Geen E3, wel volop gamepresentaties: dit is het schema

Geen E3, wel volop gamepresentaties: dit is het schema

Vorig artikel Volgend artikel

Dit jaar wéér geen E3. Zo spijtig, want het begint zo eind mei begin juni al aardig te kriebelen bij gamers: welke games kunnen we vast op ons verlanglijstje schrijven? Gelukkig betekent het niet doorgaan van de Electronic Entertainment Expo niet dat we dat niet alsnog te horen krijgen. Dit zijn de geplande presentaties die de komende week plaatsvinden.

Vorige week kon je hier al lezen over de PSVR-aankondigingen, want Sony had een vrij flinke State of Play-presentatie online gezet. We zagen daarin onder andere dat Resident Evil zijn opwachting maakt op de VR-headset met twee games maar liefst, maar ook dat No Mans Sky die kant op komt. Het toffe is dat veel uitgevers hun eigen presentaties hebben, van games die uiteraard ook naar PlayStation komen, dus het is zeker de moeite waard om ook naar de losse uitgeverspresentaties te kijken.

Donderdag - UploadVR Showcase

Hoe laat? 17:00 uur

Het begint morgen echter met de UploadVR Showcase, waar onder andere het Nederlandse Vertigo Games van de partij is. Zoals de naam al doet vermoeden voert virtual reality hier de boventoon. Wie weet horen we van meer games die naar PSVR 2 komen, al zijn er natuurlijk ook andere VR-brillen, waaronder Oculus Quest 2.

Donderdag - Summer Games Fest

Hoe laat? 20:00 uur

Het begon ooit allemaal met de game-awards, maar inmiddels heeft die organisatie onder leiding van Geoff Keighley ook een Summer Games Fest. In deze online presentatie worden de grootste aankondigingen verwacht (hoewel dat uiteindelijk natuurlijk persoonlijk is). Er komen meer dan dertig grote namen voorbij, waaronder Xbox, Activision, Electronic Arts en PlayStation.

Vrijdag - IGN Expo

Hoe laat? 18:00 uur

IGN heeft ook een eigen evenement, namelijk de IGN Expo. Hierin worden nieuwe game-aankondigingen verwacht, naast gameplaybeelden en meer.

Vrijdag - Tribeca Games Spotlight

Hoe laat? 21:00 uur

Tribeca Games zijn onder andere A Plague Tale: Requiem, Cuphead: The Delicious Last Course en Oxenfree II: Lost Signals. Echte indiegames dus. Vandaar dat we bij de Tribeca Games Spotlight enorm hopen te worden verrast met nieuwe titels én meer gameplay van games waarvan we al weten dat ze in ontwikkeling zijn.

Vrijdag - Freedom Games Showcase 2022

Hoe laat? 22:00 uur

Freedom Games Showcase lijkt enigszins op Tribeca Games Spotlight, want ze gaan allebei over indiegames. Denk aan Neon Blight, Tyrant’s Blessing, Monster Tribe, Terracotta, Mars Base en Death Drive.

Zaterdag - Future Games Show

Hoe laat? 21:00 uur

De Britse uitgever Future Publishing heeft zijn eigen showcase waarin je wederom trailers ziet van games die er nog aan moeten komen. In Future Games Show kun je dus op nog meer nieuwe games rekenen.

Zondag - Xbox & Bethesda Games Showcase

Hoe laat? 19:00 uur

Bethesda is tegenwoordig van Microsoft, maar het noemt de showcase toch netjes naar beide merken: Xbox & Bethesda Games Showcase bevat nieuwe game-aankondigingen, gameplaybeelden en trailers van alles wat met Microsoft en Bethesda te maken heeft.

Zondag - The PC Gaming Show

Hoe laat? 21:30 uur

Waar veel presentaties enorm gefocust zijn op consoles (al zijn er zeker ook games die naar PC komen bij), legt de PC Gaming Show zich volledig toe op alles wat met PC-gaming te maken heeft. Verwacht ook hier nieuwe trailers, game-aankondigingen en een kijkje achter de schermen.

Dinsdag (14 juni) - Xbox Games Showcase Extended

Hoe laat? 19:00 uur

Wil je nog meer weten over wat Xbox allemaal aankondigde tijdens de Xbox & Bethesda-presentatie, dan is de Xbox Games Showcase een goede presentatie om in de agenda te zetten.

E3 2023

E3 mag dit jaar dan niet plaatsvinden en steeds meer presentaties zijn toch al online, dat betekent niet dat het over en uit is voor de Electronic Entertainment Expo. Volgend jaar komt het gewoon terug, beloven de organisatoren.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...