​LEGO mixt game- en plantensets tot een geweldige Piranha Plant

​LEGO mixt game- en plantensets tot een geweldige Piranha Plant

Vorig artikel Volgend artikel

LEGO is al jaren bezig met het uitbrengen van allerlei planten: een bonsai, een orchidee, een bosje wilde bloemen.. Maar ook werkt het volop aan zijn samenwerking met Nintendo, vol Mario-sets, zoals het geweldige vraagtekenblok, maar ook de Mario-sets waarmee je levels van de bekende game kunt naspelen. Blijkbaar dachten ze in Denemarken: tijd voor een crossover: de Piranha Plant uit Mario is namelijk de allernieuwste set van het bedrijf.

LEGO Piranha Plant

Dit is echt een verlanglijstjesaanvoerder, want waar menig set vrij hoog in prijs is, is er voor de Piranha Plant gekozen voor een LEGO-set die iets kleinschaliger is. Mario’s plantenvijand bevat 540 onderdelen en hij is 23 centimeter hoog. De set kost 65 euro en dat maakt het een geschikt cadeautje voor bijvoorbeeld de kerst: hij komt dan ook op 6 november uit.

Je kunt de set zo instellen als je zelf wil: wil je de bek open of dicht? Wil je de kop omhoog wat meer naar de zijkant? Je kunt de piranha plant precies zo vormen als je zelf wil. Je krijgt er bovendien ook twee muntjes bij. Een enorm leuk detail, want de plant komt -zoals dat hoort- uit een groene buis. Die buizen gebruikt Mario om naar een andere locatie te gaan, maar er komen ook wel eens muntjes bij kijken. Je kunt de muntjes in de buis doen en op de knop drukken om ze er aan de onderzijde weer uit te laten vallen.

LEGO Piranha

Leuke huiskamerdecoratie

De set behoort tot de ‘neerzetters’, dus het is niet zozeer bedoeld om mee te spelen. Het maakt ook geen deel uit van de digitale Mario-speelsets die LEGO ook regelmatig maakt. Heel gaaf dat dit icoon uit de ook al heel iconische gamereeks nu als leuke decoratie voor in huis kan worden gebouwd. Het zal met zo weinig stukjes geen bouwwerk zijn waar je enorm lang mee bezig bent, maar je kunt er wel lang van genieten. Ook is het waarschijnlijk wel een leuk bouwwerk, want hij is niet zo repetitief als we wel eens bij andere sets zien.

Een nieuwe wannahave voor je verlanglijstje dus, als je er tenminste zo lang op kan en wil wachten. Je moet in ieder geval wachten tot 6 november, want dan verschijnt deze 65 euro kostende game/plantenset.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...