Gaming10.09.2009

Bill Wyman vindt Guitar Hero maar niks


bill-wyman-vindt-guitar-hero-maar-niks.jpg
bill-wyman-vindt-guitar-hero-maar-niks.jpg

Bill Wyman, ex-Rolling Stones bassist, vindt de groei van video-spellen als Guitar Hero en Rock Band helemaal niks. Volgens de oude rocker krijg je juist minder echte gitaar helden in de toekomst.

Het spelen van het spel “moedigt kinderen niet aan om gitaar te gaan leren spelen”, en daardoor maakt het minder mensen toegewijd om echt een instrument leren, zegt hij tegen The Guardian. “Ik vind het jammer.” Wyman wordt gesteund is zijn gedachten door Pink Floyd drummer Nick Mason. En dat is jammer want je kunt ook stellen dat dit soort spelen juist kinderen (en ouderen) enthousiast maakt om een instrument te gaan leren spelen.

Mason gaat nog verder “Het irriteert me zelfs als ik kijk naar mijn kinderen terwijl ze het spel spelen“. Volgens Mason zouden de kinderen nu fantastisch gitaar kunnen spelen als ze net zoveel tijd zouden hebben besteed aan echt gitaar spelen ipv nu om alleen op knopjes te hebben zitten drukken.

Hoe klassiek kun je denken en natuurlijk sluit het een het ander niet uit, maar dit soort uitspraken zijn wel erg kort door de bocht. De beide heren deden hun uitspraken tijdens de lancering van The Beatles: Rock Band game, een spel waarmee spelers zelf de carrière van de Fab Four’s kunnen meespelen.

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.