​Eerste beelden van Grand Theft Auto 6 mogelijk gelekt

​Eerste beelden van Grand Theft Auto 6 mogelijk gelekt

Video’s van GTA6 online

Vorig artikel Volgend artikel

De game is nog in ontwikkeling en we weten er nog weinig van, maar vandaag zijn verschillende video’s online verschenen van de nieuwe GTA. Het is niet zomaar een mod van GTA 5: er worden duidelijk tools gebruikt waarmee ook de nieuwe GTA wordt gebouwd.

Grand Theft Auto 6

Grand Theft Auto is een van de grootste en bekendste gamefranchises van de wereld. Het is al decennia populair, maar tegelijkertijd berucht. Zo kun je in deze levensechte game mensen uit hun auto sleuren en hun auto stelen, banken overvallen en naar de stripclub gaan. Iets dat veel kinderen heel tof vinden, maar het spel is toch echt voor 17 jaar en ouder. Inmiddels is GTA 5 alweer uit sinds 2013 en is het de hoogste tijd voor een nieuwe.

Dat weet ontwikkelaar Rockstar ook: het kondigde dan ook eerder dit jaar aan dat er een nieuwe GTA in de maak is en dat voor het eerst sinds de geschiedenis van de game niet wordt gekozen voor alleen mannelijke hoofdrolspelers, maar ook een vrouw. Een latina vrouw. Verder is er nog weinig bekend van GTA, tot vandaag. Er zijn diverse beelden online verschenen van wat wel degelijk een nieuwe Grand Theft Auto lijkt te zijn.

Rockstar gehackt?

De beelden werden op GTAForums gedeeld in 90 (!) clips. De gebruiker, teapotuberhacker, zei daarnaast binnenkort de broncode en zelfs de test-build te willen delen. Het lijkt er dus op dat GTA gehackt is, maar tegelijkertijd kennen we Rockstar langer dan vandaag: het heeft er een handje van om in het weekend (of op feestdagen) nieuws naar buiten te brengen over Grand Theft Auto. Hij of zij zou het hebben gehaald van een Slack-groep van Rockstar die is bedoeld om intern te communiceren.

Er gebeuren dingen in de beelden die typisch GTA zijn. We zien een overval, we zien geweren én we zien wat lijkt op een mannelijk en een vrouwelijk hoofdpersonage, precies zoals Rockstar al had aangekondigd te gaan doen. Er zijn ook factoren uit de debug te zien die doen denken aan de aanwijzingen uit de debug zoals in Red Dead Redemption 2. Ook speelt de game zich zo te zien af in Vice City, wat ook al eerder was onthuld.

De video's zijn inmiddels offline gehaald. Lees hier verder wat er is gebeurd.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...