Gaming06.02.2013

Zynga presenteert kwartaalcijfers en gaat voor mobiel


Deze week presenteerde online spelbedrijf Zynga de cijfers over het vierde kwartaal. De cijfers van het derde kwartaal vielen behoorlijk tegen, maar in het vierde kwartaal llijken de cijfers mee te vallen. Het bedrijf boekte een omzet van 261 miljoen dollar, wat meer was dan de verwachting van de analisten, namelijk 212 miljoen dollar. Daarnaast werd er een winst geboekt van 6,94 miljoen dollar, in plaats van het verwachte verlies van 22 miljoen dollar. 

Zynga was ooit één van de snelst groeiende bedrijven uit Silicon Valley. In 2012 hadden ze een dramatisch jaar toen gebruikers populaire spellen als CityVille niet meer speelden. Het bedrijf had vooral last van de verandering van het consumentengedrag, aangezien mensen meer tijd besteden op hun mobiele telefoon dan dat ze spelletjes spelen op de computer.

Zynga was lange tijd afhankelijk van Facebook, waar ze spelletjes voor maakten. Het bedrijf wil in 2013 een switch gaan maken van desktop naar mobiel, omdat hier meer te halen valt. Ze willen geld verdienen aan online poker met echt geld als inleg, wat in de Verenigde Staten nog niet is toegestaan. Ook willen ze meer spelletjes maken voor smartphones en tablets.