Overwatch 2: waarom iedereen praat over deze nieuwe game

Overwatch 2: waarom iedereen praat over deze nieuwe game

Vorig artikel Volgend artikel

Gisteren is hij uitgekomen: Overwatch 2. De nieuwe game van Blizzard werd met gemixte gevoelens ontvangen, omdat hij het toch wel even anders aanpakt dan de eerste game in deze franchise. Deze team-based actiegame bestaat uit het constant doen van 5 tegen 5-brawls en speelt zich af in de toekomstige wereld met een flinke kust en keur aan flamboyante figuren om uit te kiezen. So far so good, zou je denken, maar er wordt niet alleen door nieuwigheid veel gesproken over Overwatch 2. Dit is wat de tongen zoal losmaakt.

Het is een Blizzard-game

Blizzard is bekend van enkele van de grootste games ter wereld. Denk aan World of Warcraft, Diablo en Starcraft. Het is een gamebedrijf dat erom bekendstaat jarenlang aan games te werken, die vervolgens ook weer jarenlang worden ondersteund. Het draait altijd om nieuwe werelden, actie en nieuwe volken die je nog nooit hebt gezien. Hoewel Overwatch niet in alle opzichten een typische Blizzard-game is, biedt het zeer zeker een bijzondere groep personages die zich beweegt in een gamewereld uit de toekomst. Blizzard heeft een grote schare aan zeer fanatieke fans en mede daarom kan ook deze franchise rekenen op fanatieke aanhangers.

Overwatch is niet meer

Het nieuwe Overwatch 2 heeft natuurlijk alles te maken met vernieuwing en de ‘geboorte’ van een nieuwe game om weer jaren mee vooruit te kunnen, maar het heeft ook alles te maken met afscheid nemen en misschien toch wel een beetje met rouw. We moeten namelijk verwerken dat Overwatch 1 niet meer is. De oude Overwatch wordt in zijn volledigheid vervangen door Overwatch 2. Daar is uiteraard niet iedereen even blij mee, maar wel kun je bepaalde voortgang meenemen naar het nieuwe spel. Echter is er veel veranderd: zo was het eerst 6 tegen 6, maar nu 5 tegen 5 en zo zijn er veel meer veranderingen toegepast.

Er is zoveel veranderd in de gameplay, dat het hele Overwatch compleet wordt overschreven. Mis je het te erg, dan kun je het Watchpoint Pack aanschaffen, waarmee je enigszins kunt doen alsof je de eerste game nog speelt. Wel is er rekening gehouden met mensen die Overwatch hebben gespeeld: maak je na 4 oktober een account aan, dan word je gezien als nieuwe speler en dan heb je een andere ervaring dan mensen die het al kennen. Zij krijgen minder gamemodi te zien om ze niet te overspoelen. Wil je trouwens alle helden uit de eerste game vrijspelen, dan heb je daar 100 matches voor nodig als je een newbie bent.

Het is free-to-play

Overwatch 2 is in tegenstelling tot zijn voorganger free-to-play. Dat betekent dat je niet een vast bedrag betaalt om toegang te krijgen tot het spel, maar dat je het gratis mag spelen. Wil je echter bepaalde upgrades hebben, dan moet je daar wel geld voor neertellen. Laat je niet verwarren door het Watchpoint Pack, want die hoef je niet te kopen om toegang te krijgen tot Overwatch 2. Watchpoint is slechts een nieuwe battle pass waarbij je heel veel cosmetics krijgt. Overwatch 2 is voor iedereen gratis te spelen, niet alleen voor wie ook het eerste deel speelde.

Er zijn giga-wachtrijen

Overwatch 2 is populair en dat betekent dat je er niet zomaar toegang toe hebt. Soms zijn er vele duizenden wachtenden voor je. Er wordt dan ook volop geklaagd over de lange wachtrijen bij het inloggen. Mensen kunnen natuurlijk niet wachten om deze game uit te proberen. Het lukt soms zelfs helemaal niet om te verbinden met een server, wat uitmondt in een heleboel gefrustreerde gamers. Echter hoeft dat niet per se door de populariteit van de game alleen te komen, Blizzard heeft namelijk aangegeven dat er nog een reden is.

De game wordt aangevallen

Die reden is dat het spel constant wordt ge-ddos’t. Hackers vallen het spel aan. Of dat is uit verveling, kwaadwillendheid of omdat ze het niet eens zijn met de keuzes die zijn gemaakt, dat is vooralsnog onbekend. Blizzard heeft aangeven dat het verbeteringen toebrengt aan de servers, maar dat het tegelijkertijd volop moet zorgen dat meerdere ddos-aanvallen worden vermeden.

Hopelijk wordt de game snel wat stabieler en kan iedereen die dat wil volop aan de slag met Overwatch 2. Veel plezier!

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...