Gaming26.06.2008

Ubisoft: “Onvoldoende vraag Assassins Creed 2”


ubisoft-onvoldoende-vraag-assassins-cree.jpg
ubisoft-onvoldoende-vraag-assassins-cree.jpg

Laurent Detoc, directeur van de Noord-Amerikaanse divisie van Ubisoft, heeft tegenover het Amerikaanse zakenblad en -website Forbes verteld dat men Assassin’s Creed 2 nog niet officieel op de planning heeft staan. Dit tegen alle eerdere berichten van de Frans-Canadese uitgever en ontwikkelstudio in, waarin men verkondigde dat Assassin’s Creed uit een trilogie zou bestaan. Een opvolger is indirect zelfs al bevestigd.

Het eerste deel in de Assassin’s Creed serie verscheen eind vorig jaar al op de Xbox 360 en PlayStation 3. Begin dit jaar deed het spel de Nintendo DS en natuurlijk de PC. Door dit brede scala aan platformen en natuurlijk door de grote mediahype die omtrent het spel werd gekweekt, was het commerciëel een zeer groot succes.

Het lijkt me dan ook sterk dat Ubisoft denkt dat men niet zit te wachten op een nieuw Assasin’s Creed deel. Wellicht is het bedrijf nu allang bezig met het ontwikkelen van een opvolger, en probeert het nu om een hype op te zetten. De toekomst zal het ons leren. Lees meer op GamersNET.nl