Voor de verlanglijst: 10 x kinderspeelgoed met tech

Voor de verlanglijst: 10 x kinderspeelgoed met tech

Vorig artikel Volgend artikel

Het is natuurlijk een kinderfeest, Sinterklaas, dus waarschijnlijk zijn jouw kinderen of nichtjes en neefjes al druk bezig met hun verlanglijstje voor de goedheiligman. Of je nou zelf op zoek bent naar mooie cadeaus voor ze, of dat je het aan de Sint of Kerstman overlaat: dit is in ieder geval 10 x heel goede inspiratie voor de verlanglijst als je met techliefhebbertjes te maken hebt.

1. 3Doodler Start

Eigenlijk is het een soort mini-3D-printer, al geven we de 3Doodler dan wel heel veel credit. Het is een grappig systeem waarmee je met een soort sliertjes dingen kunt creëren, zoals een robotje of een figuurtje van een uil. Bijvoorbeeld leuk voor als je een spelletje gaat doen en je je eigen figuren wil gebruiken. Of voor volwassenen die denken dat ze een tof DnD-personage voor zichzelf kunnen maken. Zo’n 3Doodler gaat 40 tot 60 minuten mee op een keer opladen en wordt geleverd met 72 kleurstaafjes. De schade is ongeveer 50 euro voor deze starterkit.

2. Suotu Skateboard

Misschien ben je zelf een skater en zou je graag van je kind ook een skatertje maken. Een van de meest aantrekkelijke manieren om dat te doen, dat is door een Suotu-skateboard te overwegen: deze skateboards zijn voorzien van ledwieltjes en dat ziet er natuurlijk geweldig uit. Past helemaal bij de ledschoenen die je kind misschien al draagt. Heel tof, en het ziet er zeker in beweging helemaal bijzonder uit. Je bent ongeveer 30 euro kwijt voor dit toffe skateboard.

Screenshot 2023-11-02 17.17.26

3. Bitzee

Het doosje lijkt alsof je iemand ten huwelijk gaat vragen, maar wat er eigenlijk inzit is een klein virtueel huisdier. Is dit de nieuwe Tamagotchi? Misschien wel. Het is speelgoed van het jaar geworden en de digitale diertjes reageren op aanraking. Het lijkt op een hologram en elk doosje bevat niet 1, maar 15 Bitzees, zo kunnen kinderen altijd spelen met hun favoriet. Hoe meer je speelt, hoe meer huisdieren er in het doosje komen te zitten. Een bijzonder apparaatje, dat je voor ongeveer 35 euro kunt kopen.

4. Pokémon Trainer Mission

Het avonturenspel Pokémon Trainer Mission zet je volledig in de de rol van Pokémontrainer. Je innerlijke Ash kan naar boven komen in een spel waarin je 65 Pokémon kunt vangen. Je wordt met de detector uitgedaagd om door de hele kamer op zoek te gaan naar Pokémon, die overal verstopt zijn. Kinderen worden met dit spel geïnspireerd om wat meer te bewegen en dat is sowieso een goed idee. Ook voor hun volwassen Pokémontrainercollega’s. Dit spel kost 40 euro.

5. VTech Rijd & Leer Racer

Heb je het over speelgoed met tech, dan heb je het over VTech. Dit bedrijf heeft voor de allerkleinsten en wat grotere kinderen allerlei leuke gadgets bedacht, waaronder de Rijd & Leer Racer. We hebben hier bij DutchCowboys natuurlijk een kleine voorkeur voor alles wat maar met rijden te maken heeft, dus deze Rijd & Leer Racer is het helemaal. Terwijl wij Formule 1 kijken, kunnen de kinderen zich vermaken met hun eigen cockpitje. Grapje natuurlijk, dit speel je lekker samen met je kind, het is namelijk voor een vrij jonge doelgroep: 3-jarigen. Wij zijn onder de indruk van het (zij het wat kleine) lcd-scherm dat in volle kleuren de ‘weg’ toont.

6. Robothond Robo Max

We hebben helaas al een tijdje geen nieuwe, toffe robotdieren meer gezien, tenzij je uiteraard de eerdergenoemde Bitzees meerekent. In ieder geval lijkt Robothond Robo Max een tof huisdier. Deze robothond kan allerlei gekke stunts en natuurlijk blaffen, grommen en… dansen. Wat tof is aan deze robot, dat is dat hij op aanraking reageert. En dat hij push-ups kan. Dit huisdier hoeft niet uitgelaten te worden en kost eenmalig 30 euro.

Screenshot 2023-11-02 17.35.43

7. Twin Science Robotic Art Kit

Twin Science heeft allerlei pakketten om je in de wereld van wetenschap en tech te sturen. Zo ook deze robotic art kit, die 45 euro kost en je in staat stelt om een apparaatje te maken waarmee je met behulp van electriciteit een plaatje laat ronddraaien waarmee je dan een soort mandala-achtige kunst kunt maken. Het ziet er heel tof uit, een soort pottenbakken, en je kunt er allerlei planeet-achtige kunstwerken mee maken.

8. Games Advent Calendar

Het is nogal een trend: adventkalenders, maar deze zagen we nog niet eerder. De Games Advent Calendar voor Nintendo Switch biedt 25 verrassingen. Het is geen geweldige game, maar het idee is wel leuk: een adventkalender voor gamers. Bovendien is dit spel met zijn aankoopprijs van 15 euro ook wel een heel leuk klein cadeautje. En het is een cadeautje dat 25 dagen lang een verrassing biedt in de vorm van een klein spelletje dat alles met winter en kerstmis te maken heeft. Vaak zijn ze met meerdere spelers, waardoor meerdere mensen er plezier uit kunnen halen.

9. Beat the Camera

We weten allemaal dat Annemaria Koekoek/Marco Polo ineens immens populair is door de Koreaanse serie Squid Game. Jaren later zijn we er nog steeds mee bezig, getuige schoolpleinen in heel Nederland. Dat roept om een spelletje en dat heeft Tomy gemaakt. In Beat the Camera is het de bedoeling dat je niet wordt gezien door de camera, dus dat je je heel goed verstopt. Je kunt kiezen tussen een makkelijke stand en een moeilijke stand. Je wordt in beide standen niet neergeschoten, dus dat maakt het voor 25 euro toch een extra leuk spelletje voor thuis.

10. LEGO Lusachtbaan

LEGO heeft een heel mooie Icons wannahave uitgebracht en die is voor kinderen én volwassenen een droom om te bouwen, maar ook om mee te spelen. Er zit stroom in waardoor je de achtbaan ook daadwerkelijk omhoog kunt takelen en kunt laten rijden. Laat de minifigs in het karretje plaatsnemen en door loopings gaan op hoge snelheid. Al heb je het al 20 keer gezien, een keertje extra is nog steeds erg tof.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...