Gaming27.09.2008

Mega Man na 20 jaar nog steeds populair


mega-man-na-20-jaar-nog-steeds-populair.jpg
mega-man-na-20-jaar-nog-steeds-populair.jpg

De eerste Mega Man werd uitgebracht door Capcom in 1987 voor de NES. Afgelopen maandag lees ik op Wired.com: “Good news. Mega Man 9 has finally received an official North American release date.

Mega Man 9 alweer, meer dan 20 jaar na de release van de eerste game. Hij is voor Amerikaanse Wii & PS3 is de game inmiddels beschikbaar, Xbox 360 gamers moeten wachten tot 1 oktober. Een release datum voor Europa is er nog niet.

Maar de game bestaat inmiddels al meer dan 20 jaar en is nog steeds populair. Dat doen ze niet verkeerd bij Capcom. Maar waar ligt de sleutel van het succes van Mega Man, een vaste groep fans die het spel iedere keer weer aanschaffen?

Ik vroeg het aan de mensen van CapCom, welke niet heel erg bereikbaar zijn. Om in het persbestand te komen moet je een aanvraag plaasten en Dutchcowboys is daarvoor dus afgewezen. Vervolgens heb ik wat mailtjes gestuurd maar daarop is tot op heden nog niet gereageerd. Het korte interview moet ik jullie dus nog even onthouden.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.