Gaming20.07.2009

13.000 bezoekers op Free Gaming Festival


13-000-bezoekers-op-free-gaming-festival.jpg
13-000-bezoekers-op-free-gaming-festival.jpg

Afgelopen zaterdag vond op het Schouwburgplein te Rotterdam de 2e editie van het grootste gratis toegankelijke game festival in de buitenlucht plaats.

Vorig jaar trok de eerste editie 10.000 bezoekers. Dit jaar hebben ruim 13.000 belangstellenden het festival bezocht. “Door het slechte weer kwam het wat langzaam op gang maar toen het in de loop van de dag opklaarde werd er volop genoten van het zeer diverse programma”, aldus organisator Karin Jorna. Overigens staat een derde editie van het event al in de planning voor 2010.

Free Gaming Round 2 is onderdeel van het Your Streets weekend van Your World ’09 en Rotterdam European Youth Capitol (REYC).

Het plein was voor een dag overgenomen door spelcomputers en gamers. Verder klonk er van twee podia muziek. Het event trok vooral jongeren tussen 14 en 24 jaar, ook zo ongeveer de doelgroep waarop de Stichting Free Gaming en de gemeente Rotterdam mikten.

Foto’s zijn via hyves te vinden.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.