Gaming05.05.2008

Niet gamers meer gewelddadig?


niet-gamers-meer-gewelddadig.jpg
niet-gamers-meer-gewelddadig.jpg

Inderdaad… Jongeren die niet gamen, hebben een groter risico om gewelddadig gedrag te vertonen dan leeftijdsgenoten die wel gamen, dat is een van de verrassende conclusies van een grootschalig Amerikaans onderzoek.

Er is geen verband tussen het spelen van gewelddadige computergames en agressief gedrag, zolang het met mate gebeurt. Zo blijkt uit het onderzoek van Cheryl Olson en Lawrence Kutner.

It’s clear that the “big fears” bandied about in the press — that violent video games make children significantly more violent in the real world; that children will engage in the illegal, immoral, sexist and violent acts they see in some of these games — are not supported by the current research, at least in such a simplistic form. That should make sense to anyone who thinks about it. After all, millions of children and adults play these games, yet the world has not been reduced to chaos and anarchy.

Er werden meer dan 1.250 kinderen en 500 ouders ondervraagd over hun gewoontes rond computerspelletjes. Het project is een van de meest uitgebreide onderzoeken naar het effect van gewelddadige games op kinderen. Olson en Kutner bundelden de resultaten in het boek Grand theft childhood.

Een verrassende vaststelling was dat jongens die vaak gewelddadige games spelen, helemaal geen vechtersbazen zijn. ‘Op hun computer willen ze een bad guy zijn, omdat ze weten dat het een videospelletje is.’ Aldus Cheryl Olson. Maar heilig is het gamen nu dus niet, jongeren die meer dan 15 uur per week uitsluitend gewelddadige games spelen behoren wel tot een risicogroep. Het maffe is alleen dat jongeren die helemaal geen videogames spelen, tot diezelfde groep behoren.

Via Het Nieuwsblad

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.