Gaming14.09.2010

Infographic: Mario sales door de jaren heen


Door alle Mario-consternatie gisteren is er natuurlijk weer veel geschreven over Mario, ook door Franse krant Le Monde. De online-tak daarvan heeft deze infographic gemaakt over de verkopen van Nintendo’s grootste, waarbij nog maar eens duidelijk wordt onderstreept hoezeer de eerste Super Mario Bros. het gameslandschap gedomineerd heeft.

Het opvallendste vond ik trouwens dat de oude zwart-wit Gameboy versie daarna het meeste verkocht heeft, nipt meer dan Super Mario World. Ook lijkt het zo eens en te meer duidelijk te worden dat het volk Mario met een plat vlak associeert, gezien de verkopen van de 3D-versies die toch heel hard achterblijven bij de platte vlakken, waarbij New Super Mario Bros. (DS en Wii) aangeven dat de trend niet tijdsgevoelig is. Ik vind het wel zielig voor de Mario Galaxy’s, die verdienen toch beter dan dit…

infographic-mario-sales-door-de-jaren-he.jpg
infographic-mario-sales-door-de-jaren-he.jpg

Patrick Smeets

Game-enthousiast, tech blogger en presentator. Was ooit rockster. Local celebrity in Limburg maar ziet graag veel van de wereld. Er zijn niet genoeg kattenGIFjes in de wereld.