Gaming26.11.2009

Rotterdam Go-for-IT


rotterdam-go-for-it.jpg
rotterdam-go-for-it.jpg

Een combinatie van gamen en bewegen op straat… En Rotterdam heeft de primeur… In Rotterdam Zuid wordt er op het moment gewerkt aan Go-for-IT!, het eerste dans-stadspel van Nederland.

Op diverse plekken in de stad zijn op speciale speelvelden stoeptegels voorzien van sensoren, netwerktechnologie en LED’s. De gamers starten het spel op met hun mobiele telefoon, die ook als sound-system dient. Op iedere locatie is er een ander spel, de  games zijn met elkaar verbonden en de scores zullen op een website terug te zien zijn.

Het spel is gemaakt door The Patching Zone, een internationaal team van jonge ontwerpers en techneuten in samenwerking met jongeren in Rotterdam Zuid. Dit team woonde en werkte een jaar in de buurt en ontwierp het spel na een uitgebreide reeks presentaties, tests en workshops, samen met partnerorganisaties uit Rotterdam.

Op 12 december om 17.00 uur wordt het spel aan wethouder Schrijer gepresenteerd op een groot event met verschillende artiesten. Er is transport naar alle spellen in de buurt en gratis eten en drinken.