Netflix Games Review: World of Goo is gewoon GOOd

Netflix Games Review: World of Goo is gewoon GOOd

Vorig artikel Volgend artikel

Netflix is bekend van de films en series, maar het zet zichzelf steeds meer op de kaart waar het om games gaat. Dat het heeft geïnvesteerd in een app-versie van World of Goo, was een gouden greep. World of Goo is lekker opgepoetst voor Netflix en hierdoor kun je een game spelen die van begin tot eind weet te boeien, en weet te bloeien.

World of Goo

Ten eerste moet je ons een belofte doen als je deze game gaat spelen: doe het met het geluid aan. De muziek in World of Goo is fantastisch, dus je doet er goed aan even die oordopjes bij elkaar te scharrelen. Daarnaast is het spel erg mooi om te zien, mede dankzij de visuele upgrade die studio 2D Boy heeft gedaan. De verpakking is alvast goed: maar hoe is de inhoud?

World of Goo wordt enorm geroemd, omdat het heel uitdagend is, maar toch voelt alsof het laagdrempelig is. Knap, en zeer aantrekkelijk. Het spel zit vrij eenvoudig in elkaar: je moet een soort wiebelige structuren bouwen door een soort slijmballen met elkaar in verbinding te brengen. Daarmee moet je vervolgens hoge gebouwen maken en bruggen, veel bruggen. Op die manier kunnen andere Goo-ballen richting het einde van het level lopen.

Lekker puzzelen

Klinkt simpel, is het allerminst. Je moet slim plannen om goede constructies te bouwen en je moet de Goo-ballen echt een beetje leren kennen om ze zo slim mogelijk in te zetten. Nou: je weet wat je moet doen, je weet dat het er leuk uitziet en dat het goed klinkt. Wat wil je nog meer? World of Goo is een succes in zijn simpelheid: dit is waar games om draaien. Een missie hebben en die steeds volbrengen: zeker als het niet zo makkelijk is, dan is dat beloningsgevoel als je het eenmaal haalt echt enorm.

De mensen van 2D Boy hebben zulke goede puzzels weten te maken, dat je maar door en doorspeelt. Het spel laat je je ook niet voelen als een loser als het niet lukt: dan probeer je het toch gewoon weer opnieuw? Geen probleem! Om die reden blijft het ook een positieve ervaring, waardoor je het spel steeds maar weer door wil blijven spelen. Je kunt lekker op je eigen gemak puzzelen en een strategie uitdenken, en het is niet zo dat er allemaal druk op zit of dat je steeds sterft en dan hele stukken opnieuw moet doen. De game is heel vergeeflijk en dat maakt hem ook zo laagdrempelig. Laagdrempelig, maar dus zeker niet makkelijk. Enjoy!

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...