Lifestyle16.03.2023

​Licht en ruimtelijk: vergroot je woning met een glazen schuifwand


Het is tof, een veranda, maar als de winter zo doorwintert als nu, dan ben je beter af met een glazen schuifwand. Je kunt hiermee zorgen dat je heerlijk op de veranda kunt zitten, zonder dat je het koud hoeft te hebben. En je kunt nog steeds je hele tuin zien.

Glazen schuifwanden

Glazen schuifwanden zijn bedoeld als een soort verlenging van je huis. Niet alleen trek je hierdoor je veranda meer bij je woning als aparte ruimte: door de glazen wand valt er veel licht binnen en dat geeft een heel ruimtelijk gevoel. Meer nog dan wanneer je bijvoorbeeld voor deuren kiest, omdat je daar met meer kozijnwerk te maken hebt. Je kunt heerlijk kijken naar alles wat er in je tuin gebeurt, terwijl jij lekker warm achter de glazen schuifwand zit.

Deze wand zorgt er niet alleen voor dat de kou niet naar buiten gaat: het zorgt ook voor een extra laag aan isolatie van je woning: het is een extra manier om juist te zorgen dat kou minder goed naar binnen kan komen. Iets dat zeker in de huidige tijd van hoge energie- en gasrekeningen geen overbodige luxe is. Het zijn maar kleine beetjes, want glas laat vrij veel kou door, maar het is zeker meer dan wanneer er geen wand zou zijn.

Glas en aluminium

Misschien vraag je je af hoe het dan zit met die glazen schuifwanden: die moeten immers toch op een bepaalde manier worden bevestigd. Dat is met aluminium onderdelen. De glazen platen worden daarin gezet en het aluminium zorgt voor een soort kozijn. Het voordeel is dat je het kan bevestigen op hout, maar ook op een muur of op aluminium. Daaraan zijn weer wielen bevestigd, want het moet wel open en dicht kunnen schuiven. Die zijn vaak gemaakt van nylon, omdat dit erg sterk is.

Er zijn natuurlijk ook nadelen aan een glazen schuifwand: zo kan het zijn dat er steeds vogels tegenaan vliegen, omdat ze niet zien dat er een raam zit. Daarnaast moet je de ramen wel (laten) lappen: je krijgt er wel in één keer veel meer glaswerk bij. Maar het voordeel is wel dat je een soort van in je tuin kunt zitten, ook als het pijpenstelen regent. Eén van de grootste voordelen is echter wel dat zo’n schuifwand als het ware een extra kamer creëert. Een ideale plek om een soort kruidenkasje te maken, of om een fijne lichte tuinkamer te creëren met veel groen, een fijne witte loungebank en sfeervolle verlichting.

Daarnaast is het ook fijn om in de zomer niet in de barbecuelucht te hoeven zitten. Je kunt immers ‘binnen’ eten en de deuren redelijk dicht houden om te voorkomen dat je volledig in de rook van de barbecue zit. En juist omdat je binnen zit, is de kans op wespen en andere insecten op je voedsel ook minder groot. Helemaal niet zo’n gek idee dus, zo’n wand om doorheen te kijken, of gewoon wel helemaal open te schuiven als het Nederlandse weer het een keertje wél toelaat.

[Fotocredits – J © Adobe Stock]

Verder lezen over Design

DS tilt luxe met Collection Antoine de Saint-Exupéry naar nog hoger niveau

In de oude vertrekhal van het Parijse vliegveld Le Bourget, tegenwoordig een imposant lucht- en ruimtevaartmuseum, staan drie DS-modellen onder een doek te wachten op de onthulling. Drie bijzondere modellen, vernoemd naar een ware Franse held, schrijver, vliegenier en avonturier: Antoine de Saint-Exupéry.

Automotive21.05.2024

DS tilt luxe met Collection Antoine de Saint-Exupéry naar nog hoger niveau

Neem je fantasie mee op avontuurlijke reizen
Apple toont een geheel vernieuwde iPad-lineup

Apple heeft vandaag, zoals verwacht, zijn nieuwe iPads gepresenteerd. De iPad Pro (met M4-chip) is een krachtig nieuw model verkrijgbaar in zilver en spacezwart, en die komt in 2 formaten: een lekker ruim 13‑inch model of het wat meer handzame 11‑inch model.

Gadgets07.05.2024

Apple toont een geheel vernieuwde iPad-lineup

Nieuwe Pro's & Air's
Stap voor stap: hoe kies je de beste tuinmeubelen?

Om de uitstraling van je huis en in het bijzonder die van je tuin te verbeteren, zal je moeten investeren in functionele en stijlvolle tuinmeubels.

Lifestyle06.05.2024

Stap voor stap: hoe kies je de beste tuinmeubelen?

Alfa Romeo Milano, de lat ligt heel hoog

De Alfa Romeo Milano is geen toeval. Het Italiaanse merk wil net als alle neven en nichten een footprint hebben in het grootste segment van de Europese markt, een Alfa Romeo in een compacte vorm.

Automotive17.04.2024

Alfa Romeo Milano, de lat ligt heel hoog

Dit is de nieuwe edge generatie van Motorola

Motorola kondigde vandaag 3 nieuwe toestellen aan uit het premium assortiment: de motorola edge 50 ultra, motorola edge 50 pro en motorola edge 50 fusion.

Mobile16.04.2024

Dit is de nieuwe edge generatie van Motorola

aangedreven door moto AI
3 tips als je een nieuwe vloer gaat uitzoeken

Het kiezen van een nieuwe vloer voor je huis kan een spannende maar ook uitdagende taak zijn. Met zoveel verschillende opties beschikbaar, kan het moeilijk zijn om te weten waar te beginnen. Hier zijn drie handige tips o...

Lifestyle09.04.2024

3 tips als je een nieuwe vloer gaat uitzoeken

​Canva neemt Affinity over: Adobe mag wel oppassen

De populaire designtool Canva doet een grote overname: Affinity. Misschien zegt Canva je meer dan Affinity, maar het betekent vooral dat Adobe moet gaan oppassen. Affinity maakt namelijk dezelfde soort producten als Adob...

Online27.03.2024

​Canva neemt Affinity over: Adobe mag wel oppassen

​De vernieuwde Dacia Spring is goedkoop, elektrisch én voorzien van toffe gadgets

Dat Dacia lekker bezig is, dat weten we nu al een tijdje. En nu is daar dan ook de langverwachte lancering van de vernieuwde Dacia Spring. De eerste volledig elektrische auto van het merk. Vorige week mochten we in Parij...

Automotive23.02.2024

​De vernieuwde Dacia Spring is goedkoop, elektrisch én voorzien van toffe gadgets