Nieuwe Sonos-speaker Optimo 2 maakt geluid in alle richtingen

Nieuwe Sonos-speaker Optimo 2 maakt geluid in alle richtingen

Vorig artikel Volgend artikel

De nieuwe luidspreker van Sonos kan alle kanten op audio laten horen. Het ontwerp maakt het mogelijk dat geluid er van alle kanten ‘uitkomt’. De speaker heet Optimo 2 en is weer even iets heel anders dan we eerder hebben gezien van het audiomerk.

Optimo 2

Het apparaat is nog niet officieel aangekondigd door Sonos, maar TheVerge geeft aan er meer over te weten. Sonos heeft de laatste tijd veel midrange-apparaten uitgebracht en het is nu weer eens tijd voor het duurdere segment. Dat is er niet alleen in de vorm van de Sub Mini die er binnenkort aankomt, maar ook in de vorm van de Optimo 2, al is dit nog een werknaam.

Het markeert volgens TheVerge een aanzienlijke evolutie in het ontwerp ten opzichte van Sonos' bestaande producten, zoals de Sonos One, Five, Arc, Beam, en Roam. Hij heeft een vorm die zowel cilindervormig als vlindervormig is en dat zou er mede voor zorgen dat de speaker het beste geluid maakt dat Sonos ooit heeft kunnen voortbrengen. Dat komt mede omdat er binnenin dat uiterlijk heel veel verschillende drivers zitten die allemaal in verschillende richtingen op gepositioneerd zijn.

Sonos

Qua grootte kun je denken aan Sonos Five, maar dan met twee keer zoveel werkgeheugen en acht keer zoveel opslaggeheugen. Wat echter spannender is, dat is dat hij niet alleen muziek kan afspelen via wifi, maar ook via Bluetooth. Dat is iets waaraan het merk zich nog niet vaak heeft gewaagd. De laatste tijd wel met draadloze speakers zoals Move en Roam, maar nog niet met een speaker die je niet oppakt om mee te nemen of naar de tuin te verplaatsen.

Om het geluid beter af te stellen heeft Sonos microfoons ingebouwd. Die werken automatisch voor die functie, maar er is ook Sonos Voice Control aanwezig waarmee je de luidspreker via spraakbesturing opdrachten kunt geven. Op zich is dat niet nieuw voor Sonos-luidsprekers, maar het is wel erg handig.

Niet in zijn eentje

Waarschijnlijk komt Optimo 2 uit in wit en zwart, maar dat is niet zeker. Ook is het nog onbekend wat het prijspunt wordt van deze nieuwe ster aan de horizon van Sonos. Dat komt mede omdat het niet maar één speaker zal zijn. Sonos gaat een ‘smartphonetje’ doen: niet dat het een telefoon maakt, maar het brengt Optimo 2 niet in zijn eentje uit: het zou gaan om een drietal luidsprekers, waarvan een geen ingebouwde microfoons heeft. Verder zijn de verschillen tussen de luidsprekers nog onbekend.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...