Starfield en Overwatch 2: paradepaardjes van de  Xbox-presentatie

Starfield en Overwatch 2: paradepaardjes van de Xbox-presentatie

Vorig artikel Volgend artikel

Starfield wordt gigantisch: duizend planeten om te ontdekken

De hype van Starfield is duidelijk aanwezig. Als je nog niet van dit spel hebt gehoord, is het tijd om door te lezen, want dit spel is nu al het spel van het jaar 2023. Bethesda heeft gisteren de eerste gameplay van het spel laten zien en de reacties zijn lyrisch. Bovendien wordt het een giga-spel met meer dan duizend planeten om te ontdekken. Dat doe je in je eigen ruimteschip, dat je zelf geheel naar wens kunt bouwen.

Starfield is momenteel in ontwikkeling bij Bethesda en dat is spannend. Bethesda is de ontwikkelaar die de Fallout-franchise en de The Elder Scrolls-franchise heeft gemaakt. Bovendien is er in 25 jaar (!) geen volledig nieuwe franchise van Bethesda verschenen. De druk is hoog en midden in de ontwikkeling Bethesda werd gekocht door Microsoft, dat waarschijnlijk ook de ontwikkeling opschudde waardoor het spel wederom is uitgesteld en nu in 2023 verschijnt. Deze game-ontwikkelaar wordt echter beschouwd als een van 's werelds beste role-playing game-studio's, wat het extra tof maakt dat dit een geheel nieuwe role-playing-franchise is.

Starfield speelt zich af in de 24e eeuw: een moment in de tijd dat alles te maken heeft met de ruimte en de verkenning ervan. Het thema is interessant en een beetje spannend, want met ruimte kan het beide kanten op: het is ofwel een meeslepende ervaring die geloofwaardig lijkt, of het is te vergezocht of gewoon niet overtuigend. Bovendien zijn we de afgelopen jaren in de steek gelaten door een aantal overhyped ruimtegames, zoals No Man's Sky en het laatste Mass Effect, dus gamers zijn voorzichtig als het op het thema aankomt. Aan de andere kant is de hype voor Starfield zo groot, en de budgetten van het spel zijn de grootsten ooit, waardoor er ongetwijfeld iets moois uitkomt. Uiteindelijk. Het is in ieder geval moeilijk niet hyped te raken van de trailer:

Overwatch 2 verschijnt op 4 oktober

Overwatch 2 wordt een free-to-play-game en de early access start vanaf 4 oktober. Blizzard heeft besloten om voor een free-to-play-opzet te gaan, omdat die al enorm succesvol is gebleken bij andere games, zoals Fortnite en PUBG. Er komen ook twee nieuwe speelbare helden naar het universum van Overwatch, namelijk Sojourn en Junker Queen. Die kunnen samen met de andere helden in Toronto en New York gaan vechten, want die twee steden spelen de hoofdrol in de nieuwe maps. Er komt ook een nieuwe gamemodus aan genaamd Push, maar daarover is nog weinig bekend, behalve dat je het opneemt tegen computervijanden.

Strategiegame Minecraft Legends verschijnt in 2023

Mojang Studios heeft een nieuwe Minecraft-spin-off in de maak. Legends is een strategiegame met de nodige actie en het verschijnt exclusief op Xbox-consoles en pc in 2023. Het spel speelt zich af in een tot op heden mysterieus land waar het elk moment helemaal verkeerd kan gaan. Het leven zou er echter op het moment dat je aankomt nog heel divers zijn vol rijke grondstoffen, wat natuurlijk belangrijk is in een Minecraft-game. Het is nog niet bekend of het spel vroeg of laat in 2023 verschijnt, maar het is ergens in de komende twaalf maanden, wat impliceert dat het wel het eerste halfje van het nieuwe jaar wordt. En, goed nieuws voor Game Pass-gebruikers: dit spel is op releasedag meteen beschikbaar op die dienst.

Er is dan wel geen E3 dit jaar, het voelt wel zo met de grote games die er worden aangekondigd en nader worden getoond.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...