Nintendo Direct: eindelijk weer een nieuwe Mario-sidescroller

Nintendo Direct: eindelijk weer een nieuwe Mario-sidescroller

Vorig artikel Volgend artikel

Nintendo Direct zit er weer op, maar hij stelde bepaald niet teleur. We hebben onder andere een nieuwe Mario-sidescroller gezien: een klassieke Mario-game dus, maar ook te horen gekregen dat een andere populaire franchise met het bekende gamepersonage van Nintendo een remake krijgt.

Super Mario Bros. Wonder is aangekondigd

Het ziet er snoeperig uit, bevat enorm schattige bloemetjes maar zal ongetwijfeld niet altijd een ‘walk in the park’ zijn: de nieuwe sidescroller Super Mario Bros. Wonder is aangekondigd. Je ziet gelijk dat het stijltje een beetje dromenland-achtig is en hoewel dat normaal natuurlijk Kirby’s ding is, zie je duidelijk dat Mario zich ook prima thuisvoelt in een wat dromerige, magische wereld. Wonder heeft onder andere de toevoeging van levende buizen, wat voor een heel ander type gameplay kan zorgen. Ook komen je vijanden soms heel fanatiek in groepen naar je toe, om het je naast het platformen nog wat moeilijker te maken. En waar we in een van de laatste sidescrolling Mario’s nog een poes konden worden, kun je nu veranderen in een… olifant. Het spel komt ook al heel snel uit: 20 oktober.

Een remake voor de RPG van Mario

We blijven even bij de snordragende loodgieter, want hij heeft ook een verjongingsbehandeling nodig, zo blijkt. Super Mario RPG krijgt een remake en dat is de eerste roleplaying game van een hele reeks. Het gaat om het spel van de SNES en die kwam in 1996 uit. Leuk detail: Nintendo had er de hulp voor ingeroepen van Square (Enix), dat Final Fantasy maakte. Ditmaal is dat niet nodig: het spel wordt vooral visueel opgepoetst.

Het vreemde Detective Pikachu krijgt een opvolger

Je denkt dat dit een film is, maar we hebben het hier over de game: Detective Pikachu komt terug, na zijn eerste avonturengame. Het spel heet Detective Pikachu Returns en het gaat er wederom om dat je als Detective Pikachu samen met Tim Goodman zorgt dat mysterieuze zaken rond Ryme City worden opgelost. Detective Pikachu is natuurlijk wel een film (en waarschijnlijk zelfs daarvan het bekendst), dus misschien zorgt deze game wel voor een nieuwe. Hopelijk weer met Justice Smith.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...