Gaming05.10.2022

Overwatch 2: waarom iedereen praat over deze nieuwe game


Gisteren is hij uitgekomen: Overwatch 2. De nieuwe game van Blizzard werd met gemixte gevoelens ontvangen, omdat hij het toch wel even anders aanpakt dan de eerste game in deze franchise. Deze team-based actiegame bestaat uit het constant doen van 5 tegen 5-brawls en speelt zich af in de toekomstige wereld met een flinke kust en keur aan flamboyante figuren om uit te kiezen. So far so good, zou je denken, maar er wordt niet alleen door nieuwigheid veel gesproken over Overwatch 2. Dit is wat de tongen zoal losmaakt.

Het is een Blizzard-game

Blizzard is bekend van enkele van de grootste games ter wereld. Denk aan World of Warcraft, Diablo en Starcraft. Het is een gamebedrijf dat erom bekendstaat jarenlang aan games te werken, die vervolgens ook weer jarenlang worden ondersteund. Het draait altijd om nieuwe werelden, actie en nieuwe volken die je nog nooit hebt gezien. Hoewel Overwatch niet in alle opzichten een typische Blizzard-game is, biedt het zeer zeker een bijzondere groep personages die zich beweegt in een gamewereld uit de toekomst. Blizzard heeft een grote schare aan zeer fanatieke fans en mede daarom kan ook deze franchise rekenen op fanatieke aanhangers.

Overwatch is niet meer

Het nieuwe Overwatch 2 heeft natuurlijk alles te maken met vernieuwing en de ‘geboorte’ van een nieuwe game om weer jaren mee vooruit te kunnen, maar het heeft ook alles te maken met afscheid nemen en misschien toch wel een beetje met rouw. We moeten namelijk verwerken dat Overwatch 1 niet meer is. De oude Overwatch wordt in zijn volledigheid vervangen door Overwatch 2. Daar is uiteraard niet iedereen even blij mee, maar wel kun je bepaalde voortgang meenemen naar het nieuwe spel. Echter is er veel veranderd: zo was het eerst 6 tegen 6, maar nu 5 tegen 5 en zo zijn er veel meer veranderingen toegepast.

Er is zoveel veranderd in de gameplay, dat het hele Overwatch compleet wordt overschreven. Mis je het te erg, dan kun je het Watchpoint Pack aanschaffen, waarmee je enigszins kunt doen alsof je de eerste game nog speelt. Wel is er rekening gehouden met mensen die Overwatch hebben gespeeld: maak je na 4 oktober een account aan, dan word je gezien als nieuwe speler en dan heb je een andere ervaring dan mensen die het al kennen. Zij krijgen minder gamemodi te zien om ze niet te overspoelen. Wil je trouwens alle helden uit de eerste game vrijspelen, dan heb je daar 100 matches voor nodig als je een newbie bent.

Het is free-to-play

Overwatch 2 is in tegenstelling tot zijn voorganger free-to-play. Dat betekent dat je niet een vast bedrag betaalt om toegang te krijgen tot het spel, maar dat je het gratis mag spelen. Wil je echter bepaalde upgrades hebben, dan moet je daar wel geld voor neertellen. Laat je niet verwarren door het Watchpoint Pack, want die hoef je niet te kopen om toegang te krijgen tot Overwatch 2. Watchpoint is slechts een nieuwe battle pass waarbij je heel veel cosmetics krijgt. Overwatch 2 is voor iedereen gratis te spelen, niet alleen voor wie ook het eerste deel speelde.

Er zijn giga-wachtrijen

Overwatch 2 is populair en dat betekent dat je er niet zomaar toegang toe hebt. Soms zijn er vele duizenden wachtenden voor je. Er wordt dan ook volop geklaagd over de lange wachtrijen bij het inloggen. Mensen kunnen natuurlijk niet wachten om deze game uit te proberen. Het lukt soms zelfs helemaal niet om te verbinden met een server, wat uitmondt in een heleboel gefrustreerde gamers. Echter hoeft dat niet per se door de populariteit van de game alleen te komen, Blizzard heeft namelijk aangegeven dat er nog een reden is.

De game wordt aangevallen

Die reden is dat het spel constant wordt ge-ddos’t. Hackers vallen het spel aan. Of dat is uit verveling, kwaadwillendheid of omdat ze het niet eens zijn met de keuzes die zijn gemaakt, dat is vooralsnog onbekend. Blizzard heeft aangeven dat het verbeteringen toebrengt aan de servers, maar dat het tegelijkertijd volop moet zorgen dat meerdere ddos-aanvallen worden vermeden.

Hopelijk wordt de game snel wat stabieler en kan iedereen die dat wil volop aan de slag met Overwatch 2. Veel plezier!

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Activision

Activision kondigt Call of Duty Black Ops 6 aan met politiek tintje

De nieuwe Call of Duty is een feit. Deze november kun je los in Call of Duty Black Ops 6.

Gaming23.05.2024

Activision kondigt Call of Duty Black Ops 6 aan met politiek tintje

Drie nieuwe uitbreidingen voor World of Warcraft: Worldsoul Saga

Vandaag tijdens de opening van BlizzCon 2023 heeft Blizzard Entertainment The Worldsoul Saga aangekondigd. De volgende stap in het World of Warcraft universum. The Worldsoul Saga is alweer de 10e uitbreiding, maar dit i...

Gaming03.11.2023

Drie nieuwe uitbreidingen voor World of Warcraft: Worldsoul Saga

En nog veel meer nieuws vanaf Blizzcon
​Hè hè, groen licht: Microsoft mag Activision Blizzard overnemen

Alle waakhonden hebben hun plasje gedaan, het is er doorheen: Microsoft heeft toestemming om Activision Blizzard over te nemen. Nadat een aantal weken geleden al witte rook verscheen vanuit de Verenigde Staten, was het a...

Gaming13.10.2023

​Hè hè, groen licht: Microsoft mag Activision Blizzard overnemen

Call of Duty: Modern Warfare 3 – Wat we tot nu toe weten

We weten eindelijk wanneer Call of Duty: Modern Warfare 3 verschijnt, namelijk op 10 november. Activision maakte dit bekend, al komt er ook nog een echte reveal via Call of Duty: Warzone, dat net aan zijn vijfde seizoen...

Gaming08.08.2023

Call of Duty: Modern Warfare 3 – Wat we tot nu toe weten

Call of Duty-speler? Pas op: malware verspreidt zich onder gamers

Er is veel te doen rond Call of Duty deze dagen: Nicki Minaj en 21 Savage komen naar het spel, de aankomende Call of Duty-game wordt binnenkort aangekondigd en dan is er ook nog een probleem met hackers. Kwaadwillenden z...

Gaming28.07.2023

Call of Duty-speler? Pas op: malware verspreidt zich onder gamers

Microsoft wint FTC-rechtszaak en mag waarschijnlijk Activision kopen

Microsoft wil heel graag Activision Blizzard kopen voor een recordbedrag van 44 miljard dollar. Een giga-overname, waarvan veel waakhonden (en concurrenten) denken dat het niet gezond is voor de marktwerking binnen de ga...

Gaming12.07.2023

Microsoft wint FTC-rechtszaak en mag waarschijnlijk Activision kopen

Microsoft: ‘Er komt dit jaar een PlayStation 5 Slim’

Microsoft is overtuigd dat Sony dit jaar met een PlayStation 5 Slim op de proppen komt. Dat zou op zich geen heel gekke stap zijn: PlayStation 5 is inmiddels 2,5 jaar uit, maar het is natuurlijk wat vreemd dat dat nieuws...

Gaming05.07.2023

Microsoft: ‘Er komt dit jaar een PlayStation 5 Slim’

Call of Duty krijgt Amsterdam-map genaamd Vondel

Call of Duty Warzone wordt binnenkort voorzien van een nieuwe map die geheel in het teken staat van Amsterdam. De nieuwe trailer van Call of Duty: Warzone toonde allerlei Nederlandse straten in de vorm van Vondel. De nie...

Gaming09.06.2023

Call of Duty krijgt Amsterdam-map genaamd Vondel

Verder lezen over Game

Geniet van een klein kwartier Assassin’s Creed: Shadows-gameplay

Assassin's Creed wordt binnenkort uitgebreid met een nieuwe game die zich in Japan afspeelt en waarin je kiest tussen twee hoofdpersonages.

Gaming11.06.2024

Geniet van een klein kwartier Assassin’s Creed: Shadows-gameplay

IKEA rekruteert Roblox-spelers als virtuele medewerkers

Ikea heeft grootse plannen voor Roblox. Het wil zelfs 10 mensen aannemen om in zijn winkel te werken.

Marketing10.06.2024

IKEA rekruteert Roblox-spelers als virtuele medewerkers

Summer Game Fest 2024: 15 aankondigingen die je moet weten

Een heleboel nieuwe trailers, een heleboel nieuwe datums en al met al een heleboel lekkers op gamegebied: dit is Summer Game Fest 2024.

Gaming09.06.2024

Summer Game Fest 2024: 15 aankondigingen die je moet weten

Sony belooft geen 8K-ervaring meer op PlayStation 5

Als je een 8K-televisie hebt, dan is het tof om daar ook 8K-films, series en games op te spelen. Echter wordt dat laatste je een stuk moeilijker gemaakt, want Sony lijkt 8K toch niet te gaan ondersteunen op PlayStation 5.

Gaming07.06.2024

Sony belooft geen 8K-ervaring meer op PlayStation 5

Oh nee: The Last of Us seizoen 2 wordt korter

“We denken dit verhaal niet binnen de twee seizoenen te kunnen vertellen”. Dat kunnen we ons als gamers wel voorstellen over The Last of Us.

Entertainment06.06.2024

Oh nee: The Last of Us seizoen 2 wordt korter

Amazon maakt tv-serie van de game Yakuza

Amazon werkt nu aan een serie van Yakuza: Like a Dragon. Het is een populaire, uit de pas lopende game gemaakt over de Japanse maffia, die vooral wordt geroemd om hoe verhalend het is. 

Gaming04.06.2024

Amazon maakt tv-serie van de game Yakuza

Zo ziet de nieuwe Tomb Raider-serie van Netflix eruit

Netflix komt met een animeserie van Tomb Raider. De stem van Lara Croft wordt niet door Jolie of Vikander ingesproken, die wel eens het gezicht zijn geweest van mevrouw Croft.

Gaming03.06.2024

Zo ziet de nieuwe Tomb Raider-serie van Netflix eruit

Lara gaat anime
Netflix kondigt animatieserie Minecraft aan met miniteaser

Vorig jaar werd bekend dat Minecraft 300 miljoen keer is verkocht. En die verkopen zullen weer stijgen, nu Netflix ermee aan de haal gaat.

Gaming30.05.2024

Netflix kondigt animatieserie Minecraft aan met miniteaser