Discord komt naar Xbox-consoles en dat is goed nieuws

Discord komt naar Xbox-consoles en dat is goed nieuws

Vorig artikel Volgend artikel

Discord is in een korte tijd uitgegroeid tot het communicatiekanaal van gamers. Hoogste tijd dat het uitbreidt naar Xbox Series X/S en Xbox One. Dat gaat nu ook gebeuren en dat heeft potentie om veel te veranderen.

Discord is groot. Heel groot. Het heeft wereldwijd meer dan 150 miljoen maandelijkse gebruikers. Het is een chatapp die gamers gebruiken om elkaar te laten zien wat ze doen in games, elkaar te helpen verder te komen of gewoon over wat dan ook te spreken. Het is ook mogelijk om Twitch-achtige streamsessies te houden, waardoor het een heel allround app is voor gamers. Meer weten, lees dan ook ons artikel over wat Discord precies is. Alles wat het is, maakt het zo interessant dat de dienst nu naar Xbox komt.

Discord op Xbox

Discord was tot nu toe alleen als app op smartphones of op pc’s te gebruiken, maar nu is het ook mogelijk om daarvoor een Xbox te gebruiken. Op dit moment is Discord alleen op Xbox beschikbaar voor mensen die meedoen aan het bètaprogramma van Microsoft, Xbox Insiders. Het wordt echter binnenkort verder uitgerold. Daarnaast zou ook Sony in gesprek zijn om Discord naar PlayStation te krijgen, maar Microsoft was ze blijkbaar voor. Discord laat weten hoe het in zijn werk gaat:

“Als je het geluk hebt dat je toegang hebt, moet je je Xbox account verbinden met je Discord account. Als je je Xbox en Discord accounts al eerder hebt verbonden, moet je ze opnieuw verbinden om de nieuwe rechten te krijgen die nodig zijn om toegang te krijgen tot Voice op je Xbox console. Je vindt de optie om je accounts te verbinden in Gebruikersinstellingen > Verbindingen op desktop, web of mobiel. Selecteer het Xbox-logo in het menu Verbindingen en volg de aanwijzingen om alles in te stellen.”

Gamertag in je profiel

Als je je Xbox- en Discord-accounts verbindt, kun je je gamertag, huidige game-activiteit en hoe lang je dat spel al speelt, weergeven in je gebruikersprofiel. Discord Voice chat op Xbox werkt door je voice call over te zetten van Discord naar je Xbox. Hiervoor je moet de Xbox mobile app op je smartphone hebben.

Ga dan eerst in een Voice-kanaal waarin je wilt praten via Discord op je mobiel of desktop, net zoals je normaal zou doen. Vanaf hier zie je een nieuwe optie om het gesprek door te zetten naar je Xbox. Klinkt een beetje omslachtig, maar dat is hoe het vooralsnog werkt, omdat er geen Discord-app op Xbox bestaat. Nieuwsgierig hoe het eruit ziet? TheVerge toont het:

Praten buiten je console

Dat Discord nu op Xbox beschikbaar is, is fantastisch. Waar je namelijk normaal vanaf je Xbox alleen kunt praten met mensen die ook van een Microsoft-systeem gebruikmaken, kun je nu bijvoorbeeld ook Discorden met mensen die op een PlayStation spelen. Zo kun je bijvoorbeeld met een PS4-gamer een game opstarten en er samen doorheen gaan (niet per se met elkaar in hetzelfde potje) terwijl jij op je Xbox One speelt. Alleen zal de persoon op PS4 zijn telefoon moeten gebruiken, terwijl jij je console gebruikt.

Hoewel het dus best wat voeten in de aarde heeft om het op te zetten, is het positief dat het er komt. Het is uiteindelijk een iets soepelere, naadloze ervaring voor mensen die leven op hun Xbox. Het is alleen te hopen dat dat straks nog makkelijker wordt, zeker als Sony Discord ook aan zijn console toevoegt als communicatiemiddel.


Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...