Dit is de eerste trailer voor de Super Mario Bros.-film

Dit is de eerste trailer voor de Super Mario Bros.-film

Zonder Charles, met Chris

Vorig artikel Volgend artikel

Hij is er eindelijk: de eerste trailer voor de Super Mario Bros.-film waarin Chris Pratt het woord voert. Hij doet de stem van Mario en dat schiet vele gamefans in het verkeerde keelgat. Zeker niet vanwege Pratt zelf: hij is immers legendarisch als Starlord in The Guardians of the Galaxy. Het is omdat de echte stem van Mario, Charles Martinet, het ook prima had kunnen doen.

Charles Martinet

Charles Martinet is altijd enthousiast. Wanneer je de man die al sinds decennia de stem van Mario inspreekt ziet, dan gaat hij sowieso een stemmetje voor je doen. Een heel fijne man, die nog springlevend is (hij is ook pas 67 jaar). Toch is hij gepasseerd: voor de Super Mario Bros.-film is het niet hij die de stem van de snordragende loodgieter doet. De reden is niet dat Charles geen Italiaanse Amerikaan is, zoals hij wel voordoet als Mario. Chris Pratt is dat immers ook niet.

Het is waarschijnlijk dat er gewoon een grotere naam aan de film verbonden moest zijn om de film extra in de kijker te spelen. Charles Martinet heeft wel een cameo in de film, maar zal dus niet te horen zijn als het geliefde gamepersonage. Hij is er misschien wel een beetje zuur over, dat deelt hij niet met de wereld. Hij heeft gezegd: “Ik ben enthousiast over de film, dit gaat leuk worden. Wanneer je een artiest bent en je krijgt de oproep om te komen spelen, is dat onvergetelijk fantastisch.”

Mariofilm

Chris Pratt als Mario

Vooruit dan maar, ook al zijn er veel gamers die het niet eens zijn met deze rare keuze. Chris Pratt klinkt ook niet heel Italiaans-Amerikaans, wat waarschijnlijk ook is gekozen omdat het voor Italiaanse-Amerikanen aanstootgevend kan zijn. Er zijn overigens ook mensen die Chris Pratt niet de goede keuze vinden om Chris Pratt, en niet zozeer om Charles: Pratt zou homofoob zijn. In de nieuwe trailer valt het ons mee hoe hij Mario wegzet, maar het blijft een beetje vreemd om dit gamepersonage dat al sinds 1992 hetzelfde klinkt plotseling een andere stem te horen hebben.

Aan de andere kant: Bowser klinkt ook niet als zichzelf, maar grappig genoeg weet acteur Jack Black hem werkelijk fantastisch neer te zetten. Hij is een heel overtuigende Bowser, wat natuurlijk komt omdat hij graag enorm overdreven acteert. Sowieso is Jack Black een zeer geliefd persoon in de gamewereld, mede omdat hij ook gek is op games (en zelfs een soort eigen game heeft laten maken, Brutal Legend).

Super Mario Bros.-film

Er is trouwens ook door een fan een soort gekke variant gemaakt van hoe de film eruit zou kunnen komen te zien. Die kwam al uit voor deze trailer, maar is toch de moeite waard om even te kijken. De echte Super Mario Bros.-film verschijnt in april 2023 in de bioscoop. En, enige troost: gelukkig is Mario in de Super Mario Bros.-films nooit van het lange dialoog geweest.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...