Happy Mar10-day! Een ode aan Nintendo-mascotte Mario

Happy Mar10-day! Een ode aan Nintendo-mascotte Mario

Vorig artikel Volgend artikel

Vandaag is het Mario-dag. Dat heeft niets te maken met de dag waarop dit bekende gamepersonage tot leven kwam of de game waarin hij voorkomt uitkwam. Het heeft alles te maken met hoe Amerikanen een datum schrijven. 10 maart, March 10, of, korter: Mar 10. Mar10 dus! Dit is waarom Mario zo’n geliefd gamepersonage is en wat je op deze dag zoal kunt verwachten.

Nieuwe Super Mario. Bros Movie-trailer

Eén van de dingen om deze dag te vieren in 2023, dat is om de nieuwe trailer te bekijken van de Mario-film. Hierin krijgen we een stuk beter beeld van de humor die je in het spel kunt verwachten. Zo blijkt de schattige ster uit Super Mario Galaxy eigenlijk maar een sadistisch schurkje te zijn. De laatste trailer voor de Super Mario Bros. Movie is erg leuk. De film zelf draait vanaf 6 april in de bioscoop.

Extra punten op Mario-LEGO-sets

LEGO viert MAR10-dag door dubbele punten te vergeven aan VIP-shoppers die voor een LEGO Super Mario-set kiezen. Zo kun je eindelijk het geweldige Super Mario 64 vraagtekenblok kopen of het Nintendo Entertainment System terwijl je meteen dubbele punten krijgt en dus snel weer andere LEGO kunt bestellen. Er zijn ook wat prijsverlagingen op vooral de Mario-speellijn van LEGO, waaronder Ruzie met de Reznors en het Kikker-Mario-uitbreidingspakket.

Afslag Amsterdam voor Mario Kart 8 Deluxe

Op Twitter wijst Nate erop dat het eigenlijk gek getimed is: waarom komt de nieuwe golf met dlc voor Mario Kart 8 Deluxe op de Switch niet op 10 maart uit? Een goede vraag, maar het maakt de DLC er niet minder leuk op. Zoals we eerder al schreven kun je in deze DLC eindelijk op je Switch in Amsterdam en de Zaanse Schans rijden. Veel plezier!

Happy MAR10-day!

We zouden DutchCowboys niet zijn als we niet wat vrolijke, gezellige en grappige tweets hebben uitgezocht om die besnorde loodgieter van Nintendo nog iets meer in het zonnetje te zetten vandaag. Have fun!

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...