​Microsoft hypet Starfield: bespreekt het spel drie kwartier lang

​Microsoft hypet Starfield: bespreekt het spel drie kwartier lang

Vorig artikel Volgend artikel

Microsoft kan wel een hitgame gebruiken en daarom werkt het al heel lang aan Starfield: een game die één van de duurste spellen ooit gemaakt is. De al 7 jaar in ontwikkeling zijnde RPG moet verschijnen op 6 september en het belooft een prachtige ruimteverkenning te worden. Geen wonder dus dat Microsoft het spel even uit zijn Xbox Showcase heeft gehaald en er een apart evenement van maakte. Dit is wat we hebben geleerd.

Starfield

Bethesda’s spel draait om de laatste groep ruimte-ontwikkelingsreizigers die meer dan 1.000 planeten kunnen gaan ontdekken. Ja, echt. Daarnaast opereren ze vanuit New Atlantis, de grootste stad die Bethesda ooit heeft gemaakt, barstensvol leven en NPC’s die heel realistisch moeten overkomen, in plaats van heel robotisch. Met je ruimteschip ga je van planeet naar planeet en elk exemplaar voelt weer anders. Niet alleen qua vegetatie, maar ook qua zwaartekracht. Kortom, aan elk detail is gedacht.

Het is een RPG dus je kunt zowel je personage als je ruimteschip helemaal creëren zoals jij dat wil, met de nodige upgrades hier en daar. Het idee is dat je echt het gevoel hebt in de ruimte te zijn. Om dat immersieve gevoel nog wat te vergroten is er bovendien een speciale Constellation Edition van het spel aangekondigd, met steelbook, een speciale koffer en een Chronomark-horloge in de stijl van de game. Plus, om je nog meer te hypen komt Xbox met een speciale controller en headset van het spel. We kunnen straks in september echt niet om deze game heen: hij verschijnt 6 september op Xbox Series X en PC.

Xbox Showcase

Daarnaast was er gisteren ook een Xbox Showcase, want ja: E3 mag dan niet doorgaan omdat de bedrijven hun eigen momentje willen pakken: ze plannen dat nog steeds wel lekker traditioneel op het moment dat E3 zou plaatsvinden. Hieronder zie je de grootste aankondigingen:

De officiële teaser van de nieuwe Fable game:

De releasedatum van Cyberpunk 2077: Phantom Liberty op 26 september.

De aankondiging van fantasy-RPG Avowed:

De aankondiging van het zeer indrukwekkende Star Wars Outlaws dat Ubisoft in de maak heeft.

De nieuwe steampunk shooter aangekondigd van inXile genaamd Clockwork Revolution.

Nieuwe gameplay van Payday 3:

De onthulling van Persona 3 Reload:

De nieuwe mogelijkheden van Microsoft Flight Simulator 2024:

De ‘releasedatum’ van Senua’s Saga: Hellblade II van 2024:

De opvolger van Yakuza Like A Dragon, dat ook in 2024 komt.

Cities Skylines 2 werd ook nog even aangekondigd voor 24 oktober:

Een nieuwe game van Capcom: Path of the Goddess werd uit de doeken gedaan.

En, voor de autoliefhebbers: een lekker gelikte trailer van Forza Motorsport dat op 10 oktober verschijnt.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...