRM en biedt bijvoorbeeld ook integraties in allerlei andere software. En ook zonder die integraties is het meer dan een crm, zeker nu er AI-mogelijkheden naar de software komen. CEO Yamani Rangan zegt: “Klantverwachtingen veranderen en bedrijven hebben nu de mogelijkheid om AI te benutten.” Ze gelooft dat AI de verbinding op grote schaal zal stimuleren. “Generatieve AI transformeert de manier waarop we moeten werken.” Moeten inderdaad: AI is er nu, en daar kunnen we veel meer uit halen. Mede daarom maakt HubSpot een deel van de AI-mogelijkheden rondom campagnes opzetten gratis beschikbaar.

In HubSpot betekent dat concreet dat er AI-assistenten worden toegevoegd. Dat zijn generatieve AI-tools om serviceteams, maar ook marketing- en salesteams te versterken. Ze kunnen helpen bij brainstormen, content creëren, rapportages en zelfs websiteontwikkeling. AI-agenten zijn weer iets sanders: dat zijn tools waarmee je de klantenservice kunt automatiseren. Zeker als je veelvuldig hetzelfde type vragen krijgt van klanten, dan kun je op die manier snel en toch met een menselijke toon reageren op bijvoorbeeld live chat en e-mail. De agenten zitten echter nog niet in de aankomende update: dat wordt begin 2024.

Sales Hub_AI Forecasting_Predictive AI
Sales Hub_AI Forecasting_Predictive AI

ChatSpot is ChatGPT

AI kan ook helpen met het voorspellen van gedrag, waardoor je betere analyses kunt maken en aanbevelingen kunt krijgen, waarmee je weer beter kunt anticiperen en bijvoorbeeld extra kunt inkopen, extra reclame kunt maken of andere dingen kunt ondernemen om aan de vraag te kunnen voldoen (of deze juist een extra boost te geven). Tot slot gaat HubSpot ook gebruikmaken van ChatGPT: het chatprogramma heet binnen de software ChatSpot en het is sinds maart 2023 in bètaversie. Er worden wekelijks 20.000 prompts op gemaakt, dus klanten weten de functie overduidelijk goed te vinden.

HubSpot heeft daarnaast een nieuwe Sales Hub aangekondigd. Het erkent dat vandaag de dag budgetten slinken en het daarom vaak wat langer duurt om deals te sluiten. Om toch goed te kunnen blijven updaten is er een nieuwe Sales Hub ontwikkeld. Hierin zit onder andere ‘prospecting workspace’ waarin je al je prospecting-werk kwijt kunt en er meer focus is voor dat onderwerp. Momenteel is het nog in openbare bèta. Interessanter nog is het leadmanagement en rapportages: hiermee kun je leads organiseren, monitoren en prioriteren. Zo krijg je een betere data-output en zichtbaarheid voor sales en marketing. De leadrapportages zijn nog in openbare bèta, maar prospecting is wel al direct mogelijk wanneer de Sales Hub verschijnt.

HubSpot Sales Hub
HubSpot Sales Hub

Nauwe samenwerking met LinkedIn

Daarnaast wordt er intelligent dealbeheer en forecasting toegevoegd, waarbij ook AI komt kijken. AI Forecasting is nu nog in gesloten bèta, maar kan de voorspellende AI van HubSpot inzetten om op basis van sales in het verleden toekomstige sales te voorspellen. De nauwkeurigheid zou met tot wel 95 procent verbeterd kunnen worden. Daarnaast zijn er Deal-inzichten en Deal-labels, die vertegenwoordigers helpen deals te prioriteren en deals automatisch te categoriseren. Dan is er ook nog planning en overdracht, waarmee je makkelijk prospects op de juiste salespersoon kunt zetten. Reps kunnen namens andere mensen vergaderingen plannen en formulieren routeren die bijvoorbeeld via de website binnenkomen.

Tot slot gaat Hubspot nauwer samenwerken met LinkedIn. Het wordt makkelijker om LinkedIn Sales Navigator te linken aan Hubsports Smart CRM om zo ook meer uit dat zakelijke social medium te kunnen halen. Dit komt later deze maand in gesloten bèta.

Er komt dus veel aan voor HubSpot, waarbij kunstmatige intelligentie de boventoon voert. Houd DutchCowboys in de gaten voor meer informatie vanuit Inbound 2023.

Sales Hub_Prospecting workspace_Email a lead
Sales Hub_Prospecting workspace_Email a lead
Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Online Marketing

Google: Nederlandse retailer blinkt uit in loyaliteit en marketing

Nederlandse retailers zijn goed in het binden van klanten aan hun merk en digitale marketing, maar schieten nog regelmatig tekort als het aankomt op SEO-optimalisatie en websiteprestatie.

Marketing06.05.2024

Google: Nederlandse retailer blinkt uit in loyaliteit en marketing

maar de website kan vaak beter
Gaat gadgetmerk Insta360 te ver met contentmakers?

Insta360 maakt prima camera's, maar het heeft ook heel veel partnerschappen met influencers. En daar is het niet zo transparant over.

Marketing30.04.2024

Gaat gadgetmerk Insta360 te ver met contentmakers?

​OBI4wan, Spotler en Squeezely samen verder als één organisatie

OBI4wan, Spotler Nederland en Squeezely integreren hun operationele bedrijfsvoering en gaan verder als één organisatie onder de naam Spotler NL. Alle drie de bedrijven zijn al geruime tijd onderdeel van de Spotler Grou...

Marketing06.03.2024

​OBI4wan, Spotler en Squeezely samen verder als één organisatie

​Community Manager Appreciation day: wat doet een Community Manager?

Het is vandaag de internationale dag van het waarderen van communitymanagers. Maar er is tegelijkertijd veel vaagheid over deze vrij moderne rol. Dat komt mede omdat deze rol in het ene bedrijf veel omvattender is dan in...

Online22.01.2024

​Community Manager Appreciation day: wat doet een Community Manager?

​Deze merken hebben Snapchat helemaal begrepen

Snapchat is een van de meest populaire social media onder jongeren en dat maakt het voor bijvoorbeeld bedrijven een heel interessante plek om aanwezig te zijn. Maar is alleen aanwezig zijn en het standaard adverteren gen...

Social Media28.12.2023

​Deze merken hebben Snapchat helemaal begrepen

​Google: ‘Dit zijn de digitale marketingtrends van 2024’

Het zijn de laatste weken van 2023 en iedereen is bezig met het nieuwe jaar: wat zijn de trends, wat verwachten we? Google helpt je een handje door een beetje sturing te geven: dit is wat er volgens de zoekmachinegigant...

Marketing14.12.2023

​Google: ‘Dit zijn de digitale marketingtrends van 2024’

Growth hacken: waarom dat anno 2023 zo populair is

Growth hacken, het klinkt als iets wat met cybercrime te maken heeft, maar niets is minder waar. Het betekent vooral het slim inzetten van het internet om groei mogelijk te maken. Een trend die al in 2014 vanuit de Veren...

DC Business26.10.2023

Growth hacken: waarom dat anno 2023 zo populair is

10 slimme, toepasbare lessen over marketing en werk vanaf Inbound 2023

De afgelopen dagen was het druk in Boston, want Hubspot hield zijn jaarlijkse bijeenkomst Inbound 2023. AI voerde, mede door aankondigingen van het bedrijf, de boventoon, maar er waren ook veel leuke, inspirerende en amb...

Marketing08.09.2023

10 slimme, toepasbare lessen over marketing en werk vanaf Inbound 2023

Verder lezen over Software

Huawei versterkt marktaandeel met 7 nieuwe productlanceringen in Dubai

Tech in Asia22.05.2024

Huawei versterkt marktaandeel met 7 nieuwe productlanceringen in Dubai

5 tips om online veilig te zijn

Heb jij wel eens een bericht ontvangen, met een eis om nu te betalen of je foto’s zullen online worden gezet? Of je krijgt een telefoontje en je hoort een tape van een of andere officiële instelling zoals Interpol, met de mededeling dat jouw identiteit is betrokken bij een fraudezaak en met de te nemen stappen.

Online20.05.2024

5 tips om online veilig te zijn

App Store onderschept meer dan 7 miljard dollar aan mogelijk frauduleuze transacties

Cybercrime15.05.2024

App Store onderschept meer dan 7 miljard dollar aan mogelijk frauduleuze transacties

En dat in slechts 4 jaar tijd
Cybercriminelen maken sneller misbruik van nieuwe kwetsbaarheden

Fortinet heeft een nieuwe editie van het Global Threat Landscape Report uitgebracht. In deze nieuwe editie van dit halfjaarlijkse rapport zien we de trends uit de periode van juli tot en met december 2023.

Cybercrime08.05.2024

Cybercriminelen maken sneller misbruik van nieuwe kwetsbaarheden

Zo blijkt uit nieuw Global Threat Landscape Report van Fortinet
Techmysterie: indrukwekkende AI-tool verschijnt én verdwijnt

Een mysterie in de wereld van AI. Er is een tool online verschenen en toen weer offline gehaald. Niemand lijkt te weten waar het vandaan komt.

Online05.05.2024

Techmysterie: indrukwekkende AI-tool verschijnt én verdwijnt

Hoe optimaliseer je bedrijfsprocessen voor maximale efficiëntie en concurrentievoordeel?


In de snel veranderende bedrijfswereld van vandaag is efficiëntie niet alleen een voordeel, het is een noodzaak. Bedrijfsprocessen optimaliseren is cruciaal voor elke organisatie die streeft naar verbeterde productiviteit en competitieve superioriteit. Maar wat betekent dit precies?

Technology29.04.2024

Hoe optimaliseer je bedrijfsprocessen voor maximale efficiëntie en concurrentievoordeel?


Veelgemaakte fouten bij het bouwen van een website en hoe ze te vermijden

In het digitale tijdperk kan het bouwen van een effectieve website een uitdaging zijn. Dit artikel belicht veelgemaakte fouten tijdens het ontwikkelen van websites en biedt oplossingen om ze te vermijden.

Online29.04.2024

Veelgemaakte fouten bij het bouwen van een website en hoe ze te vermijden

Bescherm jij je online identiteit wel genoeg?

We kennen allemaal wel de verhalen van mensen wiens Instagram-foto’s worden gestolen om een catfish-account aan te maken, of mensen, bedrijven en merken bij wie hackers toegang hebben gekregen tot een van de social media accounts.

Cybercrime15.04.2024

Bescherm jij je online identiteit wel genoeg?